Udenrigsministeriet

Kofod: Behov for handling mod bekymrende udvikling i Ungarn

Del

De fem nordiske udenrigsministre har på udenrigsminister Jeppe Kofods initiativ skrevet et fælles brev til Europarådets generalsekretær Marija Pejčinović Burić for at takke for hendes indsats under COVID-19-krisen – og udtrykke bekymring over udviklingen i Ungarn.

”Jeg er glad for at mine nordiske kolleger også så behovet for, at vi sammen gjorde opmærksom på de bekymrende udviklingstræk i Ungarn. Europarådets generalsekretær har været klar i sin kritik af udviklingen, og det fortjener hun vores ros for,” siger Jeppe Kofod om det fælles brev.   

I brevet anerkender de fem nordiske lande Europarådets generalsekretær for hendes indsats for at beskytte menneskerettigheder, demokrati og retsstaten i de 47 medlemslande.

Generalsekretæren har bl.a. udarbejdet en ”værkstøjskasse” til medlemslandene, og i et klart brev til Ungarns premierminister Orbán udtrykt bekymring for situationen i Ungarn.

”Samarbejdet og betydningen af, at vi beskytter vores fælles, grundlæggende værdier står helt centralt, når vi sammen skal håndtere COVID-19-krisen,” fastslår Jeppe Kofod.

De fem udenrigsministre udtrykker ligeledes støtte til det nuværende georgiske formandskabs fælleserklæring om COVID-19-krisen og betydningen af, at alle 47 medlemslande bakker op om Europarådets arbejde på dette område.

For yderligere presse:
Udenrigsministeriets pressevagt
Tlf.: +45 61 97 92 47
@: pressevagten@um.dk

Vedhæftede filer

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Justerede rejsevejledninger pr. 30. juli 202030.7.2020 16:15:47 CESTPressemeddelelse

Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for lande inden for EU/Schengen og UK på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. I denne uge lempes rejsevejledningen for Portugal og Sverige til gul (ekstra forsigtighed). For Sverige betyder det, at hele landet nu får en gul rejsevejledning, og at der ikke længere anvendes en regional ordning for landet. Omvendt tilføjes Rumænien til listen over lande, hvortil alle ikke-nødvendige rejser frarådes på grund af et for højt antal smittede. Udenrigsministeriet fraråder således alle ikke-nødvendige rejser (orange) til Bulgarien, Luxembourg, og Rumænien på grund af smittetallene. Vi fraråder fortsat alle ikke-nødvendige rejser til Irland på grund af Irlands karantæneregler. I Spanien har regionerne Aragón, Cataluña og Navarra nu flere end 50 nye smittetilfælde pr. 100.000 indbyggere pr. uge. Personer, der rejser til Danmark efter ophold i de regioner opfordres derfor til at lade sig teste for COVID-19 ved ankom

Justerede rejsevejledninger pr. 23. juli 202023.7.2020 16:10:27 CESTPressemeddelelse

Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for lande inden for EU/Schengen og UK på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. I denne uge tilføjes Bulgarien til listen over lande, hvortil alle ikke-nødvendige rejser frarådes på grund af et for højt antal smittede. Udenrigsministeriet fraråder således alle ikke-nødvendige rejser (orange) til Bulgarien, Luxembourg, Portugal og Sverige på grund af smittetallene. For Sverige lempes rejsevejledningen dog for yderligere fem svenske regioner Jämtlad Härjedalen, Sörmland, Uppsala, Örebro og Östergötland i tillæg til regionerne Blekinge, Halland, Kalmar, Kronoberg, Skåne, Värmland og Västerbotten. Rejsevejledningen for disse regioner er således gul (ekstra forsigtighed). I Spanien har regionen Aragón nu flere end 50 nye smittetilfælde pr. 100.000 indbyggere pr. uge. Personer, der rejser til Danmark efter ophold i regionen Aragón, opfordres derfor til at lade sig teste for COVID-19 ved ankomst til Danmark, men