Ishøj Kommune

Kommunen vil i dialog om muligt salg af Ishøj Fællesantenne

Del

Ishøj Kommune inviterer til dialog med leverandører af tv og internet, som kunne være interesseret i at købe Ishøj Fællesantenne

Paraboler på taget af Ishøj Rådhus.
Paraboler på taget af Ishøj Rådhus.

Ishøj Byråd har besluttet, at Ishøj Kommune ikke længere skal eje Ishøj Fællesantenne. Derfor undersøger kommunen nu mulighederne for et salg af Ishøj Fællesantenne. Det skal ske via en såkaldt markedsdialog, der skal afdække potentielle købere på markedet og belyse, hvilke købsvilkår aktørerne kan/vil imødekomme.

Markedsdialogen foregår via et møde mellem kommunen og den enkelte interesserede leverandør af tv og internet. Alle interesserede markedsaktører inviteres til at give deres input til kommunen. Møderne forventes at foregå i marts.

Vil fremtidssikre teknologien

De væsentligste temaer til markedsdialogen forventes at være brugerindflydelse, fremtidssikring af teknologi, internetforbindelse til kommunens egne institutioner og pris.

”Kommunens ejerskab af Ishøj Fællesantenne er blevet en hæmsko for en fremtidssikring af fællesantennen, fordi vi som kommune ikke må udrulle fiber til borgerne. Vi havde et ønske om at overdrage hele anlægget til medlemmerne af Ishøj Fællesantenne kvit og frit, men det må vi ikke ifølge lovgivningen. Vi må kun overdrage tv-delen. Så nu må vi se på andre løsninger, bl.a. muligheden for et salg til en tv- og internetleverandør,” siger Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp.

Ishøj Kommune opfordrer interesserede markedsaktører til allerede nu og senest den 29. februar 2020 at kontakte kommunen på cej@ishoj.dk for at lave aftale om et møde for markedsdialog i midten af marts. Kommunen forventer at kunne sende materiale om anlægget til interesserede markedsaktører ca. to uger forud for møderne.

Afhængig af, hvad markedsdialogen peger på, forventes det, at Ishøj Byråd efterfølgende vil træffe en endelig beslutning om Ishøj Fællesantennes afhændelse.

Om Ishøj Fællesantenne

  • Ishøj Fællesantennes anlæg er opbygget af både coax- og fiberkabler.
  • Ishøj Fællesantenne havde 1. januar 2020 ca. 7.000 medlemmer.
  • Ishøj Kommune ejer Ishøj Fællesantenne, men det er i dag en ekstern leverandør, der driver det.
  • På baggrund af et EU-udbud indgik kommunen og Konsortiet Ishøj Fællesantenne (Kabelplus) den 22. marts 2017 kontrakt om drift, vedligeholdelse og support af anlægget. Kontrakten med Kabelplus ophører den 31. maj 2021.

Kontakter

Billeder

Paraboler på taget af Ishøj Rådhus.
Paraboler på taget af Ishøj Rådhus.
Download

Vedhæftede filer

Information om Ishøj Kommune

Ishøj Kommune
Ishøj Kommune
Ishøj Store Torv 20
2635 Ishøj

43 57 75 75http://www.ishoj.dk

Følg pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum