Cyklistforbundet

Kommunalpolitiker i Randers valgt som Cyklistforbundets nye landsformand

Del

Cyklens enorme potentiale skal højere op på den kommunale dagsorden. Sådan lyder det fra Jens Peter Hansen, nyvalgt landsformand i Cyklistforbundet og medlem af Randers Byråd gennem siden 2001. I den nyvalgte hovedbestyrelse sidder der medlemmer fra Aalborg, Randers, Sydfyn, Næstved, Gribskov og København.

Cyklistforbundets nye landsformand Jens Peter Hansen
Cyklistforbundets nye landsformand Jens Peter Hansen

- Ude i kommunerne bliver cyklister klemt af bilerne og glemt af politikerne. Men cykling har så meget at tilbyde samfundet. Derfor skal vi ikke tigge. Vi skal tilbyde. Cykling er samfundets schweizerkniv, og cykling kan stort set uanset problem bidrage til løsningen, siger Cyklistforbundets nyvalgte landsformand, Jens Peter Hansen.

Han har været medlem af Cyklistforbundet siden 2007 og siden 2012 været formand for Randers afdelingen. Han har siddet i hovedbestyrelsen siden 2014 og sad 2017-2019 i bestyrelsen for paraplyorganisationen European Cyclist Federation (ECF).

Jens Peter Hansen overtager posten efter den hidtidige formand gennem syv år, Jette Gotsche, der havde besluttet ikke at genopstille. Direktør i Cyklistforbundet, Klaus Bondam, siger i den anledning:

- Jette Gotsche har sat et stort og flot præg på Cyklistforbundets arbejde. Hun har stået i spidsen for et vigtigt generationsskifte og en fornyelse og foryngelse af forbundet. Hendes indsats blev kronet med valget af flere nye hovedbestyrelsesmedlemmer, der er med til at trække aldersgennemsnittet ned, siger Klaus Bondam.

Fokus på bedre fremkommelighed

Valget af ny landsformand og ny hovedbestyrelse foregik på forbundets landsmøde den 31. oktober.

Her blev hovedfokus i det kommende års arbejde også fastlagt: Bedre fremkommelighed for cyklister, flere unge på cyklen samt cyklen og den grønne omstilling.

Jens Peter Hansen siger:

- Vi skal være en organisationen for ’kritiske mobilister’ – for mennesker, der bevidst forholder sig til, hvordan de mest hensigtsmæssigt kommer fra A til B. Jeg glæder mig til arbejdet sammen med en engageret og kompetent hovedbestyrelse.

Cyklistforbundets hovedbestyrelse består i det kommende år af:

  • Jens Peter Hansen, Randers, landsformand
  • Astrid Maria B. Rasmussen, København
  • Claus Bonnevie, Gribskov
  • Fatima Hachem Ladefoged, København
  • Henrik Lundorff Kristensen, København
  • Julie Schack, København
  • Micke White, Aalborg
  • Søren Pedersen, Næstved
  • Trine Kvist Willumsen, København, suppleant
  • Mads Wulff, Sydfyn, suppleant

Cyklistforbundets pris Årets Cykeldynamo 2020 blev desuden overrakt.

Prisen gik til Reni Hatting fra Esbjerg, der får prisen for sin vedholdende indsats med at forbedre forholdene for cyklister i Esbjerg Kommune. Reni Hatting har i særlig grad kæmpet for flere sikre skoleveje til kommunens børn.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Cyklistforbundets nye landsformand Jens Peter Hansen
Cyklistforbundets nye landsformand Jens Peter Hansen
Download

Information om Cyklistforbundet

Cyklen giver oplevelser, frihed og motion. Cyklen gør vores verden sundere, grønnere og mere bæredygtig. Vi arbejder for, at alle kan cykle sikkert og trygt. Uanset alder. Uanset om man bor på landet eller i byen. Vi er en demokratisk organisation, hvor alle, der ønsker et cykelvenlig verden, kan engagere sig. 

Cyklistforbundet.dk
Twitter.com/Cyklistforbund
Facebook.com/Cyklistforbundet
Instagram.com/Cyklistforbundet
Linkedin.com/company/Cyklistforbundet

Følg pressemeddelelser fra Cyklistforbundet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Cyklistforbundet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum