Haderslev KommuneHaderslev KommuneHaderslev Kommune

Kongen, Kejseren og andre fortællinger fra genforeningstiden

Del

Nyt POP-UP museum i Apotekergade 11 for børn og voksne. Historie Haderslev byder velkommen til en ny særudstilling Kongen, Kejseren og fortællinger fra genforeningstiden i perioden 4. maj – 3. juli.

Christian 10. i Haderslev d. 10. juli 1920. Billedet er fra arkivets egen samling. Arkivet kan i år fejre 75-års jubilæum.
Christian 10. i Haderslev d. 10. juli 1920. Billedet er fra arkivets egen samling. Arkivet kan i år fejre 75-års jubilæum.

Der er forpremiere torsdag 29. april kl. 17- 20, når Haderslev Butikker afholder Open by Night. Her er interesserede velkomne til at kigge indefter udstillingen er indviet af Kjeld Thrane, Formand for Udvalget for Kultur og Fritid kl. 17.00 

Det er næsten et år siden, at 100-års jubilæet for Genforeningen kunne fejres landet over. Sidste år markerede Historie Haderslev Genforeningen af to omgange ved at rykke midlertidigt ind i tomme lokaler med POPUP-udstillinger. 

Idéen med konceptet POPUP-museet er at udnytte tomme butikslokaler og teste en ny lokation eller koncept. “Vi kunne godt tænke os at gentage succesen med en midlertidig udstilling om Genforeningen”, udtaler arkivassistent Janne Katrine FrederiksenMåske husker I at Historie Haderslev etablerede to POPUP-museer på Det gamle Rådhus og Apotekergade i 2020.  

Første POPUP-museum var i Det Gamle Rådhus, der var valgt på grund af autenticiteten. Derefter rykkede vi næste del af POPUP-museet i det tomme butikslokale i Apotekergade lige over for Domkirken. Særligt sidste lokation var en stor succes, da vi fangede lokale og turister fra gågaden. Vi fornemmede også, at det gav liv i gadebilledet. For de gangbesværede er der gode adgangsforhold i lokalet i byens tidligere fiskehandel.   

Historie Haderslev råder ikke over et permanent udstillingslokale, og de tre museer under organisationen arbejder selv på nye udstillinger, derfor kunne vi ikke låne udstillingsareal i nogle af vores afdelinger 

Vi blev aldrig færdige med at formidle Genforeningen, derfor vi vil gerne teste konceptet endnu en gang, hvor helt nye vinkler på tiden formidles. 

Holdet bag POPUP-museet udgøres af fem medarbejdere, der hver især har forskellige faglige baggrunde, men også interesser og syn på sagen. Vi tager udgangspunkt i Arkivets egne samlinger af arkivalier (dvs. billeder, historiske dokumenter, film og aviser) for at formidle forskellige temaer.  

Tanken er ligesom sidste år, at vi gerne vil formidle i et sprog og udtryk, der er for hele familien. Derfor vil der være blikfang og overraskelser for den yngste del af gæsterne.” 

I begyndelsen af juni vil POPUP-museet få besøg af den mobile oplevelsesudstilling Stemmeboksen, der gennem lydlys og billeder fortæller, om seks historiske personers liv i tiden omkring genforeningen fra lokalområdet. Stemmeboksen kan opleves i perioden 8. juni – 1. juli. 

For de besøgende gælder kravet om fremvisning af gyldigt Coronapas.  

POPUP-museet er for børn og voksne • Gratis entré • Åbent tirsdage og torsdage kl. 12-16 og lørdage kl. 10-14 • Perioden 4. maj – 3. juli 2021 

Kontakter

Historie Haderslev
Telefon: +45 74 34 78 00
E-mail: arkiv@haderslev.dk

Billeder

Christian 10. i Haderslev d. 10. juli 1920. Billedet er fra arkivets egen samling. Arkivet kan i år fejre 75-års jubilæum.
Christian 10. i Haderslev d. 10. juli 1920. Billedet er fra arkivets egen samling. Arkivet kan i år fejre 75-års jubilæum.
Download

Links

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Makeover på museerne19.4.2021 14:29:41 CEST | Pressemeddelelse

D. 21. april må museerne landet over endelig tage imod gæster igen. Det gælder også Historie Haderslevs tre museer Ehlers Samlingen, Slesvigske Vognsamling og Von Oberbergs Hus. Efter fire måneders nedlukning glæder personalet på de tre museer sig til at åbne dørene, og til at vise hvad vi bl.a. har lavet, imens corona-pandemien har forhindret os i at holde åbent. For selvom der ikke har været åbent for gæster, har der været masser af arbejde bag kulisserne. Og det har ikke kun været planlægning af nye udstillinger, regnskaber og registreringsarbejde. Både i Slotsgade og på Schaumanns Klædefabrik er der sket forandringer.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum