Halsnæs Kommune

Kommunens 2 minus 1 veje skal nu drøftes

Del

Udvalget for Miljø og Plan skal nu tage stilling til den fremtidige indretning af kommunens 2 minus 1 veje.

Fremtiden for indretning af kommunens 2 minus 1 veje skal nu drøftes politisk. Det sker som konsekvens af den kritik, der har været rettet af trafiksikkerheden i forbindelse med konkrete forhold på flere af kommunens 2 minus 1 veje.

Senest af det igangværende vejarbejde på Nyvej hvor kritikken blandt andet går på, at skiltningen og muligheden for at orientere sig ved de nyopførte bump og pullerter ikke er tilstrækkelig. Det har medført, at det kan være vanskeligt at orientere sig blandt andet, når du som cyklist færdes på Nyvej i aften og nattetimerne.

På den baggrund er det fra Borgmester Steffen Jensens side blevet besluttet, at der skal tages stilling til ændringer på kommunens 2 minus 1 veje. Udvalget for Miljø og Plan vil på udvalgsmødet den 10. marts derfor drøfte denne type af veje deriblandt også Nyvej.  Udvalget vil i den forbindelse også inddrage kommentarerne fra den interviewundersøgelse, der blev lavet blandt borgerne om kommunens 2 minus 1 veje og den eksterne evalueringsrapport, der blev udfærdiget i foråret sidste år.

Midlertidige tiltag på Nyvej

På Nyvej pågår vejarbejdet og den endelig justering og afstribning er ikke udført endnu. Skiltningen af dette har ikke været tilstrækkelig.  Halsnæs Kommune har iværksat en række midlertidige tiltag, som skal sikre, at det vil være lettere at orientere sig, når du færdes på vejen.

Konkret er der ved hvert af de 5 asfaltbump blevet opsat rød- og hvidskraverede tavler mellem kørebane og cykelsti for at gøre det lettere at se de nyopsatte pullerter, som kan være vanskelige at se i mørke. Som supplement til de skilte, der allerede står ved Nyvej, er der endvidere opsat skiltning med blink i hver ende af de fem bump for at advare bilisterne om bumpene forude. Derudover er der ved alle ni fartdæmpende foranstaltninger opsat orange toppe i rabatten, så du som cyklist bedre kan orientere dig i forhold til rabatten, når du cykler ud på de nye udvidelser for at komme uden om de fartdæmpende foranstaltninger på vejen.

Som en konsekvens af, at der nu politisk skal tages stilling til indretning af kommunens 2 minus 1 veje, vil færdiggørelsen af Nyvej blive sat på pause herunder vil afstribning ikke blive udført, før der foreligger en konkret plan for, hvad der skal ske med indretningen i den endelige løsning.

Billeder

Information om Halsnæs Kommune

Halsnæs Kommune
Halsnæs Kommune
Rådhuspladsen 1
3300 Frederiksværk

+45 47 78 40 00https://halsnaes.dk/

Halsnæs Kommune er placeret i naturskønne omgivelser i det nordvestlige hjørne af Nordsjælland. Vores motto er: "Halsnæs - rå og autentisk. Her er ikke for fint, og det føles ægte". Kom og vær med!

Følg pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

Undersøgelse sætter fokus på din sundhed5.2.2021 09:41:21 CETPressemeddelelse

Hvordan har du det? Det spørgsmål har 2450 tilfældigt udvalgte borgere i Halsnæs fået i deres e-boks. Spørgsmålet er en del af en landsdækkende spørgeskemaundersøgelse, som skal klarlægge, hvordan du som borger i Halsnæs og i resten af landets kommuner har det, når det kommer til din fysiske og psykiske sundhed. Det sker for at kunne sætte ind med målrettet forebyggelse og bedre behandling af sygdomme lokalt.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum