DI - Dansk Industri

Kommunalpolitisk debat på 62 virksomheder de næste to uger

Del

Mandag den 25. oktober og 14 dage frem vil byrådskandidater fra 30 kommuner over hele landet besøge lokale virksomheder i deres kommune sammen med repræsentanter fra Dansk Industri. I hver kommune kommer de lokale politikere på to virksomhedsbesøg, hvor de vil blive vist rundt og bagefter debattere de udfordringer, de lokale virksomheder oplever.

Målet med DI’s kampagne, hvor de politiske kandidater bliver kørt rundt med busser, er at få sat erhvervslivet på dagsordenen i den kommunale valgkamp, hvor det er emner som ældrepleje, daginstitutioner og anden borgernær velfærd, der traditionelt stjæler billedet.

- Man glemmer alt for tit at nævne, hvor pengene til velfærden kommer fra. Ingen velfærd uden velfungerende konkurrencedygtige lokale virksomheder. Det budskab skal politikerne huske, formidle i valgkampen og kæmpe for i de nye byråd, for vi er hinandens forudsætninger. Kommunerne spiller en meget stor rolle, når det gælder nogle af de største udfordringer, vores virksomheder står over for netop nu, som for eksempel mangel på kvalificerede medarbejdere og hele den grønne omstilling, siger DI’s adm. direktør Lars Sandahl Sørensen.

Lars Sandahl Sørensen er med på DI kommunalvalgbussen den første dag på Sjælland, hvor den besøger virksomheder i Kalundborg og Holbæk kommuner. Mens DI’s medlemsdirektør Anders Søndergaard samme dag deltager på turen i Jylland, hvor startskuddet går i Norddjurs og Syddjurs kommuner. 

Dialog er afgørende

Samtale fremmer som bekendt forståelsen. Og det er hovedformålet med at føre lokale virksomheder sammen med de politikere, der kommer til at tegne politikken i de enkelte kommuner de næste fire år.

- Vi ved, at en konstruktiv dialog og et tæt samarbejde mellem virksomheder og politikere er grundlaget for et godt erhvervsklima. Bustur-kampagnen giver en enestående mulighed for, at DI’s medlemsvirksomheder og repræsentanter fra vores regionalforeninger og fra DI i øvrigt får mulighed for at møde ikke alene borgmesterkandidaterne, men også kandidater fra de øvrige partier i byrådet, siger DI’s adm. direktør Lars Sandahl Sørensen. 

Debatterne kommer hele vejen rundt

Udgangspunktet for de mange debatter er de konkrete udfordringer for erhvervslivet, som kommunerne har ansvaret for og kan være med til at løse. Mange steder er det den akutte mangel på ufaglærte, faglærte og højtuddannede medarbejdere fra både ind- og udland, der står øverst. Her vil flere virksomhedsledere opfordre de lokale politikere til blandt andet at forbedre jobcentrenes indsats, arbejde på tværs af kommunegrænserne, så rekrutteringen kan ske fra et større geografisk område og til at hjælpe med at tage imod de udenlandske medarbejdere, der er så hårdt brug for.

Et stort antal virksomheder efterlyser også et langt bedre samarbejde mellem virksomheder og skoler og en mere aktiv indsats for at få flere unge til at vælge en faglig uddannelse og karriere. Det gælder også de studenter, der skal i gang med en uddannelse efter gymnasiet.   

En hurtigere og mere effektiv sagsbehandling ikke mindst af byggesager står også øverst på dagsordenen ved flere besøg. Det samme gør samarbejde i forbindelse med den grønne omstilling og flere buslinjer, cykelstier og infrastruktur i øvrigt til og fra industriområderne. Lige som udkantsproblematikken vil være på programmet ved flere debatter. Ikke på tværs af landet men i de enkelte kommuner, hvor mange virksomheder oplever, at de bliver glemt af politikerne, fordi de ligger i mindre byer i kommunen.  

DI-valgbussens besøg, uge 43 og 44 

Jylland og Fyn

 

Dag

Kommune

Virksomhedsbesøg

Mandag 25. oktober

Norddjurs Kommune

1. Terma Aerostructures A/S

2. L-tek A/S

Syddjurs Kommune

1. Varo Specialmaskiner A/S

2. Scanpan A/S

Tirsdag 26. oktober

Rebild Kommune

1. Hagens Fjedre A/S

2. Lars Pedersen & Søn A/S

Aalborg Kommune

1. Bobach Stålentreprise A/S

2. M. Thomsen og Støtt (Kristian Rytter A/S)

Onsdag 27. oktober

Viborg Kommune

1. Jysk Display A/S

2. ERIK Arkitekter

Morsø Kommune

1. Dencker A/S

2. Erling Jensen A/S

Torsdag 28. oktober

Herning Kommune

1. DOT A/S

2. Green Box A/S

Holstebro Kommune

1. Vald. Birn A/S

2. Bjarne Thomsen Tømrer- og Snedkerfirma ApS

Mandag 1. november

Horsens Kommune

1. Norna Playgrounds A/S

2. A/S HAI Horsens

Silkeborg Kommune

1. Linak Danmark A/S

2. Dacapo Stainless A/S

Tirsdag 2. november

Esbjerg Kommune

1. Semco Maritime A/S

2. Cocio, Arla

Varde Kommune

1. FLENSTED Food Group A/S

2. Kvist Industries A/S

Onsdag 3. november

Kolding Kommune

1. Greenhydrogen A/S

2. Svane Shipping A/S

Tønder Kommune

1. Hydro Precision Tubing Tønder A/S

2. Ejnar Christiansen Sølsted A/S

Torsdag 4. november

Svendborg Kommune

1. Mac Baren Tobacco Company A/S

2. Scan-Hide A.m.b.a

Nyborg Kommune

1. Dreier & CO A/S

2. Trioworld Nyborg A/S

Sjælland, Lolland-Falster og Bornholm

Dag

Kommuner

Virksomhedsbesøg

Mandag 25. oktober

Kalundborg Kommune

1. Gammelrand Beton A/S

2. Christian Hansen

Holbæk Kommune

1. Slagelse Transportcenter Holbæk/Danske Fragtmænd

2. Galaxe Recycling A/S

Tirsdag 26. oktober

Næstved Kommune

1. Næstved Havn

2. Novenco – Building & Industry

Lolland Kommune

1. S. E. W. North Filtration

2. Alfa Laval Nakskov

Onsdag 27. oktober

Køge Kommune

1. Ingemann Components A/S

2. Hovmand A/S

Ishøj Kommune

1. Orkla Care A/S

2. Sydkystens Bil Center A/S

Torsdag 28. oktober

Bornholms regionskommune

1. PL Entreprise

2. Bornholms Andelsmejeri a.m.b.a.

Mandag 1. november

Egedal Kommune

1. DFD A/S

2. Demant

Høje Taastrup Kommune

1. G. Tscherning A/S

2. Volvo Truck Center Danmark

Tirsdag 2. november

Hillerød Kommune

1. HHM A/S

2. J. Jensen A/S

Helsingør Kommune

1. Nøraa entreprise A/S

2. CARMO A/S

Onsdag 3. november

Allerød Kommune

1. PP Møbler ApS

2. Holms Finmekanik ApS

Frederikssund Kommune

1. 3 Byg Tag & Facade ApS

2. Procom A/S

Torsdag 4. november

Københavns Kommune

1. Tivoli

2. H. W. Larsen A/S

Københavns Kommune

1. Stromma Denmark A/S

2. MAN Energy Solutions

Kontakt

Presseansvarlig Helen Jensen, hje@di.dk, tlf: 2124 4702

Følg os på:

    

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Virksomheder i Brøndby Kommune bidrager hvert år med 6,5 mia. kr. til dansk velfærd8.12.2021 06:30:00 CET | Pressemeddelelse

Når Brøndby Kommunes nyvalgte politikere efter nytår sætter sig til rette i byrådssalen, har de god grund til at arbejde for bedre forhold for kommunens virksomheder. For Brøndby Kommunes virksomheder har stor betydning for landets skoler, sundhedsvæsen, daginstitutioner, ældrepleje, motorveje og anden velfærd. Faktisk yder virksomhederne i Brøndby Kommune et bidrag til dansk velfærd på hele 6,5 mia. kr. Hvert år.

Virksomheder i Høje-Taastrup Kommune bidrager hvert år med 10,8 mia. kr. til dansk velfærd8.12.2021 06:30:00 CET | Pressemeddelelse

Når Høje-Taastrup Kommunes nyvalgte politikere efter nytår sætter sig til rette i byrådssalen, har de god grund til at arbejde for bedre forhold for kommunens virksomheder. For Høje-Taastrup Kommunes virksomheder har stor betydning for landets skoler, sundhedsvæsen, daginstitutioner, ældrepleje, motorveje og anden velfærd. Faktisk yder virksomhederne i Høje-Taastrup Kommune et bidrag til dansk velfærd på hele 10,8 mia. kr. Hvert år.

Virksomheder i København Kommune bidrager hvert år med 101,2 mia. kr. til dansk velfærd8.12.2021 06:30:00 CET | Pressemeddelelse

Når København Kommunes nyvalgte politikere efter nytår sætter sig til rette i borgersalen, har de god grund til at arbejde for bedre forhold for kommunens virksomheder. For København Kommunes virksomheder har stor betydning for landets skoler, sundhedsvæsen, daginstitutioner, ældrepleje, motorveje og anden velfærd. Faktisk yder virksomhederne i København Kommune et bidrag til dansk velfærd på hele 101,2 mia. kr. Hvert år.

Virksomheder i Gentofte Kommune bidrager hvert år med 12,2 mia. kr. til dansk velfærd8.12.2021 06:30:00 CET | Pressemeddelelse

Når Gentofte Kommunes nyvalgte politikere efter nytår sætter sig til rette i byrådssalen, har de god grund til at arbejde for bedre forhold for kommunens virksomheder. For Gentofte Kommunes virksomheder har stor betydning for landets skoler, sundhedsvæsen, daginstitutioner, ældrepleje, motorveje og anden velfærd. Faktisk yder virksomhederne i Gentofte Kommune et bidrag til dansk velfærd på hele 12,2 mia. kr. Hvert år.

Virksomheder i Lyngby-Taarbæk Kommune bidrager hvert år med 8,6 mia. kr. til dansk velfærd8.12.2021 06:30:00 CET | Pressemeddelelse

Når Lyngby-Taarbæk Kommunes nyvalgte politikere efter nytår sætter sig til rette i byrådssalen, har de god grund til at arbejde for bedre forhold for kommunens virksomheder. For Lyngby-Taarbæk Kommunes virksomheder har stor betydning for landets skoler, sundhedsvæsen, daginstitutioner, ældrepleje, motorveje og anden velfærd. Faktisk yder virksomhederne i Lyngby-Taarbæk Kommune et bidrag til dansk velfærd på hele 8,6 mia. kr. Hvert år.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum