Udenrigsministeriet

Kofod til Paris: Vil fremme bæredygtig eksport og danske arbejdspladser

Del

Udenrigsminister Jeppe Kofod ledsager mandag D.K.H. Kronprinsparret på et stort anlagt eksportfremstød i Frankrig. Eksportfremstødet har fokus på danske løsninger indenforbæredygtighed, grøn teknologi og sundhed og har deltagelse af 50 danske virksomheder. Formålet et løft i den danske eksport til Frankrig.

Jeppe Kofod siger:
 
”800.000 danske arbejdspladser er enten direkte eller indirekte afhængig af international handel. Så det er ikke for meget at sige, at dansk eksport er en hel fundamental byggesten for dansk velfærd. Derfor er en central del af min opgave som udenrigsminister at sørge for, at vi gør alt hvad vi kan for at fremme dansk eksport i verden.
 
Jeg kommer til at have særligt fokus på danske bæredygtige løsninger. Frankrig deler Danmarks høje ambitioner på bæredygtighedsdagsorden og vi mærker en enorm efterspørgsel efter det vi kan på det her område. Den mulighed skal vi gribe. Det gælder i Frankrig i dag, men det er også et område vi kommer til at skrue op for i hele verden. Hvis vi skal i mål med Paris-aftalen, så er dansk grøn teknologi en uomgængelig del af løsningen. Det vil jeg fremme.”
 
Ud over erhvervsfremstødet vil Jeppe Kofod mødes med sin franske kollega, Jean-Yves le Drian. Der vil være fælles pressemøde i La Grande Arche kl. 13.20.
 
For yderligere information:
Chef for Presseteamet Kasper Thams Olsen, 61979031

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Ændrede rejsevejledninger pr. 13. august 202013.8.2020 16:00:10 CESTPressemeddelelse

Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for lande inden for EU/Schengen og UK på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. I denne uge tilføjes Belgien og Malta til listen over lande, hvortil alle ikke-nødvendige rejser frarådes på grund af et for højt antal smittede. Tallene fra SSI viser, at smittetallene for henholdsvis Belgien er på 32,5 og Malta er på 31,5, hvormed begge lande ligger over kriteriet om et nationalt smittetal på 30. Udenrigsministeriet fraråder således alle ikke-nødvendige rejser (orange) til Andorra, Belgien, Bulgarien, Luxembourg, Malta, Rumænien og Spanien på grund af smittetallene. Vi fraråder fortsat alle ikke-nødvendige rejser til Irland på grund af Irlands karantæneregler. De opdaterede rejsevejledninger vil fremgå af Udenrigsministeriets hjemmeside i dag. Bemærk at det fra lørdag den 15. august 2020 kl. 00.00 vil kræve et anerkendelsesværdigt formål at indrejse i Danmark fra Belgien og Malta, ligesom det er tilfældet fo

Kofods første besøg efter corona-nedlukning går til Norge12.8.2020 17:24:09 CESTPressemeddelelse

Udenrigsminister Jeppe Kofods første besøg efter corona-nedlukningen går til Norge. Besøget fokuserer på tre af udenrigsministerens aktuelle hovedprioriteter: Genopretning af dansk eksport efter COVID19. Arbejdet for en bæredygtig udvikling i Arktis, der kommer befolkningerne i de arktiske områder til gode. Styrkelse af det internationale samfunds evne til at finde fælles løsninger på globale udfordringer. På alle tre områder er Norge en af Danmarks vigtigste partnere.