DI Vestsjælland

Kommuner får 45 forslag til corona-hjælp til Vestsjællands erhvervsliv

Del

Coronakrisen har ramt Danmark og dansk erhvervsliv hårdt. Landets kommuner spiller en stor og vigtig rolle i at holde dampen oppe i Danmark, så hjulene kan køre rundt i dansk økonomi. I Vestsjælland er der iværksat en række initiativer, som hjælper virksomhederne og holder hånden under lokale arbejdspladser. Men der er brug for, at kommunerne samarbejder endnu mere med lokale virksomheder. Derfor lancerer Dansk Industri (DI) 45 konkrete anbefalinger til kommunerne, så vi kan hjælpe hinanden med at komme så helskindet som muligt ud af krisen.


- I kampen mod coronavirus har de vestsjællandske kommuner gjort en vigtig forskel for tusindvis af virksomheder og arbejdspladser, der i de seneste uger har kæmpet for at holde hjulene kørende i dansk økonomi. Men samtidig har vi kurs mod den værste økonomiske krise i nyere tid, og det kalder på en helt særlig indsats og et endnu tættere samarbejde mellem de vestsjællandske kommuner og erhvervslivet, siger Steen Søgaard, senior vice president i Lundbeck A/S og formand for DI Vestsjælland.


DI anbefaler blandt andet, at man styrker samarbejdet med jobcentre og erhvervskontorer. Derudover er der behov for at sætte fokus på den kommunale sagsbehandling og tilpasse pasnings- og undervisnings ordninger for familier, der lægger hus til både hjemmeskoling og hjemmearbejdsplads. I et langsigtet perspektiv foreslår DI også, at de vestsjællandske kommuner øger investeringer i digitalisering og miljø- og klimaforbedringer, så vi undgår at styre ind i en klimakrisen efter coronakrisen.


- I Vestsjælland har kommunerne været klar til at hjælpe det lokale erhvervsliv, men vi må også sande, at der i den kommende tid vil være behov for yderligere hjælp. Næste fase af coronakrisen kommer især til at ramme produktions- og eksportvirksomhederne, som der er mange af i Vestsjælland. Ordrebøgerne er ved at være tomme, og hele det globale marked er i knæ. Derfor håber jeg, at de anbefalinger, vi kommer med i dag, vil blevet taget positivt imod. Og jeg håber, at de kan være til inspiration for alle de kommuner, som er klar til at give den en ekstra skalle, siger Steen Søgaard.


- Kommunerne har allerede søsat en masse gode initiativer, hvilket jeg gerne vil kvittere for. Dog er det helt afgørende, at vi i fællesskab kommunerne imellem ser på, hvordan vi kan gøre endnu mere for erhvervslivet. Vi har desværre slet ikke set det fulde billede af den økonomiske krise endnu. Det positive er dog, at kommunerne nu har en unik mulighed for at hjælpe Danmark igennem krisen – samtidig med, at de laver nogle gode og grønne investeringer, som ruster os til fremtiden, siger Steen Søgaard.

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger:
Steen Søgaaard, formand for DI Vestsjælland, 3083 7080

Billeder

Information om DI Vestsjælland

DI Vestsjælland
DI VestsjællandFor yderligere information om DI Vestsjælland:

Konsulent Sigrid Wilbeck Hansen

Mail: siwi@di.dk, tlf.: 60518420

Sekretær Susanne Munk Jørgensen
Mail: sul@di.dk
Tlf. 3377 3924

Følg pressemeddelelser fra DI Vestsjælland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Vestsjælland

Vestsjællands kommuners erhvervsklima er på det jævne – men Sorø viser vejen.30.11.2020 19:30:00 CETPressemeddelelse

De vestsjællandske kommuner ligger igen i år i den nedre halvdel i Danmarks største undersøgelse af forholdene for virksomhederne i landets kommuner, Dansk Industris undersøgelse Lokalt Erhvervsklima. Dog er kommunerne samlet blevet gode til at bruge private leverandører, og det offentlig-private samarbejde er meget vigtigt for erhvervslivet. Og så bryder Sorø Kommune billedet, og kommer som den eneste sjællandske kommune i år i top 10 med en flot 7. plads.

Rollemodel og ambassadør for fremtidens elektrikere vinder DI Vestsjællands lærlingepris 202013.8.2020 15:38:23 CESTPressemeddelelse

DI Vestsjællands lærlingepris går til en lærling, der både har godt humør, høj faglighed og en imponerende evne til at overkomme vanskeligheder. Jens Baileu Withs nysgerrighed og engagement bringer ham rundt til mange forskellige opgaver på lærepladsen, H. Lundbeck A/S i Lumsås, og skulle løsningen ikke lige ligge for, så finder han den selv. Og det foregår med en smittende glæde og en god bemærkning, hvis stemningen skulle blive lidt trist.

DI Vestsjællands PraktikPladsPris går til Slagelse Transportcenter16.6.2020 11:00:00 CESTPressemeddelelse

Slagelse Transport Center gør en helt særlig indsats for at uddanne dygtige chauffører til transportbranchen, hvor en uddannelse ikke er en selvfølge. Imponerende 500 lærlinge er det blevet til siden begyndelsen af 90’erne, og det ligger helt i tråd med virksomhedens ånd. Derfor modtog Slagelse Transportcenter i dag DI Vestsjællands PraktikPladsPris 2020. Prisen blev uddelt på virksomheden (foto fra overrækkelsen kan rekvireres, se nedenstående kontaktoplysninger).

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum