Landdistrikternes Fællesråd

Kommuner og landdistrikter i fælles front på Folkemødet

Del

Torsdag den 13. juni 2019 byder Foreningen Folkemøde atter velkommen til årets politiske komsammen på Bornholm. Det sker naturligvis også i år med tilstedeværelsen af Landdistrikternes Fællesråd, der deltager i Landdistrikternes telt med en række medlemskommuner og de lokale aktionsgrupper.

Landdistrikternes Fællesråd tager dagsordenen med til Folkemødet. Foto: Joshua Tree
Landdistrikternes Fællesråd tager dagsordenen med til Folkemødet. Foto: Joshua Tree

I teltet skal der debatteres fair udligning, og hvorvidt udflytningen af statslige arbejdspladser er vejen til et Danmark i balance, hvordan vi fastholder uddannelser i hele landet, og så kommer problemer med lånefinansiering op til debat igen - for bare at fremhæve et par. Der er nemlig fyldt op på programmet i år, og teltet kommer til at summe af liv, fortæller formand for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard.

- Vi lægger ikke skjul på, at vi prioriterer Folkemødet højt, og det betyder rigtig meget, at vi kan fylde teltet med vores medlemskommuner og samarbejdspartnere og sammen arrangere debatter, som sætter landdistriktsudviklingen højt. Og det er jo oplagt at samles for at diskutere nogle af de emner, som har betydet allermest for landdistrikternes udvikling – eller hindret den, uddyber han.

Debatten om statslige arbejdspladser har fyldt meget i de senere år. Det kommer på dagsodenen til det første borgmestertopmøde i Landdistrikternes Telt, som afholdes torsdag d. 13. juni, kl. 15.00. Her deltager bl.a. Lolland, Sønderborg og Nordfyns kommune og repræsentanter fra Djøf og CEPOS.

For nyligt kunne Landdistrikternes Fællesråd fortælle, at der stadig er gevaldige forhindringer forbundet med at låne til finansiering af eksempelvis boliger og virksomheder i landdistrikterne. Det er derfor temaet for debatten fredag d. 14. juni, kl. 15 i teltet, hvor Guldborgsund, Haderslev og Odsherred kommune deltager. 

Udligningen var nem at få politisk flertal for at reformere under valgkampen, så der fremover kommer en mere fair fordeling af midler til kommunerne.

- Men det er efter valgkampen, vi skal hænge dem op på løftet, fortæller Steffen Damsgaard med henvisning til debatten om udligningssystemet lørdag d. 15. juni, kl. 13.30. Her deltager bl.a. Guldborgsund og Lolland kommune. 

En af de helt store poster – også for Landdistrikternes Fællesråd og de deltagende kommuner – har i år været at fastholde et bredt geografisk udbud af uddannelser, hvilket også kommer til at fylde på den Bornholmske dagsorden. Fastholdelse af uddannelser i hele landet drøftes hele to gange fredag kl. 10.30 og senere igen kl. 18. I debatten fredag deltager bl.a. Slagelse og Langeland kommune. 

- Lokalt forankrede uddannelser er afgørende for udviklingen i landdistrikterne, der har lidt under de mange lukninger af folkeskoler. Men det betyder i dén grad også noget for et lokalsamfunds udvikling, om der er langt til både ungdoms-, voksen-, og videreuddannelser, fortæller Steffen Damsgaard.

Mere information om debatterne i Landdistrikternes Telt kan findes her

Folkemødet 2019 står i år i Verdensmålenes tegn. FN’s 17 Verdensmål er en global aftale om at løse verdens største udfordringer inden år 2030 og give en mere bæredygtig verden videre til kommende generationer.

Et af de nye temaområder i år er Ø & Land, hvor Landdistrikternes telt vil være at finde. Teltet, der i år er beliggende i Dancells anlæg A6, kommer foruden Landdistrikternes Fællesråd til at rumme De Lokale Aktionsgrupper samt 9 medlemskommuner bestående af Lolland Kommune, Vordingborg Kommune, Sønderborg Kommune, Nordfyn Kommune, Guldborgsund Kommune, Langeland Kommune, Odsherred Kommune, Haderslev Kommune og Slagelse Kommune. 

Nøgleord

Kontakter

Cecilie Davidsen Høj, Landdistrikternes Fællesråd, mail cdh@landdistrikterne.dk

Mette Korsholm, chefkonsulent i Landdistrikternes Fællesråd, tlf. 53 85 01 27, mail mko@landdistrikterne.dk

Billeder

Landdistrikternes Fællesråd tager dagsordenen med til Folkemødet. Foto: Joshua Tree
Landdistrikternes Fællesråd tager dagsordenen med til Folkemødet. Foto: Joshua Tree
Download

Information om Landdistrikternes Fællesråd

Landdistrikternes Fællesråd
Landdistrikternes Fællesråd
Rådhusgade 100
8300 Odder

61 313 636http://www.landdistrikterne.dk

Landdistrikternes Fællesråd er en partipolitisk neutral interesseorganisation, der arbejder for at skabe bedre rammevilkår for landdistrikter og yderområder i Danmark.

Vi tæller 56 kommuner, der tilsammen repræsenterer over 2,8 millioner danskere. Medlemmerne er tillige en række landsdækkende organisationer, de lokale aktionsgrupper samt et større antal landsbyer og landdistriktsråd.

Følg pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum