Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse Genbrug i Horsens fejrer 30 års jubilæum

Del

Den 29. august er det præcis 30 år siden, at Kræftens Bekæmpelse slog dørene op for foreningens genbrugsbutik i Horsens. Jubilæet fejres med forskellige aktiviteter for børn og voksne i hele uge 34.

Tove Outzen, frivillig i Kræftens Bekæmpelses Genbrug. Foto: Anita Graversen
Tove Outzen, frivillig i Kræftens Bekæmpelses Genbrug. Foto: Anita Graversen

Der er gang i den på Chr. Juliussens Vej 11 i Horsens, hvor frivillige fra Kræftens Bekæmpelse Genbrug er ved at lægge sidste hånd på forberedelserne. Nogle står for planlægning af konkurrencer, mens andre står for at pynte festligt op til en hel uges fejring af butikkens 30-års jubilæum.

- Det er da en rigtig stor og begivenhedsrig mærkedag, som jeg glæder mig til at fejre, og så tilmed i en hel uge, siger Tove Outzen på knap 80 år. I 30 år har hun mødt op og passet faste ugentlige vagter i butikken og den dag i dag er hun stadig blandt de 48 frivillige kræfter, der driver butikken.

Knap 22 mio. kroner gennem 30 år
Kræftens Bekæmpelses genbrugseventyr startede i maj 1991, hvor foreningens første genbrugsbutik åbnede. Det var i Aarhus. Allerede tre måneder efter blev dørene slået op for endnu en butik. Denne gang var det butikken i Horsens, som blev åbnet af borgmester Henning Jensen d. 29. august 1991 og som altså nu kan fejre sit 30 års jubilæum.

Oprindeligt lå butikken i Horsens på Hospitalsgade 4. Butikken var ikke særlig stor og der var ikke nok plads til at sælge tøj. Da muligheden for at overtage et større butikslokale bød sig i 2005 flyttede butikken til Borgergade 8, hvorfra man kunne begynde at sælge tøj. I 2011 flyttede butikken atter til nye og større butikslokaler, denne gang til Chr. Juliussens Vej 11, hvor butikken er beliggende den dag i dag.

At drive genbrugsbutikker var for Kræftens Bekæmpelse en ny måde at skaffe indtægter til kræftsagen på. Flere andre danske velgørenhedsforeninger drev allerede genbrugsbutikker, men Kræftens Bekæmpelse gik til opgaven på en ny måde. Ambitionen var, at der skulle sælges kvalitetsgenbrug. Tøj og møbler blev derfor vasket og repareret og elektroniske varer afprøvet, før det blev sat frem i butikken. Lige siden har genbrugseventyret fortsat på samme måde. I dag driver Kræftens Bekæmpelse 15 genbrugsbutikker i hele landet.

På de 30 år der er gået har Kræftens Bekæmpelse Genbrug i Horsens solgt kvalitetsgenbrug for knap 22 mio. kr.Det er penge, som bl.a. er gået til forskning, forebyggelse og støtte til patienter og alle deres pårørende.

Frivillige er hjertet i butikken

Ifølge Frank Nissen, distriktschef for Kræftens Bekæmpelse i Horsens, er det foruden danskernes genbrugsbidrag, en indsats som udelukkende har kunne lade sig gøre på grund af de frivilliges mangeårige opbakning og dedikation.

-Der hersker ingen tvivl om, at det er de frivilliges fortjeneste at vi har en så velfungerende butik og at vi kan fejre 30 års jubilæum. Uden de frivillige vil vi hverken kunne fejre 30 års jubilæum eller fortsat holde gang i hjulene. Særligt ikke efter det seneste halvandet år med corona-nedlukninger. Vores genbrugsfrivillige er lavet af noget helt særligt. For de fleste bliver det en livsstil og et fast holdepunkt, som de helst ikke vil undvære. Her i butikken har de et sammenhold ud over det sædvanlige. udtaler Frank Nissen ydmyg og glad.

Det helt særlige sammenhold kan Tove Outzen skrive under på. For gennem tiden har hun ikke kun fået gode kolleger, men også nogle rigtig gode venskaber.

-Jeg fik hurtigt nogle rigtig gode og tætte veninder og kollegaer fra butikken og vi har haft mange fantastiske oplevelser sammen gennem årene.

Undervejs har Tove desværre måtte begrave tre tætte veninder og kollegaer fra butikken, men det har kun været med til at give arbejdet i butikken endnu mere mening og hun har planer om at fortsætte, så længe helbredet tillader det.

En hel uge med jubilæumsaktiviteter
I år falder den 29. august på en søndag og derfor vil fejringen af jubilæet ikke foregå på selve dagen, men i stedet strække sig over hele uge 34 – altså ugen op til selve mærkedagen. Her vil der være masser af gode jubilæumstilbud med store rabatter på udvalgte varekategorier og de små vil kunne deltage i en Lego-konkurrence.

Har du lyst til at høre mere om at være frivillig i butikken? Så kontakt Frank Nissen på nissen@cancer.dk eller få en snak med en frivillig i butikken. Der er altid brug for nye kræfter.

Praktisk information om jubilæet:
Jubilæet fejres på Chr. Juliussens Vej 11, 8700 Horsens. Det sker hele uge 34 fra den 23. - 28. august i tidsrummet 10.00 – 17.00 i hverdagene og 10.00-13.00 om lørdagen. Alle er velkomne.

Om Kræftens Bekæmpelse Genbrug:
Kræftens Bekæmpelse Genbrug har eksisteret siden 1991 og findes i dag i 15 forskellige byer. Al overskuddet fra butikkerne går til Kræftens Bekæmpelses indsats inden for forskning, patientstøtte og forebyggelse. Kræftens Bekæmpelse Genbrug drives af knap 1000 frivillige landet over.

Nøgleord

Kontakter

For yderligere information, kontakt:
Kontakt venligst kommunikationskonsulent, Lone Kindberg pr. telefon 26177833 eller e-mail lonek@cancer.dk ved ønske om interview med Tove Outzen og/eller Frank Nissen.

Billeder

Tove Outzen, frivillig i Kræftens Bekæmpelses Genbrug. Foto: Anita Graversen
Tove Outzen, frivillig i Kræftens Bekæmpelses Genbrug. Foto: Anita Graversen
Download
Kræftens Bekæmpelse Genbrug i Horsens. Foto: Anita Graversen
Kræftens Bekæmpelse Genbrug i Horsens. Foto: Anita Graversen
Download

Information om Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse
Kræftens Bekæmpelse
Strandboulevarden 49
2100 Kbh Ø

http://www.cancer.dk

Følg pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

Alarmerende tal: Hver 3. brystkræftpatient venter stadig for længe på operation1.9.2021 10:09:36 CEST | Pressemeddelelse

De røde lamper blinker for især brystkræftpatienterne og især i Region Sjælland, som har mere end svært ved at få kvinder med brystkræft opereret inden for den lægeligt begrundede maksimale forløbstid på 27 dage. Og det ser ikke meget bedre ud for lungekræftpatienterne. Det er bare ikke godt nok, for det er en bunden opgave at sørge for, at patienterne bliver behandlet til tiden, lyder det fra Kræftens Bekæmpelses direktør Jesper Fisker, der opfordrer sundhedsministeren til at tage sagen op med regionerne.

Molekylærbiolog og neurokirurg er årets Juniorforskere i Kræftens Bekæmpelse27.8.2021 14:05:26 CEST | Pressemeddelelse

Molekylærbiolog og lektor, ph.d. ved Institut for Biomedicin ved Aarhus Universitet Lasse Sommer Kristensen, 40, og afdelingslæge, klinisk lektor, ph.d. Anders Rosendal Korshøj, 39, fra Neurokirurgisk Afdeling på Aarhus Universitetshospital er modtagere af årets Juniorforskerpriser fra Kræftens Bekæmpelse. De modtager hver 100.000 kroner for fremragende forskning inden for hvert deres felt.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum