Halsnæs Kommune

Kommunen og Hundested Havn arbejder for arktisk center på Nordmolen

Del

Begge parter har længe haft en drøm om et arktisk center på havnen, og parterne er enige om, at Nordmolen er det mest velegnede areal.

Derfor er det besluttet ikke at fortsætte den igangværende høring om muligheden for et konkret boligprojekt på Nordmolen. Det betyder også, at de planlagte borgermøder den 20. august aflyses.

Borgmester Steffen Jensen er glad for, at det nu ser ud til, at der kan opnås enighed om at placere et arktisk center på Nordmolen:

”Det er vigtigt for mig, at Hundested Havn kan fortsætte den positive udvikling havnen har haft de seneste mange år. Det er også årsagen til, at vi har bakket op om havnens ønsker om et konkret boligprojekt på Nordmolen. Men vi har også kunne se, at byggeri på Nordmolen ville gøre det svært at finde en egnet placering af et arktisk center. Vi spurgte derfor havnen, om de kunne se sig selv i et projekt, hvor kommunen går ind og køber et areal med henblik på at arbejde for, at der kan opføres et arktisk center. Heldigvis reagerede havnen positivt, og siden er drøftelserne blevet så konkrete, at vi ikke længere synes, det giver mening at gennemføre borgermøder om den lokalplan, der er i høring. I stedet vil vi bruge kræfterne på at få de sidste detaljer på plads i en aftale med havnen, som Byrådet efterfølgende skal godkende.

Bestyrelsesformand Børge Larsen, Hundested Havn lægger vægt på, at en aftale med Halsnæs Kommune om Nordmolen betyder, at der er udsigt til, at et attraktivt areal på havnen nu kommer til at blive brugt aktivt:

”Fra havnens side har vi et ønske om, at vi kan vedblive at være en dynamisk havn med liv hele året. I mange år har Nordmolen ligget ubrugt hen og ærlig talt været lidt trist at se på. Særligt når man tænker på, hvordan havnen i øvrigt har udviklet sig. Derfor har vi haft et ønske om at udvikle arealet til et boligprojekt. Men vi har ikke været afvisende over for andre muligheder, hvis der var perspektiv i det set fra havnens side. Det synes vi, der nu er kommet med kommunens meget klare udmelding om, at man vil opføre et arktisk center, og derfor ser vi frem til at indgå aftale med kommunen”.

Af hensyn til de fortsatte drøftelser kan parterne ikke gå i yderligere detaljer på nuværende tidspunkt.

Billeder

Information om Halsnæs Kommune

Halsnæs Kommune
Halsnæs Kommune
Rådhuspladsen 1
3300 Frederiksværk

+45 47 78 40 00https://halsnaes.dk/

Halsnæs Kommune er placeret i naturskønne omgivelser i det nordvestlige hjørne af Nordsjælland. Vores motto er: "Halsnæs - rå og autentisk. Her er ikke for fint, og det føles ægte". Kom og vær med!

Følg pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

Bliv vaccineret mod influenza2.10.2020 00:00:00 CESTPressemeddelelse

Vintertid er influenzatid. Vil du beskytte dig mod influenza, kan det være en god idé at blive vaccineret. Er du ældre, kronisk syg eller på anden måde særligt udsat, kan du blive vaccineret gratis. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at du lader dig vaccinere mod influenza, hvis du tilhører en risikogruppe - også selvom du føler dig sund og rask. Er du i risikogruppen, er du også i særlig risiko for at få et alvorligt sygdomsforløb, hvis du smittes med COVID-19. Derfor er vaccination mod influenza særligt vigtig i år. Du kan læse mere på linket her. På linket kan du også læse om, hvem der er omfattet af den gratis vaccination.

Nu kan du få udbetalt indefrosne feriepenge30.9.2020 00:00:00 CESTPressemeddelelse

Du kan nu få udbetalt op til tre uger af dine indefrosne feriepenge. Feriepengene har du optjent, hvis du har været lønmodtager i perioden 1. september 2019 til 31. marts 2020. Modtager du offentlige ydelser, vil de ikke blive påvirket, hvis du vælger at få udbetalt dine tre ugers feriepenge nu. Offentlige ydelser er for eksempel kontanthjælp, sygedagpenge, fleksløntilskud, ressourceforløbsydelse eller ledighedsydelse. Du får udbetalt dine indefrosne feriepenge via Borger.dk. Hvis du ikke ønsker at få udbetalt dine indefrosne feriepenge, bliver de stående hos Lønmodtagernes Feriemidler, indtil du når pensionsalderen. Du kan læse mere om ordningen på linket her til Borger.dk.

Budgetforlig på plads i Halsnæs30.9.2020 00:00:00 CESTPressemeddelelse

Et enigt byråd har indgået forlig om budgettet for de næste fire år i Halsnæs. Forliget betyder blandt andet, at der vil blive foretaget store investeringer i velfærden særligt til gavn for kommunens børn, unge og ældre. Det er Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, SF og Enhedslisten, som har indgået en budgetaftale for 2021-2024, og dermed står samtlige 21 mandater bag aftalen. For forligspartierne har det især været vigtigt at prioritere borgernes velfærd. Derfor vil børn, unge og ældre i de kommende år opleve, at der bliver flere penge til blandt andet bedre normeringer i daginstitutioner og mere personale på kommunes plejecentre. På dagtilbudsområdet bliver det tilført 1,6 mio. kr. ekstra til bedre normeringer. Et område hvor der også sidste år blev tilført ekstra midler. På skoleområdet skal overgangen fra daginstitution til skole styrkes. Derfor er der afsat 3,9 mio. kr. til ekstra personale, som i en overgangsperiode skal hjælpe børnene med at finde sig til rette i de ny

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum