Europabevægelsen

Konference - fart på EU's digitalisering med Danmark i førersædet

Del

Den 29. april nærmer sig med hastige skridt. På denne dag vil ITD, Brancheorganisation for den danske vejgodstransport, og Europabevægelsen afvikle en fælles konference om digitalisering i Europa. Arrangementet foregår på Islands Brygge og er gratis for alle.

”Et Europa klar til den digitale tidsalder”. Det er én af Europa-Kommissionens seks officielle prioriteter, som Kommissionsformand Ursula von der Leyen har meldt ud ved sin tiltræden. I 2021 rykkede Danmark samtidig frem på en 1. plads i den årlige Digital Economy and Society Index (DESI) rapport fra EU-Kommissionen, som måler fremskridt i digitalisering i EU. Det giver Danmark en naturlig position som inspirationskilde for digitalisering i Europa.

Transportbranchen har stor gavn af digitalisering

Men Danmark halter stadig bagefter med digitaliseringen af transportbranchen, hvor der ellers er kæmpe potentialer for at skabe vækst og effektivisering med et større digitalt fokus.

Transportbranchen er en af de mest grænseoverskridende brancher i EU. Der stilles store dokumentationskrav til vognmænd, når de krydser grænser. Jo flere dokumenter den kontrollerende myndighed kan hente digitalt, jo nemmere er det for vognmanden og chaufføren, så de slipper for at have flere ringbind af dokumenter med i bilen.

Spørgsmålet er, hvordan Danmark kan sætte turbo på omstillingen til en mere digital transportbranche? Dette spørgsmål og mange andre rejser ITD og Europabevægelsen til en fælles debat om digitalisering i Europa.

PROGRAM (tentativt):

9:15-9.25: Velkomst v/ Louise Hededam, moderator

9.25-9.40: Key-note v/ Trine Bramsen, transportminister

9.40-10.10: Oplæg v/ Henriette Kjær – chef for Politisk afdeling, ITD

Digitalisering af vejgodstransporten i Danmark og EU

Pause

10.25-10.40: Oplæg v/ EU-repræsentant

10.40-10.50: Oplæg v/ Erhvervsstyrelsen v. Tobias Panduro, chef for Digital Vækstpolitik

Hvordan arbejder Erhvervsstyrelsen for at fremme digitalisering af dansk erhvervsliv, og hvordan skaber det vækst og udvikling for vejgodstransportbranchen?

10.50-11.00: Oplæg v/ Digitaliseringsstyrelsen v. Anders Juul Rasmussen, teamleder i Kontor for Analyse og Policy, Sekretariat for digitaliseringsklar lovgivning

Hvordan sikres gode rammebetingelser for digitalisering af myndigheds- og kontrolprocesser til gavn for dansk erhvervsliv? Og hvilke perspektiver er der i arbejdet nationalt og på EU-niveau?

11.00-11:45: Paneldebat:

Hvad skal der til for, at paneldeltagerne kaster sig ind i kampen for at få digitaliseret vejgodstransporten i både Danmark og EU?

11:45-11:50: Opsummering, afslutning og tak for i dag v/Louise Hededam

11:50: Netværkspleje og forfriskninger

Konferencen finder sted i Kulturhuset Islands Brygge på adressen Islands Brygge 18, 2300 København.

Tilmelding nedenfor:

www.europabevaegelsen.dk/events/vejen-til-europaeisk-digitalisering/

Kontakter

Billeder

Information om Europabevægelsen

Europabevægelsen
Europabevægelsen
Rosenørns Allé 35, 1. th.
1970 Frederiksberg C

+45 33 141 141https://europabevaegelsen.dk

Fælles udfordringer kræver fælles løsninger. Europabevægelsen ønsker et tæt europæisk samarbejde.

Følg pressemeddelelser fra Europabevægelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Europabevægelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum