Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Kom med til fejringen af Dronningen på Rådhuspladsen på lørdag

Del

Alle er velkomne, når overborgmester Sophie Hæstorp Andersen modtager Dronningen og den kongelige familie på Københavns Rådhus lørdag d. 12. november kl. 13.00. Dronningen vil træde ud på balkonen mod Rådhuspladsen kort efter.

Foto: Per Morten Abrahamsen
Foto: Per Morten Abrahamsen

Fejringen af Dronningens 50-års Regeringsjubilæum har været udskudt flere gange på Københavns Rådhus, men på lørdag den 12. november 2022 sker det endelig.

H.M. Dronningen bliver kørt i karet fra Amalienborg gennem København og ankommer til Rådhuspladsen kl. 13.00. Umiddelbart efter vil hun træde ud på balkonen, hvor der vil blive udråbt et nifoldigt leve ved overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S):

”Jeg håber, vi kan fylde Rådhuspladsen med en masse glade mennesker, der vil være med til at sige stort tillykke med de 50 år som regent for Danmark – og for København. Dronningen har igennem alle årene haft en kæmpe betydning for vores by,” siger overborgmesteren.

Prinsesse Benedikte, Prins Joachim og Prinsesse Marie samt Kronprinsparret ankommer kort før Dronningen, og derfor opfordres interesserede til at komme til Rådhuspladsen i god tid.

Dronningens 50-års Regeringsjubilæum skulle være afholdt i januar 2022. Men fejringen har været udskudt flere gange – på grund af corona og senest i september i respekt for den afdøde britiske Dronning Elizabeth.

”Nu har vi endelig mulighed for at fejre Dronningen. Der har været flere forskellige datoer i spil, og derfor vil jeg gerne én gang for alle flage, at det altså er nu på lørdag, man skal komme til København og sige tillykke til hele Danmarks Dronning,” siger overborgmester Sophie Hæstorp Andersen.

Efter fejringen på Rådhuspladsen vil der være frokost inde i Rådhushallen med optrædener fra Københavns Drengekor, Zapolski Strygerne og Vesterbro Ungdomsgård. Derudover vil overborgmesteren holde tale til Dronningen og overrække byens gave til Hendes Majestæt.

Program

Kl. 13.00

Dronningen ankommer til Københavns Rådhus i karet eskorteret af Gardehusarregimentets Hesteskadron. Dronningen træder ud på balkonen umiddelbart efter ankomst til Rådhuset. Prinsesse Benedikte, Prins Joachim og Prinsesse Marie samt Kronprinsparret ankommer umiddelbart inden Dronningens ankomst.

Kl. 13.25

Overborgmesteren holder tale i Rådhushallen og overrækker byens gave.

Kl. 13.35

Frokost og underholdning i Rådhushallen

Kl. 15.00

Arrangementet forventes afsluttet.

Kontakter

Overborgmester Sophie Hæstorp Andersen via pressemedarbejder Julie Bender Thomsen, 2337 6077, t53e@kk.dk

Billeder

Foto: Per Morten Abrahamsen
Foto: Per Morten Abrahamsen
Download

Information om Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Københavns Kommune Økonomiforvaltningen
Københavns Kommune Økonomiforvaltningen
Københavns Rådhus
1599 København V

33 66 33 66https://www.kk.dk

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum