Kom til afslutning af projektet iMOOW!, der sætter bevægelse på elevernes skoleskema
Kom til afslutning på projektet iMOOW! og mød lærere, pædagoger og forskere, der gennem tre år har arbejdet intensivt med at få målrettet bevægelse i undervisningen på 25 folkeskoler. Nordea-fonden har støtter projektet med seks millioner kroner.

Det treårige projekt iMOOW! bliver afsluttet på fredag den 11. december, og her vil Campus Silkeborg holde åbent for pressen. Her er der mulighed for at møde lærere og skoleledere, der arbejder med at koble bevægelse med læring og trivsel i folkeskolen. Derudover vil der være afslutningsarrangementer i Aarhus og Odense, der grundet coronasituationen bliver online.
Men hvad betyder det for eleverne at sige tabeller, mens de hopper i elastikker, eller at gå en afstand på hundrede meter? Svaret er, at det betyder mere, end de fleste tror. Både lærere og forskere i projektet er overraskede over, hvad forskellen er, når klasseundervisning bliver kombineret med bevægelse. Og forskellen er til at få øje på både i børns trivsel og indlæring.
Det er essensen af det treårige projekt iMOOW!, hvor 25 skoler har deltaget med 120 lærere og 12.500 elever. Pressen inviteres på fredag indenfor til de to arrangementer, som ikke er ramt af den nye nedlukning. Det er i Silkeborg på Nattergalevej 1, samt på Skovbyskolen på Skråvejen 1-3, 8464 Galten.
Resultater bliver præsenteret
Her vil resultaterne af projektet blive præsenteret, og der er mulighed for at tale med lærere, der har deltaget i projektet. De kan fortælle, hvad bevægelse betyder for elever, lærere og selve undervisningen, når bevægelse i undervisningen bliver målrettet og sætter fokus på både børnenes trivsel og indholdet i den faglige undervisning.
Så når elever skal have en opfattelse af ordet flugt eller fornemme, hvad krig handler om, så er skolegården et oplagt sted at lege gemmeleg eller tage udgangspunkt i konkrete situationer fra 2. Verdenskrig.
”Når elever oplever på egen krop, hvad det vil sige fx at flygte fra nogen, så husker de det bedre. De får mulighed for at sanse det, og det giver dem en bedre forståelse. Det mærker lærerne i undervisning, og det er noget af det, de fortæller os, ” forklarer lektor Bodil Borg Høj fra iMOOW!, der på fredag mødes med lærere og pædagoger fra Gødvadskolen og Sølystskolen i Silkeborg, der begge har været med i projektet.
Hvad er forholdsord?
Bodil Borg Høj giver et eksempel med en lærer, der troede at børnene havde styr på forholdsord, altså hvad der er oppe, neden, foran eller bagved. Da eleverne senere skulle imitere ordene under bevægelse, fik læreren en overraskelse. Eleverne havde ikke helt forstået ordene, og det blev tydeligt, da eleverne skulle vise det. Men i den almindelige undervisning i klasseværelset havde læreren ikke have opdaget det.
”På den måde giver leg og bevægelse læreren mulighed for at få et bedre indtryk af, hvor eleverne er fagligt, og bruge den viden aktivt til at styrke undervisningen, ” pointerer hun.
Men Bodil Borg understreger, at lærerne skal målrette arbejdet med bevægelse i undervisningen. For det skal give mening i forhold til undervisningen. ”Vores projekt viser, at det er vigtigt at bevægelse i undervisningen skal tænkes ind i undervisnings planlægningen. Det er det, der giver bedst mening for både elever og lærere.”
Når lærerne sætter bevægelse på skoleskemaet kan det ikke alene handle om læring. Trivsel, kropslighed, bevægelsesglæde og relationsdannelse har også været en del af projektet.
Om arrangementet på fredag den 11. december 2020
Silkeborg: Campus Silkeborg, Nattergalevej 1, Kl 13.00-15.30
Kontaktperson: Lektor Bodil Borg Høj fra VIA University College
Tlf: 87 55 29 89
Mail: bbh@via.dk
Deltagere: Sølystskolen ( tre lærere +leder) Gødvadskolen (to lærere og underviser pæd udd)
Aarhus og Odense bliver online
På VIAs Campus i Aarhus N samt på UCLs adresse i Odense er arrangementerne omlagt til være online:
Kontaktperson i Aarhus: Mette Munk
Tlf: 87 55 19 98
Mail: memu@via.dk
Tidspunkt for onlinekonference i Aarhus: 13.30-15.00
Kontaktperson i Odense: Andreas Bolding Christensen
Tlf: 21 48 86 66
Mail: abch@ucl.dk
Tidspunkt for onlinekonference i Odense: 13.00-15.30
Yderligere oplysninger:
Projektleder for iMOOW! Anders Halling, VIA University College
Tlf.: 87 55 19 97
Mail: ahal@via.dk
Forsker i motion og bevægelse i folkeskolen, Jens-Ole Jensen fra VIA University College Tlf: 87 55 17 08
Mail: joj@via.dk
Læs om Jens-Ole Jensen:
https://www.via.dk/om-via/presse/eksperter/jens-ole-jensen
Journalist Lene Rasmussen, VIA University College
Tlf: 87 55 14 15
Mail: lenr@via.dk
Læs mere om iMOOW!:
Se hjemmesiden om iMOOW!:
https://www.via.dk/efter-og-videreuddannelse/paedagogik-laering/imoow
Se videoer om iMOOW!:
https://www.via.dk/efter-og-videreuddannelse/paedagogik-laering/imoow/uvmateriale-film
I forhold til situationen omkring COVID-19:
Hvis I ønsker at dække begivenheden, så vær venlig at kontakte den ansvarlige på arrangementet Bodil Borg, Tlf: 87 55 29 89 i Silkeborg.
Nøgleord
Billeder
Links
Information om VIA University College
VIA er en professionshøjskole med ca. 19.000 studerende og 2.100 medarbejdere.
VIA udbyder over 40 forskellige professionsbacheloruddannelser til blandt andet ingeniør, lærer, pædagog, designer, sygeplejerske, bygningskonstruktør, filmanimator, socialrådgiver, fysioterapeut og bioanalytiker. Desuden tilbyder VIA en lang række efter- og videreuddannelser.
Fonden for Entreprenørskab har i 2019 tildelt VIA prisen som Årets Entreprenante Uddannelsesinstitution fordi innovation og entreprenørskab er en fast del af alle VIAs uddannelser.
Følg pressemeddelelser fra VIA University College
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra VIA University College
Designtalent fra Mørke viser mode i din stue25.1.2021 13:55:29 CET | Pressemeddelelse
Den unge Amalie Laigaard Prang fra Mørke er et lovende bud på fremtidens designtalenter. Gennem en ny AR-app fremviser hun sit bæredygtige design i tilskuerens eget hjem.
App flytter fremtidens mode hjem i din stue25.1.2021 13:02:55 CET | Pressemeddelelse
Fremtidens mode flytter hjem i stuerne, når 17 nyuddannede designere fra VIA Design og Business tager teknologien til hjælp. Temaet er bæredygtighed, og gennem en specialudviklet app er det nu muligt at udforske kollektionerne i tilskuerens eget hjem.
Designtalent fra Silkeborg viser mode i din stue25.1.2021 11:34:21 CET | Pressemeddelelse
Den unge silkeborgenser Louise Kristiansen er et lovende bud på fremtidens designtalenter. Gennem en ny AR-app fremviser hun sit bæredygtige design i tilskuerens eget hjem.
Ny skatteuddannelse kommer til Randers21.1.2021 12:22:18 CET | Pressemeddelelse
VIA University College slår til september dørene op til en ny uddannelse i skat i Randers. Der åbnes op for ansøgere til første hold den 1. februar.
Ny uddannelse skal styrke sundhedsvæsenet12.1.2021 14:30:39 CET | Pressemeddelelse
VIA University College skal uddanne fremtidens lægesekretærer. Den nye uddannelse hedder sundhedsadministrativ koordinator, og de første studerende kan begynde allerede til september.
Millionstøtte til forskning i naturfagsundervisning22.12.2020 14:14:05 CET | Pressemeddelelse
Novo Nordisk Fonden støtter forskningskvaliteten i naturfagsdidaktik
Alle plejeforældre kan få PUP-efteruddannelse fra 202218.12.2020 08:38:20 CET | Pressemeddelelse
Fra 2022-2024 får alle plejeforældre mulighed for at få den længerevarende gratis efteruddannelse kaldet ’PUP’.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum