ALM. BRAND Forsikring A/S

Kør forsigtigt: Nu kommer motorcykelulykkerne

Del

Når motorcyklister skal banke rusten af efter vinteren, er risikoen for ulykker størst. Solouheld ved høj fart er den største årsag til ulykker.

Kalenderen siger forår, og når solen og det lunere vejr er på vej, er sæsonen for motorcykler for alvor i gang. I løbet af de kommende uger ventes antallet af motorcyklister på de danske veje at stige markant. Og efter en lang og mørk vinter er det vigtigt, at man er ekstra opmærksom. Risikoen for at blive dræbt eller alvorligt skadet er nemlig meget større, når man kører på motorcykel i stedet for bil.

Tal fra Alm. Brands skadesafdeling viser, at 30 pct. af motorcykelulykkerne sker i foråret, mens 42 pct. af ulykkerne sker i sommermånederne.

”Efter en lang vinter er årets første køretur noget helt særligt for mange motorcyklister, men særligt på de første ture, er det vigtigt at være forsigtig, når rusten skal bankes af. Hvert år ved forårets begyndelse ser vi mange ulykker,” siger Brian Egested, skadechef for bilskade og skadeinspektion hos Alm. Brand.

Ulykker på motorcykel skyldes ofte for høj fart.

”Solouheld med høj hastighed er en af de største årsager til tragiske ulykker, der kunne være undgået. Så det er utroligt vigtigt, at man overholder hastighedsgrænserne og er opmærksom på sine omgivelser og medtrafikanter,” siger Brian Egested.

Gennemgå motorcyklen
Udover at have styr på sine omgivelser og egen adfærd, skal man også give motorcyklen et serviceeftersyn, inden man kører ud på vejene.

”En gennemgået motorcykel er en mere sikker motorcykel, så det er vigtigt, at der bliver skiftet motorolie, filter og de bevægelige dele bliver smurt, inden man kører ud på sin første tur. Og så skal man have tjekket bremseklodser, bremsevæske samt lys og lygter,” siger Brian Egested.

Skulle man være involveret i en ulykke, dækker ansvarsforsikringen.

”Når du har en motorcykel, er det et lovkrav, at du har en ansvarsforsikring, der dækker, hvis du gør skade på andre mennesker, deres ting eller køretøjer med din motorcykel.”

Følg disse gode råd så du er mere sikker i trafikken

  • Overhold hastighedsgrænserne
  • Hav altid det korrekte sikkerhedsudstyr
  • Hold øje med dine medtrafikanter
  • Gør dig synlig med reflekser og pang-farvet hjelm

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om ALM. BRAND Forsikring A/S

ALM. BRAND Forsikring A/S
ALM. BRAND Forsikring A/S
Midtermolen 7
2100 København Ø

35 47 47 47https://www.almbrand.dk/

Gennem mere end 200 år har vi hjulpet vores kunder med at afdække deres forsikringsbehov, forebygge skader og været der, når en skade rammer. Vores erfaring gør, at vi ved, hvad der skal til, når det handler om at sikre dig og dine værdier, så du kan føle dig sikker og have ro i maven. Ordentlighed er vigtigt for os. Som kunde kan du være sikker på både ordentlighed og fornuft, når det kommer til priser, fleksibilitet og dækning. Vi mener, det skal være nemt at være kunde hos os, og vi arbejder hele tiden for at kunne tilbyde dig de bedste løsninger, der gør hverdagen nemmere for dig som kunde. Både i dag, i morgen og i fremtiden.

Følg pressemeddelelser fra ALM. BRAND Forsikring A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra ALM. BRAND Forsikring A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum