DI Trekantområdet

Kolding bliver nr. 33 i stor DI-undersøgelse

Del

Kolding Kommune opnår en placering som nr. 33 i DI’s store årlige undersøgelse af erhvervsvenligheden hos de danske kommuner. Dermed går Kolding én plads frem i forhold til 2021, hvor kommunen blev nr. 34.

DI undersøger hvert år, hvor erhvervsvenlige kommunerne er. Det sker bl.a. ved at spørge de lokale virksomheder, hvordan de oplever kommunens indsats inden for en række forskellige kategorier.

- Generelt er Kolding en god erhvervskommune med rigtigt mange stærke virksomheder med mange arbejdspladser. Derfor håber vi i DI også, at erhvervsvenligheden i de kommende år bliver endnu bedre. Der er stor konkurrence blandt kommunerne, når det gælder netop erhvervsvenlighed. Så en plads som nr. 33 er absolut ikke dårligt. Men vi tror på, at det kan gøres endnu bedre, siger formand for DI Trekantområdet, Carsten Kind, adm. direktør, Interacoustics A/S.

Virksomhederne i Kolding er godt tilfredse, når det gælder kommunens indsats for at sikre gode digitale rammevilkår som f.eks. god og tilgængelig bredbånds- og mobildækning. Den kommunale digitale erhvervsservice får også gode karakterer af de lokale virksomheder.

Samarbejde med jobcenter

- Mange virksomheder mangler kvalificeret arbejdskraft i disse år. Det gælder også for virksomheder i Kolding. Derfor opfordrer vi generelt kommunerne til at have stor fokus på dette område. I undersøgelsen kan vi se, at de lokale virksomheder ikke er ubetinget tilfredse med jobcentrets samarbejde med de lokale virksomheder. Vi kan også se, at virksomhederne mener, at kommunen kan gøre mere for at få flere unge til at tage en erhvervsuddannelse, siger Carsten Kind.

I undersøgelsen placerer virksomhederne Kolding Kommune som nr. 57, når det gælder samarbejdet mellem jobcenter og virksomheder. Og som nr. 54 når det gælder tiltag for at få flere unge i kommunen til at tage en erhvervsuddannelse.

Virksomhederne peger da også entydigt på arbejdskraft, som det område kommunen bør prioritere højest.

Herudover mener de lokale virksomheder også, at infrastrukturen er et område kommunen bør prioritere meget højt. Kolding Kommune bliver placeret på en 74. plads, når virksomhederne skal bedømme det kommunale vejnet.

Virksomhederne bliver i DI’s undersøgelse også spurgt til, hvordan de oplever dialogen med kommunen. Her bliver Kolding Kommune placeret som nr. 50, når det gælder dialogen mellem erhvervslivet og politikerne. Og som nr. 53 når det gælder dialogen mellem erhvervslivet og kommunens embedsmænd.

- Som sagt er Kolding Kommune en god erhvervskommune. Men de lokale virksomheder peger ret entydigt på, at dialogen mellem kommunen og virksomheder kan være bedre. Det gælder både i forhold til dialog mellem politikere og virksomheder – men også mellem de kommunale medarbejdere og virksomhederne, siger Carsten Kind.

Følg Dansk Industri på:

    

Information om DI Trekantområdet

DI Trekantområdet
DI TrekantområdetFor yderligere information om DI Trekantområdet:

Chefkonsulent Morten Karlsbjerg
Mail: moka@di.dk
Tlf. 3377 3423
Mobil: 2917 9440

 

Følg pressemeddelelser fra DI Trekantområdet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Trekantområdet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum