Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Krav om coronapas for medarbejdere i ældreplejen og sundhedstilbud

Del

På grund af det høje smitteniveau i byen har Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune besluttet at indføre krav om gyldigt coronapas for alle forvaltningens medarbejdere gældende fra mandag den 29. november.

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Coronasmitten stiger, og Københavns Kommunes Sundheds- og Omsorgsforvaltning indfører derfor krav om coronapas for alle medarbejdere, herunder medarbejdere på plejehjem, i hjemmeplejen, på genoptræningscentre, i aktivitetscentre og i kommunens øvrige sundhedstilbud. Her bliver der krav om gyldigt coronapas fra på mandag den 29. november.

- Vi tager os af nogle af de mest sårbare og udsatte københavnere, og derfor er vi nødt til at gøre alt, hvad vi kan for at beskytte dem mod den stigende smitte og samtidig undgå nedlukninger – ikke mindst i juletiden. Jeg er glad for, at Folketinget har givet os muligheden for at indføre coronapas, og den har vi straks grebet, siger sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF).

Kontrol aftales lokalt

Kravet om coronapas vil på Sundheds- og Omsorgsforvaltningens område blive indført, så den enkelte arbejdsplads og ledelse kan tage de lokale hensyn, der er behov for. Kravet bliver tillidsbaseret, så der bliver ikke lavet kontrol med samtlige medarbejdere hver eneste dag. Kontrollen kan foretages på leders forlangende, for eksempel som forebyggende indsats eller via stikprøver eksempelvis ved smitteudbrud. Den konkrete kontrol bliver gennemført ud fra et hensyn til at forstyrre driften og borgerne mindst muligt.

- Når smitten er så høj, som den er nu, så kan vi ikke undgå, at der også sker smitte på plejehjemmene. Men vi skal gøre alt, hvad vi kan for at begrænse den. Derfor er det fornuftigt med et ekstra lag af beskyttelse i form af et coronapas. Stort set alle beboere på vores plejehjem er vaccineret to eller tre gange, så vi står et bedre sted end sidste jul, men det bekymrer mig, at smitten stiger med den fart, den gør lige nu, siger Sisse Marie Welling.

Alle forvaltningens medarbejdere bliver orienteret om, hvordan det nye krav berører dem, at det er den enkelte medarbejders eget ansvar at have et gyldigt coronapas, og at det kan få ansættelsesretslige konsekvenser ikke at efterleve kravet.

Kontakter

Billeder

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
Download

Information om Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen
Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen
Rådhuspladsen 1
1599 København V

https://www.kk.dk/

Følg pressemeddelelser fra Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Enigt udvalg har truffet afgørelse om Intervare20.9.2021 21:05:47 CEST | Pressemeddelelse

Et enigt Sundheds- og Omsorgsudvalg har besluttet at give Intervare frem til 1. november 2021 til at implementere den model, virksomheden har foreslået, der ifølge Intervare A/S skal skabe rammerne for, at chaufførernes vilkår er i overensstemmelse med Københavns Kommunes arbejdsklausuler. Et enigt Sundheds- og Omsorgsudvalg har herudover efter anbefaling fra Københavns Kommunes CSR-enhed besluttet at pålægge Intervare A/S bod samt besluttet at tilbageholde månedlige vederlag af 400.000 kr. op til et samlet tilbagehold på 3,2 mio. kr. med henblik på at sikre at Intervare efterbetaler chaufførerne, det beløb som kommunens CSR-enhed vurderer de har krav på. Samtidig forbeholder Sundheds- og Omsorgsudvalget sig ret til at ophæve kontrakten, hvis Intervare ikke fremadrettet loyalt medvirker til at oplyse sagen og retter op på tidligere overtrædelse af arbejdsklausulen, og/eller hvis Intervare ikke implementerer den ændrede forretningsmodel senest pr. 1. november 2021 som lovet. Da der er t

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum