Astma-Allergi Danmark

Kom i form i pollensæsonen

Del

Pollensæsonen raser og forhindrer mange danskere med allergi i at nyde en aktiv sommer. Men sådan behøver det ikke at være. I anledning af World Asthma Day kickstarter Astma-Allergi Danmark kampagnen 'Kom i gang', der guider høfeberramte danskere til en hverdag i bevægelse.

Er du en af de mange allergiramte danskere, som dropper motionen i pollensæsonen på grund af kløende øjne, nys og vejrtrækningsbesvær? Så er der hjælp at hente.

Med Astma-Allergi Danmarks nye kampagne 'Kom i gang' – på komigang.astma-allergi.dk– får du masser af viden og gode råd til, hvordan du kan få en aktiv hverdag i sommerhalvåret, selvom du lider af pollenallergi.

Fakta: Op mod 1 million danskere er plaget af allergi i pollensæsonen og det begrænser både evnen til at dyrke motion og nedsætter mærkbart livskvaliteten, hvis de ikke er velbehandlet.

I samarbejde med DGI lancerer foreningen samtidig det nye gå-fællesskab 'Luftvejen', der motiverer danskerne til at indtage gader, veje og stier i hele Danmark.

- I Astma-Allergi Danmark vil vi gerne give folk en hjælpende hånd, så de kan komme ud at røre sig, selvom vi er midt i en pollensæson. Det kan man nemlig godt, hvis man sørger for at tage sin medicin og følger en række gode råd, siger Betina Hjorth, rådgivningschef i Astma-Allergi Danmark.

Mange melder fra til aktiv livsstil i pollensæsonen

Symptomer på høfeber viser sig som kløende øjne, rindende eller stoppet næse, og mange får også problemer med vejrtrækningen, hvis de samtidig har astma. Træthed og følelsen af at være i dårlig form er heller ikke ualmindelig.

Det kan gøre det rigtig svært at tage sig sammen til løbe-, gå-, eller cykelturen. Faktisk viser en tidligere undersøgelse fra foreningen, at danske pollenallergikere tilsammen har meldt afbud til sport og idræt op imod en million gange i løbet af en pollensæson.

Sådan behøver det ikke være, for langt de fleste kan leve et aktivt liv med meget få eller slet ingen symptomer, hvis de er velbehandlede for deres pollenallergi, høfeber og astma.

- Hvis man er meget generet af sin pollenallergi, kan det være tegn på, at der måske skal justeres lidt på behandlingen. Det er også vigtigt at få afklaret, om man har astma, for går man rundt med en ubehandlet astma, kan det forværres af høfebersymptomerne, siger Betina Hjorth.

Gå med på Luftvejen

Som en del af kampagnen lancerer Astma-Allergi samtidig ”Luftvejen”, som er et helt nyt gå-fællesskab på Facebook for alle, der trænger til et frisk pust i hverdagen. Går du med på Luftvejen, får du både gode råd og tips til gåture i hele landet – og du kan selv dele dine oplevelser i det virtuelle fællesskab.

Hver uge får brugerne også en særlig udfordring, som gør gåturen meget sjovere.

Kom med i fællesskabet på Facebook: Luftvejen | Facebook

FEM GODE RÅD TIL MOTION I POLLENSÆSONEN

Udover at være velbehandlet er der flere ting, man kan gøre for at få en aktiv hverdag i pollensæsonen:

  • Brug Astma-Allergi Danmarks app Dagens Pollental med femdøgnsprognose, dagbog og pollengrafer. Det kan hjælpe dig med at planlægge dine aktiviteter, så du er mindst muligt generet af pollen.
  • Planlæg din træning, så den foregår morgen eller aften, hvor der er færre pollen i luften.
  • Tænk over, hvor du dyrker motion udenfor: Brug skoven, hvor træerne kan fungere som et filter. Undgå skov med træer af den type, du ikke kan tåle. Løb eller gå langs vandet, hvor der ofte er færre pollen.
  • Brug solbriller og hat eller kasket, når du er udenfor. De skærmer for pollen, så du mindsker symptomer i øjnene. Når du cykler, kan du bruge en pollenmaske. Den hjælper med at holde pollen væk fra luftvejene.
  • Sørg for at lægge dit træningstøj til vask med det samme, og skyl dit hår umiddelbart efter en træningstur, så pollenkornene slipper sit tag.

Få mere viden og gode råd på kampagnesiden komigang.astma-allergi.dk

Ring til Astma-Allergi Danmarks Rådgivning på 4343 4299. Den er åben for alle på hverdage mellem kl. 9-12 og onsdag også mellem kl. 16-18. 

Nøgleord

Kontakter

For yderligere information, kontakt:
Andreas Westergaard, kommunikationschef, tlf.: 53 59 32 80

Billeder

Links

Information om Astma-Allergi Danmark

Astma-Allergi Danmark
Astma-Allergi Danmark
Universitetsparken 4
4000 Roskilde

43 43 59 11http://www.astma-allergi.dk/

Astma-Allergi Danmark er en landsdækkende patientforening, som arbejder for, at alle der er berørt af allergi, høfeber, astma og eksem får en bedre hverdag.

Følg pressemeddelelser fra Astma-Allergi Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Astma-Allergi Danmark

Allergi skal øverst på dagsordenen i dansk kemiindsats9.9.2021 11:57:43 CEST | Pressemeddelelse

Det er afgørende, at Christiansborg prioriterer allergiområdet og sikrer en fortsættelse af den nuværende allergistrategi, når tilpasningen af den danske kemiindsats finder sted under finanslovsforhandlingerne de næste måneder. Parfume, skjulte allergener og manglende deklaration i plejeprodukter og kosmetik er skyld i udbredt hudallergi, der plager mindst 20 procent af befolkningen. Det kræver oplysning, forskning og ny lovgivning, hvis indsatsen skal forhindre stigningen i allergi og fremme sundhed og samfundsøkonomi.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum