SOS International

Kom sikkert frem trods sne og glatte veje

Del

Sne og frost giver bilister ekstra udfordringer. Her er vejhjælpsekspertens tre bedste råd til at begå sig sikkert i vintertrafikken.

Istock
Istock

Når snevejr sætter landet på den anden ende, kan det mærkes hos SOS Dansk Autohjælp, der får travlt med at yde uheldige bilister assistance. Det fortæller Anette Bjørn Juncher, der er vagtcentralchef for SOS Dansk Autohjælp. Her ses en markant stigning i behov for assistance, så snart sneen kommer.

- Skal man ud at køre i snevejr gælder det om at være beredt. Vi anbefaler, at man har varmt tøj, et tæppe og en sneskovl med i bilen, når vinteren viser tænder, siger Anette Bjørn Juncher og deler sine bedste råd til at køre i vintervejret.

Og der er grund til at tage sig i agt. Ifølge Havarikommissionen[1] er uhensigtsmæssige forhold ved vejen og omgivelserne medvirkende til lidt over en fjerdedel af alle ulykker, det vil sige at vejr, føre, lysforhold og sigtbarhed bidrog til, at ulykken skete.

Vær forberedt og kør i god tid

Det første og bedste råd til at køre i vintervejr er at være godt forberedt:

- Man gør sig selv en tjeneste ved at være forberedt. Tjek vejrudsigten om aftenen, stå tidligere op om morgenen og kør i god tid, hvis du kan se, at vejret byder på glatte eller snefyldte veje. Man skal køre efter forholdene, og hvis man ikke har tid nok, kan det skabe unødvendig panik, hvilket i sidste ende kan medvirke til uheld, siger Anette Bjørn Juncher. 

Kør ikke ud på sommerdæk

En anden god vinter-forberedelse er at sikre, at også bilen er forberedt på de kolde temperaturer og glatte veje.

- I vintervejr bør man aldrig køre ud uden vinterdæk eller som minimum helårsdæk, siger Anette Bjørn Juncher.

Har man stadig sommerdæk på bilen, anbefaler SOS Dansk Autohjælp, at man undersøger de lokale forhold, inden man kører.

Hold (mere) afstand           

Når man kører i snevejr, er det vigtigt at være opmærksom på de andre bilister og holde afstand.

- I glat og uforudsigeligt føre er det vigtigt at holde god afstand til de andre bilister. Bremselængden forøges betydeligt i glat føre, og god afstand kan forhindre mange ulykker. I normalt føre anbefaler man to sekunders afstand til forankørende, men på glatte veje og i snevejr anbefaler jeg tre-fire sekunders afstand, siger Anette Bjørn Juncher.

Hvis bagvedkørende biler kører for tæt på, kan man eventuelt lade dem overhale, så man igen kan sikre den rette afstand.

Det sidste råd fra SOS Dansk Autohjælp lyder: Er du i tvivl om vejret er for voldsomt at begive sig ud i, så bliv hjemme. Og følg altid politiets anbefalinger, hvis de fraråder unødvendig kørsel.

[1] https://www.hvu.dk/udgivelse/hvorfor-sker-trafikulykkerne-2020

Nøgleord

Kontakter

Anette Bjørn JuncherVagtcentralchefSOS Dansk Autohjælp

Tlf:5118 6085

Billeder

Istock
Istock
Download
Vagtcentralchef SOS Dansk Autohjælp
Operational Manager, Rødt Kort
Vagtcentralchef SOS Dansk Autohjælp Operational Manager, Rødt Kort
Download

Links

Information om SOS International

SOS International
SOS International
Nitivej 6
2000 Frederiksberg

Om SOS International – en af de førende assistanceorganisationer i Norden

SOS International er en af de førende assistanceorganisationer i Norden. Fra alarmcentraler i Danmark, Sverige, Norge og Finland yder SOS International akut assistance overalt i verden, nat og dag, hele året rundt.

SOS International tilbyder en bred vifte af løsninger i form af verdensomspændende læge- og rejseassistance, vejhjælp samt sundhedsløsninger. SOS International sikrer værdikæden på vegne af kunderne som en trusted partner ved at have fokus på den optimale slutbrugeroplevelse samt øje for de samlede omkostninger. Som en trusted partner er kvalitet og compliance endvidere nøgleparametre.

SOS International har et omfattende netværk af kvalificerede leverandører og partnere over hele verden, samt fem strategiske partnerkontorer i højvolumenområder. Med cirka 1.200 ansatte, repræsenterer SOS International 30 nationaliteter, og til sammen taler vores medarbejdere flere end 37 forskellige sprog.

SOS International blev etableret i 1961 og ejes af 11 af de største forsikringsselskaber i Norden. SOS International har en sagsvolumen, der placerer virksomheden som en af de største assistanceorganisationer i Norden.

Følg pressemeddelelser fra SOS International

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra SOS International

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum