FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation

Konvergensprogram 2023: Nu er det lønmodtagernes tur

Del
agens offentliggørelse af konvergensprogrammet kaster et nyt – og markant mere optimistisk – lys over tilstanden i statskassen. De offentlige finanser er nemlig langt stærkere end hidtil antaget, og derfor er det nu, reformkursen skal indstilles på investeringer i stedet for forringelser, lyder det fra fungerende FH-formand, Morten Skov Christiansen.

I Konvergensprogrammet for 2023 indgår en markant opjustering af det finanspolitiske råderum på 16 mia. kr. frem mod 2030. Det er ubetinget godt nyt ifølge FH-formanden.

”Regeringens konvergensprogram er den bedste nyhed længe. Og i øvrigt endnu et søm i kisten på den krisefortælling, der har været bagtæppet for reformer, der skærer i lønmodtagernes rettigheder, og som vi i fagbevægelsen længe har sat spørgsmålstegn ved” siger Morten Skov Christiansen og fortsætter:

”Dansk økonomi er bomstærk, og beskæftigelsen er historisk høj. For mig er det et billede på, at den danske arbejdsmarkedsmodel stadig leverer varen, og at danskerne grundlæggende ønsker at være i arbejde og bidrage til fællesskabet,” siger Morten Skov Christiansen.

Investeringer i velfærd, uddannelse og tryghed

Med et nyt og pænere bagtæppe for de offentlige finanser bør der sættes en mere ambitiøs reformkurs med mere fokus på investeringer og mindre fokus på pisk.

”Vi skal bruge råderummet klogt og investere mere i Danmarks fremtid, så vi kan gå en tryg og grøn fremtid i møde. Og så skal vi være meget mere ambitiøse, når det handler om at investere i uddannelse, velfærd og tryghed for lønmodtagerne,” siger Morten Skov Christiansen.

Han peger afslutningsvist på, at regeringens kommende 2030-plan skal skrives med en mere ambitiøs pen.

”Regeringen har i sit regeringsgrundlag peget på mange akutte udfordringer, som vi deler bekymringen for i fagbevægelsen. Men økonomien er ikke én af dem. Tværtimod skal vi bruge det økonomiske råderum til at skrue op for investeringerne frem mod 2030. Og det forventer jeg, at regeringen har for øje i den kommende 2030-plan,” afslutter Morten Skov Christiansen.

Kontakter

Information om FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation

FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation
FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation
Islands Brygge 32D
2300 København S

35 24 60 00https://fho.dk

Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) er Danmarks største og stærkeste tværfaglige fællesskab. Vi organiserer faglige organisationer, der repræsenterer mere end 1,3 mio. lønmodtagere. Både offentligt og privat ansatte.

FH kæmper for job og uddannelse til alle, for et sikkert og sundt arbejdsmiljø og for et trygt, demokratisk og solidarisk samfund.

Vi er en del af den rigtige fagbevægelse, der kæmper for ordnede forhold for vores medlemmer. Vi forhandler med arbejdsgiverne for at sikre og fastholde ordentlige løn- og arbejdsvilkår. Det er det, vi kalder ”Den Danske Model”.

Vi arbejder for job til alle, og for at Danmark fortsat er et produktivt velfærdssamfund. Derfor bekæmper vi social dumping, der undergraver den danske model og vores overenskomster.

Vores værdigrundlag bygger på stolthed, lighed og fællesskab. Vi tror på, at vi er stærkere sammen end hver for sig.

Følg pressemeddelelser fra FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation

FH: Ekstern advokatundersøgelse forventes færdig før sommerferien2.5.2023 11:37:52 CEST | Pressemeddelelse

FH's forretningsudvalg (FU) har i dag haft møde med Kromann Reumert om den iværksatte advokatundersøgelse af påstået krænkende adfærd udvist af FH's tidligere formand, og om/hvordan de eventuelle forhold er håndteret af FH. På mødet var der en god og detaljeret drøftelse om grundlaget for advokatundersøgelsen, den nærmere proces og forventede tidsplan. FU godkendte det kommissorium for undersøgelsen, som Kromann Reumert i samarbejde med FH's whistleblowerudvalg har udarbejdet. Kommissoriet offentliggøres på FH's hjemmeside senere i dag. Der vil også komme nærmere praktiske informationer om, hvordan deltagelse i undersøgelsen kan finde sted. FH opfordrer alle, der ønsker at bidrage til undersøgelsen, til at holde sig orienteret på FH's hjemmeside. Advokatundersøgelsen forventes færdiggjort inden sommerferien. Derefter skal FH's kompetente organer behandle resultatet af undersøgelsen, og der vil blive indkaldt til ekstraordinær kongres.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum