Udenrigsministeriet

Kofod til EU udenrigsministermøde: Vil arbejde for en stærk EU stemme i verden

Del

Udenrigsminister Jeppe Kofod deltager den 15. juli i EU udenrigsministermøde i Bruxelles. Det er Kofods første møde i EU udenrigsministerkredsen. På dagsordenen er blandt andet situationen omkring Iran, migration og situationen i Irak.

Jeppe Kofod siger:

“Det internationale samarbejde, baseret på fælles spilleregler, er i opbrud. Det ser vi desværre også afspejlet på EU-udenrigsministermødet i dag: Iran har udfordret atomaftalen med sin beslutning om at berige uran ud over det, aftalen tillader. Danmark og EU har en klar interesse i, at Iran ikke får atomvåben. Derfor skal vi sikre fuld efterlevelse af atomaftalen.

Og så skal vi diskutere migrationskrisen, hvor jeg vil tale for, at EU arbejder for et historisk løft af Afrika, så vi tager hånd om de årsager, der får folk til at søge mod Europa, og at vi får ødelagt menneskesmuglernes kyniske forretningsmodel.

På alle de spørgsmål er det afgørende for Danmark, at EU arbejder tæt sammen og udgør en stærk stemme i verden.”

Kontakter

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Kofod til koalitionsmøde i Washington: Vi skal fastholde presset på ISIL14.11.2019 06:00:00 CETPressemeddelelse

Udenrigsminister Jeppe Kofod deltager i dag i mødet i koalitionen til bekæmpelse af ISIL i Washington D.C. Mødet er indkaldt ekstraordinært i lyset af den tyrkiske offensiv i det nordøstlige Syrien og for at drøfte vejen frem i forhold til bekæmpelsen af ISIL. Kofod siger: "Jeg er meget tilfreds med, at vi - bl.a. på dansk initiativ - ekstraordinært får samlet koalitionen. Kalifatet er besejret, men truslen er langt fra ovre. Vi skal fastholde presset. Det er helt afgørende, at de fremskridt, vi har opnået i bekæmpelsen af ISIL, ikke sættes over styr. Derfor vil jeg fremhæve behovet for, at den amerikanske tilbagetrækning i det nordøstlige Syrien ikke efterlader et tomrum, der giver ISIL et spillerum. Tæt koordination er altafgørende." Og fortsætter: "Tyrkiets offensiv i Syrien har alvorlige konsekvenser for civilbefolkningen og for bekæmpelsen af ISIL. Derfor har jeg fra starten fordømt den. Jeg vil benytte mødet til igen at opfordre Tyrkiet til at trække sine tropper ud af området og