DGI

Konference for idrætsforeninger i København

Del

Fælles pressemeddelelse fra Københavns Kommune og DGI Storkøbenhavn vedr. foreningskonference 19. maj 2022 kl. 17.00-20.00 i Hafnia-Hallen i Valby

Flere børn og unge i de københavnske idrætsforeninger

Under overskriften 10.000 flere børn og unge i forening har DGI Storkøbenhavn og Københavns Kommune siden 2020 arbejdet tæt sammen med idrætsforeningerne i København om at udvikle stærke, lokale foreningstilbud målrettet børn og unge. Der er igangsat en række aktiviteter og udviklingstiltag, som alle rækker ud og inviterer flere børn og unge med i foreningsidrættens fællesskaber i København.


Foreningskonference 19. maj 2022 i Hafnia-Hallen

Det er netop de gode erfaringer og læringer fra 10.000 flere børn og unge i forening, der sættes fokus på, når Københavns Kommune og DGI Storkøbenhavn inviterer til foreningskonference i Hafnia-hallen 19. maj kl. 17.00-20.00. På programmet står følgende emner: Stærke idrætstilbud for de 0-6 årige, rekruttering og udvikling af flere trænere, flere piger i idrætslivet - og samarbejde mellem skoler og idrætsforeninger.

Flere end 100 primært trænere og ledere fra de københavnske idrætsforeninger er allerede tilmeldt.

Det bliver i høj grad de foreninger, der på forskellige måder har knækket koden med at skabe fremdrift for deres børne- og ungeaktiviteter, der kommer til at videregive deres erfaringer.

Eksempelvis vil gymnastikforeningen Krumspring deltage på konferencen og fortælle, hvordan det er lykkedes dem at skabe attraktive tilbud for de yngste børn og deres familier på en række skoler i Københavnsområdet. Foreningen vil give eksempler på, hvordan de arbejder målrettet med at gøre det nemt for både skoler og fritidsordninger at samarbejde om at få nye idrætsaktiviteter op at stå.

En anden forening, der deltager på konferencen er Københavns Håndboldklub, der har gode erfaringer med at få piger til at starte til håndbold i en alder af 12-15 år. Dette sker ved at fokusere mere på kammeratskab og sociale aktiviteter end konkurrence, kampafvikling og sportslig dygtiggørelse. Piger er, specielt i denne alder, underrepræsenterede i foreningsidrætten og udgør et særligt fokus i samarbejdet mellem kommunen, det københavnske idrætsliv og DGI Storkøbenhavn.

Udover Krumspring og Københavns Håndboldklub deltager en lang række andre københavnske Idrætsforeninger på foreningskonferencen. Konferencen kommer til at bestå af forskellige workshops og mulighed for networking med det overordnede formål at give inspiration og dele erfaringer og viden om børn og unges idrætsdeltagelse.


Hvordan går det med udviklingen af flere børn og unge i forening i København?

I det seneste år er der kommet mere end 1.600 flere børn og unge under 18 år ind i de københavnske Idrætsforeninger, og det glæder Kultur- og Fritidsborgmester Mia Nyegaard:

 ”At være en del af foreningslivet giver oplevelser, fællesskaber og kan potentielt være livsforandrende for børn og unge. Derfor er det en positiv nyhed, at vi det seneste år har fået 1.600 flere børn i foreningslivet. Jeg håber, at idrætskonferencen kan bruges til at lære af og inspirere hinanden, så vi kan få flere børn med”.

Et af hovedgrebene i 10.000 flere børn og unge i forening har været et målrettet fokus på de yngste børn og deres familier. Vaner grundlægges tidligt og et systematisk samarbejde med en række daginstitutioner og idrætsforeninger har introduceret rigtig mange børn til bevægelse og idrætsforeningernes fællesskaber. Det kan aflæses i de nyeste medlemstal, hvor halvdelen af væksten i de nye medlemstal for børn og unge for 2021 er at finde i aldersgruppen 0-6 år.

Peder Nedergaard, der er formand i DGI Storkøbenhavn, siger til udviklingen af medlemstallet:

Som storby har København nogle særlige udfordringer i foreningsidrætten, men de seneste medlemstal viser, at vi kan lykkes, når vi løfter i flok. Vores samarbejde om at få 10.000 flere børn og unge ind i idrætsforeningerne giver de københavnske idrætsforeninger støtte til at udvikle sig på de områder, hvor de selv oplever, at behovet er størst”


Kontakt

For yderligere information vedr. konferencen eller 10.000 flere børn og unge i forening,
kontakt udviklingskonsulent Tommy Kristoffersen tlf. 3025 7876 eller mail: Tommy.Kristoffersen@dgi.dk.  

Kontakt til Kultur- og Fritidsforvaltningen, pressekonsulent Morten Vikær Hermansen, tlf. 2487 9188

For info om programmet til foreningskonferenden: https://www.dgi.dk/202221006001

Nøgleord

Kontakter

For yderligere information vedr. konferencen eller 10.000 flere børn og unge i forening,
kontakt udviklingskonsulent Tommy Kristoffersen tlf. 3025 7876 eller mail: Tommy.Kristoffersen@dgi.dk.

Kontakt til Kultur- og Fritidsforvaltningen, pressekonsulent Morten Vikær Hermansen, tlf. 2487 9188

Links

Information om DGI

DGI
DGI
Vingsted Skovvej 1
7182 Bredsten

79 40 40 40https://www.dgi.dk/

Følg pressemeddelelser fra DGI

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DGI

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum