Udenrigsministeriet

Kofod til Paris: Vil fremme bæredygtig eksport og danske arbejdspladser

Del

Udenrigsminister Jeppe Kofod ledsager mandag D.K.H. Kronprinsparret på et stort anlagt eksportfremstød i Frankrig. Eksportfremstødet har fokus på danske løsninger indenforbæredygtighed, grøn teknologi og sundhed og har deltagelse af 50 danske virksomheder. Formålet et løft i den danske eksport til Frankrig.

Jeppe Kofod siger:
 
”800.000 danske arbejdspladser er enten direkte eller indirekte afhængig af international handel. Så det er ikke for meget at sige, at dansk eksport er en hel fundamental byggesten for dansk velfærd. Derfor er en central del af min opgave som udenrigsminister at sørge for, at vi gør alt hvad vi kan for at fremme dansk eksport i verden.
 
Jeg kommer til at have særligt fokus på danske bæredygtige løsninger. Frankrig deler Danmarks høje ambitioner på bæredygtighedsdagsorden og vi mærker en enorm efterspørgsel efter det vi kan på det her område. Den mulighed skal vi gribe. Det gælder i Frankrig i dag, men det er også et område vi kommer til at skrue op for i hele verden. Hvis vi skal i mål med Paris-aftalen, så er dansk grøn teknologi en uomgængelig del af løsningen. Det vil jeg fremme.”
 
Ud over erhvervsfremstødet vil Jeppe Kofod mødes med sin franske kollega, Jean-Yves le Drian. Der vil være fælles pressemøde i La Grande Arche kl. 13.20.
 
For yderligere information:
Chef for Presseteamet Kasper Thams Olsen, 61979031

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Forsvarsforbeholdet skal tages med forbehold6.12.2019 16:45:35 CETPressemeddelelse

I dag præsenterede Dansk Institut for Internationale studier (DIIS) en udredning om udviklingen i EU og Europa på det sikkerheds- og forsvarspolitiske område samt betydningen af det danske forsvarsforbehold. Den danske regering hilser udredningen velkommen, og udenrigsminister Jeppe Kofod siger: ”EU’s sikkerheds- og forsvarspolitiske samarbejde er under hastig udvikling. Det er klart, at der er en række aktiviteter, som Danmark ikke kan deltage i på grund af forsvarsforbeholdet. Det er ikke nyt. Det nye er, at samarbejdet også udvikler sig til at få betydning for områder, hvor Danmark kan være med - og som dermed åbner en række nye muligheder. Regeringen mener, at Europa skal løfte et større ansvar på det forsvars- og sikkerhedspolitiske område. Det er en dagsorden, hvor Danmark allerede er med helt i front. Regeringen støtter også et tættere samarbejde mellem NATO og EU - og vi ser positivt på, at andre EU-lande ønsker at styrke forsvarssamarbejdet inden for EU-rammen i fuld kompatibi