Halsnæs Kommune

Kogeanbefaling for Kregme Vandværks forbrugere ophæves

Del

Forbrugerne fra Kregme Vandværk, som siden weekenden har skulle koge deres vand, kan nu igen drikke vandet direkte fra hanen.

Der er godt nyt for dem, der bor i området omkring Kregme, og som siden weekenden har skulle koge deres vand, før det kunne drikkes. To dage i træk har prøver af drikkevandet nemlig vist, at vandet nu er rent, og at der således ikke længere er E. Coli bakterier i vandet. Det betyder, at anbefalingen om at koge vandet ophæves.

Beslutningen om at hæve kogeanbefalingen er truffet af Halsnæs Kommune i samråd med Styrelsen for Patientsikkerhed.

De berørte forbrugere vil fortsat få deres drikkevand leveret fra Kappelhøj Vandværk fremfor fra Kregme Vandværk, hvor forureningen opstod. Det skyldes, at det indtil nu ikke har været muligt at finde ud af, hvorfor der er kommet E. Coli bakterier i vandet til at starte med.

Indtil videre har nye prøver fra Kregme Vandværks egne boringer vist rent drikkevand. Det samme er tilfældet med prøver fra vandværkets rentvandstank, efter tanken har været tømt og er blevet fyldt igen. Derfor er der fortsat gang i kildeopsporing for at undersøge, hvordan forureningen opstod, så man kan forebygge, at det kan ske på samme måde igen.

Den glædelige nyhed er dog fortsat, at alle vandværkets forbrugere her midt i sommervarmen igen kan nyde drikkevandet direkte fra hanen.

Kontakter

Lis Vedel, leder af Natur og Miljø i Halsnæs Kommune. Telefon: 2124 6074

Billeder

Information om Halsnæs Kommune

Halsnæs Kommune
Halsnæs Kommune
Rådhuspladsen 1
3300 Frederiksværk

+45 47 78 40 00https://halsnaes.dk/

Halsnæs Kommune er placeret i naturskønne omgivelser i det nordvestlige hjørne af Nordsjælland. Vores motto er: "Halsnæs - rå og autentisk. Her er ikke for fint, og det føles ægte". Kom og vær med!

Følg pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum