DI Trekantområdet

Kolding og Fredericia stiller virksomhederne dårligere

Del
I Trekantområdet er det kun Kolding og Fredericia kommuner, der stadig opkræver dækningsafgift. Det betyder i praksis, at virksomhederne i Kolding og Fredericia skal betale en ekstra afgift på i alt 81 millioner kroner, som virksomheder i andre kommuner ikke skal betale. Det må være en bunden opgave for politikerne at få fjernet afgiften i forbindelse med budgetforhandlingerne for næste år.

I år betaler virksomhederne i Kolding Kommune knap 49 millioner kroner i dækningsafgift, mens de noget færre virksomheder i Fredericia Kommune må punge ud med 32 millioner kroner. Det viser en ny opgørelse fra Dansk Industri.

Dækningsafgiften er en afgift på erhvervsejendomme, som kommunerne selv vælger, om de vil opkræve eller ej.

- Af alle skatter og afgifter er dækningsafgiften nok samtidig den mest upopulære, fordi afgiften skal betales ved kasse 1, hvad enten virksomheden tjener penge eller ej. Og det er der jo rigtig mange virksomheder, der oplever fra tid til anden, og specielt lige nu som følge af corona, forklarer formand Carsten Kind, DI Trekantområdet.

Han roser byrådet i Vejle, fordi de tilbage i 2019 stoppede med at opkræve afgiften.

- Byrådet i Vejle traf den helt rigtige beslutning, som betyder, at virksomhederne i stedet kan bruge pengene på at skabe flere arbejdspladser og udvikle virksomhederne. Middelfart har aldrig opkrævet dækningsafgift, så nu mangler vi kun at få Kolding og Fredericia med på vognen, så hele Trekantområdet kan blive mere erhvervsvenlig, siger formand Carsten Kind, DI Trekantområdet.

Udover de to kommuner i Trekantområdet opkræver yderligere tre kommuner i Jylland, to kommuner på Fyn og 30 kommuner på Sjælland dækningsafgift. I år forventer de 37 kommuner tilsammen at opkræve 2,34 milliarder kroner i dækningsafgift.

- DI mener generelt, at dækningsafgiften skal afskaffes helt som led i en reform af kommunernes finansiering. I stedet for dækningsafgiften bør kommunerne i forbindelse med den kommunale udligning i stedet modtage et beløb per privat arbejdsplads i kommunen. Det sikrer en direkte belønning for kommunernes evne til at tiltrække og fastholde arbejdspladser, siger Carsten Kind, DI Trekantområdet.

Kontakter

Formand for DI Trekantområdet Carsten Kind, telefon 30 62 55 49
Regional konsulent for DI Trekantområdet Johan H. Pedersen, telefon 40 84 32 07

Links

Information om DI Trekantområdet

DI Trekantområdet
DI Trekantområdet



Følg pressemeddelelser fra DI Trekantområdet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Trekantområdet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye