Salling Group

Kommende bypark på toppen af Aarhus: Mega-attraktion sætter dato for åbning

Del

Til sommer åbner Salling Roofgarden i Aarhus og lukker dermed op for byens nye, grønne åndehul. Fra den 17. juni bliver det muligt i 6. sals højde at tage et pusterum i den blomstrende oase, når der mellem træer, himmelgynger og kunstværker bliver inviteret indenfor til samvær, fællesskab og eftertanke under åben himmel.

Mens søsterattraktionen Salling Rooftop for længst har etableret sig som en af Danmarks mest besøgte seværdigheder med flere end fire millioner gæster, gør Salling Roofgarden klar til at åbne til sommer. Anlægningen af det nye byrum går efter planen, og derfor er den endelige dato for åbning af Østjyllands nye publikumsmagnet nu fastsat til fredag den 17. juni.

Adgang til den nye 1.400 kvm. bypark bliver gratis og vil tilbyde udsigt 360 grader rundt i byens horisontlinje. Mens storbyer rundt om i verden slås med at bevare de få grønne, urbane områder, går Aarhus en helt anden vej ved at tilføre hverdagen yderligere vegetation på en af områdets helt store tagflader. Målet med Salling Roofgarden er at nytænke et byrum, hvor man kan være sammen, men hvor man også kan trække vejret dybt og lade roen sænke sig i det fri, forklarer Marianne Bedsted, direktør for Salling.

- Vi har i den grad mærket afsavnet efter at være meningsfuldt sammen med familie og venner de seneste par år, men vores tilbagevenden til en normal hverdag ovenpå pandemi og nedlukning har også mindet os om vigtigheden af pause og refleksion i en travl dagligdag. Når vi åbner Salling Roofgarden til juni, er det med håbet om, at vi kan give plads til begge dele, siger Marianne Bedsted.

Indvielsen af Salling Roofgarden sker med en levende plantevæg, der snor sig op ad facaden fra gadeplan til tagtop, udkigsplatform 35 meter over jorden, masser af træer, buske og plantearter samt gangbroer, der knytter byparken sammen over beplantningen.

Opførelsen kører på skinner

Efter endt projektering blev byggeriet igangsat sidste år og er siden forløbet helt planmæssigt. De vidt forgrenede gangbroer er anlagt, mens stål- og trækonstruktionerne er på plads, så man allerede nu kan få oplevelsen af havens fremtidige geometri. Senere på foråret følger etableringen af den platform, der garanterer gæsterne spektakulært panorama-kig over by, havn og skov, og de sidste elementer falder på plads, når havens store træer løftes op på taget, og de mange kvadratmeter bliver beplantet.

- Det kribler i fingrene efter at få plantet løs på taget, og nu da nattefrosten begynder at slippe sit greb, kan vi sætte spaden i jorden og for alvor lade taghaven tage form. Vi glæder os usigeligt meget til at invitere indenfor – eller rettere udenfor i vores åbne byrum, der vil være for alle, siger Marianne Bedsted.

Også i turismesektoren er der store forventninger til, hvad det grønne område i et urbaniseret område vil betyde, både nationalt og internationalt.

- Salling Rooftop er solidt etableret som en af landets mest velbesøgte attraktioner, og med etableringen af Salling Roofgarden føjer Aarhus endnu en markant og vigtig attraktion til. En spektakulær, grøn oase som denne i byrummet vil give international opmærksomhed og anerkendelse, siger Pia Lange Christensen, direktør i VisitAarhus.

Yderligere information:

Direktør for Salling, Marianne Bedsted, via Sallings marketingafdeling:

+45 3023 7304 / birthe.wiberg@salling.dk


Kort om Salling Roofgarden:

 • Størrelse: 1400 m2 på 2 niveauer
 • Arkitekt: Henning Larsens Achitects
 • Entreprenør: A. Enggaard A/S
 • Forventet åbning: Den 17. juni 2022

Primære attraktioner:

 • En plantevæg, der løber hele vejen ned ad Sallings facade mod Strøget
 • Frodig beplantning på taget i form af høje træer, buske og græssorter
 • Gangbroer, der forbinder byparken i højden over beplantningen
 • Glasvægge og glas-gange, der blandt andet giver kig hele vejen gennem og til bunden af stormagasinet
 • Hotspots med forskellige kulturelle tilbud og installationer
 • Himmelgynger, solkroge og opholdsarealer
 • Samt ikke mindst en udkigsplatform – i fire meters højde og i alt 35 meter over Strøget - med panoramaview over hele Aarhusbugten, mod Mols og mod Moesgaard i syd.

Kontakter

Billeder

Vedhæftede filer

Information om Salling Group

Salling Group
Salling Group
Rosbjergvej 33
8220 Brabrand

87 78 50 00https://sallinggroup.com/

Med kæder som føtex, Bilka, Netto, Salling og BR arbejder vi i Salling Group for at gøre hverdagen bedre gennem gode indkøbsoplevelser, muligheder for job i hele landet og lettere vej til en ansvarlig livsstil. Cirka 50.000 dedikerede kolleger i Tyskland, Polen og Danmark servicerer hver uge 11 millioner kunder.

Fordi vi er 100% ejet af Salling Fondene år, går en del af vores overskud tilbage til samfundet. Siden 2012 har Salling Fondene doneret mere end 1 mia. kroner til uddannelse, kultur, sport, socialt arbejde og andre gode formål.

Følg pressemeddelelser fra Salling Group

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Salling Group

Salling Roofgarden åbner med installationer af verdenskendt dansk kunstner11.5.2022 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Når Salling Roofgarden åbner til sommer, bliver det udover med et væld af træer, buske og planter højt oppe under åben himmel også med en hel serie af unikke kunstværker af en af Danmarks mest markante og anerkendte kunstnere. På toppen af Aarhus vil Jeppe Hein udfordre de sociale rum, vi opholder os i og opfordre til samvær og eftertanke. I første omgang med en serie unikke og skulpturelle bænke, og til efteråret følger kunstneren op med en større spejlinstallation, der bryder den blomstrende oase op, spejler gæsten i haven og trækker himlen ned i buskadset for på den måde at skubbe til vores forestilling om grønne, urbane områders rolle og muligheder.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum