Kræftens Bekæmpelse udfordrer den klassiske SoMe kampagne
Støt brysterne, bliv indsamler og ryg mindre - du kender de klassiske kampagnevideoer fra Kræftens Bekæmpelse. Men nu går organisationen nye veje og satser på egne originale formater til social. Første skridt er et samarbejde med webserien CENTRUM om unge og rygning.

Den traditionelle kampagnefilm til sociale medier er en klassiker, når en vare skal markedsføres eller et budskab skal ud til målgruppen. Det kender man alt til i Kræftens Bekæmpelse, hvor man har produceret masser af prisvindende kampagner i samarbejde med bureauer.
Satser på længere videoer
Den digitale udvikling og mængden af budskaber på sociale medier skærper kravene til den måde, en NGO kommunikerer på. Kræftens Bekæmpelse tager udfordringen op i deres nye videostrategi – Kræftens Bekæmpelses Originals.
- Vi vil gerne nå vores målgrupper på nye måder. Derfor satser vi nu på længere videoformater, som ikke kun løfter vores budskab ud til målgruppen, men også er en god fortælling, der rører seeren. Med vores videostrategi vil vi gerne udfordre den klassiske kampagnefilm til Facebook med originalt indhold, der minder om det vi ser på TV og streaming, siger Nis Vording Andersen, kreativ producer og videoredaktør i Kræftens Bekæmpelse.
Samarbejde med succesfuld ungdomsserie
Første satsning i den nye strategi er et samarbejde med Jonas Risvig, der står bag ungdomsserien Centrum, der i foråret fik stor opmærksomhed. Serien skildrer en flok venner, hvis liv pludselig bliver vendt på hoved, da corona rammer Danmark.
Nu kommer tre nye afsnit – denne gang produceret i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse. Det skal nemlig handle om rygning. Her ser vi, hvordan hovedpersonerne oplever rygning og bliver klogere på, hvorfor nogle unge ryger, selv om alle ved, det er noget skidt.
- Vi er meget bevidste om at budskabet taler ind i det eksisterende univers omkring CENTRUM, og ikke har Kræftens Bekæmpelse som primær afsender. De tre bonusafsnit lever på Jonas Risvigs kanaler, for det er her de unge er trygge ved serien, engagerer sig og deler deres tanker om handlingen, siger Lars Østergaard, Social Media Strateg og Indholdsrådgiver i Kræftens Bekæmpelse.
Idéen til de tre afsnit udspringer af et behov for nye film til et undervisningsmateriale om rygning til de ældste elever i grundskolen.
Kampagnen vi har manglet
Jonas Risvig har oplevet konsekvenserne af rygning hos flere familiemedlemmer. Og i de første 22 afsnit bliver der ikke røget i serien – og det er helt bevidst.
- Jeg vil ikke vise rygning som noget sejt. Når jeg i de her tre afsnit lader personerne ryge, så er det, fordi jeg sammen med Kræftens Bekæmpelse kan gøre det nuanceret og vise forskellige holdninger til rygning og på den måde sætte gang i dialogen, siger Jonas Risvig.
Også skuespillerne i serien er glade for at kunne være med til at starte en vigtig dialog:
- Vi er alle sammen lidt beærede over at kunne være med til at sprede et så vigtigt budskab – uden løftede pegefingre. Det er faktisk den kampagne, vi selv har gået og manglet, siger Anemone Camphausen, der spiller Agnes i CENTRUM.
Selv om serien er til unge, kan forældre se med og få et unikt indblik i de fester og samtaler, de ellers aldrig hører om fra deres børn.
De tre bonusafsnit sendes mandag den 7/9, onsdag den 9/9 og søndag den 13/9 fra Jonas Risvigs YouTubekanal, som seriens øvrige afsnit også er udkommet på.
Kontakter
Nis Vording Andersen, kreativ producer og videoredaktør i Kræftens Bekæmpelse:
Mobil 28 97 87 05
Lars Østergaard, Social Media Strateg og Indholdsrådgiver i Kræftens Bekæmpelse:
Mobil 42 46 88 03
Billeder



Information om Kræftens Bekæmpelse
Følg pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse
Vacciner til de mest sårbare kræftpatienter23.12.2020 16:59:42 CET | Pressemeddelelse
Sundhedsstyrelsen har præsenteret en udrulning af covid19-vaccinerne, og den betyder blandt andet, at nogle af de allermest sårbare kræftpatienter vil kunne modtage vaccinen. Kræftens Bekæmpelse glæder sig over, at vaccinerne nu er på vej og at dermed er bedre forhold for kræftpatienterne i sigte.
Ny handleplan er en sejr for børn og unges sundhed15.12.2020 13:40:00 CET | Pressemeddelelse
Folketinget har i dag vedtaget en handleplan, der skal forhindre børn og unge i at ryge. Det mest ambitiøse skridt mod en røgfri fremtid i 13 år og en stor sejr for folkesundheden, lyder det fra Kræftens Bekæmpelse. Fire ud af fem danskere bakker op om planen.
Ny lovpakke bringer os tættere på en røgfri fremtid for børn og unge11.12.2020 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
Børn og unge skal ikke ryge. For at forhindre dem i at begynde, stemmer Folketinget på tirsdag om en handleplan mod børn og unges rygning. Handleplanen vil betyde radikale ændringer i tobakslovgivningen. Fire ud af fem danskere bakker op om tiltagene, viser nye tal fra Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden.
Kræftens Bekæmpelse: Bekymrende fald i nye kræftdiagnoser under corona krise9.12.2020 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Under forårets corona lockdown fik markant færre danskere stillet diagnosen kræft, end i samme periode tidligere år. Kræftens Bekæmpelse frygter, at de uopdagede sygdomme får alvorlige konsekvenser for patienterne og opfordrer til en massiv indsats for at finde dem.
Kræftens Bekæmpelse får penge til ambitiøst, interaktivt besøgscenter8.12.2020 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Der er godt nyt på vej til alle nysgerrige børn og unge med interesse for kræftforskning, naturvidenskab og teknologi. Med en bevilling på seks mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden, sætter Kræftens Bekæmpelse nemlig nu gang i arbejdet med at skabe et storstilet besøgscenter om kræft.
Kræftens Bekæmpelse: Glædeligt at Højesteret med ny dom øger erstatningen til patienter4.12.2020 18:26:15 CET | Pressemeddelelse
Ulovlig beregning af renter hos patientskademyndighederne betyder, at de har udbetalt for lidt i erstatning til patienter, der har søgt erstatning for skader. Det afgør Højesteret i en dom, som netop er blevet offentliggjort.
Kræftens Bekæmpelse: Familier med kræftramte børn har brug for afklaring4.12.2020 10:00:56 CET | Pressemeddelelse
Ifølge flere medier har Sundhedsstyrelsen udskudt en beslutning om en mulig samling af kræftbehandlingen af børn til foråret. – Det efterlader familier til kræftramte børn i utryghed og usikkerhed, siger Jesper Fisker, administrerende direktør i Kræftens Bekæmpelse.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum