Fredensborg Kommune

Kommunen støtter istandsættelse af bevaringsværdige bygninger

Del

De mange bevaringsværdige bygninger spiller en stor rolle for kommunens kulturarv og byrådet har derfor bevilget midler til en pulje, som fra uge 9 kan søges til at vedligeholde og istandsætte bevaringsværdige bygninger

Byrådet har afsat en pulje på 400.000 kr., som borgere og foreninger kan søge til at istandsætte og vedligeholde bevaringsværdige bygninger. Fra uge 9 er puljen åben for ansøgninger.

”Vi har heldigvis et stort antal bevaringsværdige bygninger i Fredensborg Kommune – også i sammenligning med andre kommuner. I byrådet mener vi, at det er vigtigt at vi støtter bevarelsen af vores fælles kulturarv, og her spiller vores mange fine ældre bygninger overalt i kommunen en stor rolle. Vi har derfor besluttet i byrådet for tre år siden at oprette denne pulje, så vi i fællesskab kan støtte op om vores bevaringsværdige bygninger – og det håber jeg, at rigtig mange vil benytte muligheden for”, siger Lars Simonsen, formand for Plan-, Klima- og Miljøudvalget, og tilføjer:

”Derudover arbejder vi for at beskytte vores bevaringsværdige bygninger gennem lokalplaner og dialog om de gamle bygningers muligheder og kvaliteter, når ejerne henvender sig til os med ønsker om at bygge nyt”.

Puljen søges via kommunens hjemmeside, hvor der offentliggøres et ansøgningsskema den 3. marts. Her kan man også læse mere om kriterierne for at søge og opnå støtte fra puljen som i år udgør 400.000 kr.

Kontakter

Udvalgsformand Lars Simonsen (B) tlf. 27 36 56 68

Information om Fredensborg Kommune

Fredensborg Kommune
Fredensborg Kommune
Egevangen 3B
2980 Kokkedal

72 56 50 00http://www.fredensborg.dk

Følg pressemeddelelser fra Fredensborg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fredensborg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum