Udenrigsministeriet

Kofod: Behov for handling mod bekymrende udvikling i Ungarn

Del
De fem nordiske udenrigsministre har på udenrigsminister Jeppe Kofods initiativ skrevet et fælles brev til Europarådets generalsekretær Marija Pejčinović Burić for at takke for hendes indsats under COVID-19-krisen – og udtrykke bekymring over udviklingen i Ungarn.

”Jeg er glad for at mine nordiske kolleger også så behovet for, at vi sammen gjorde opmærksom på de bekymrende udviklingstræk i Ungarn. Europarådets generalsekretær har været klar i sin kritik af udviklingen, og det fortjener hun vores ros for,” siger Jeppe Kofod om det fælles brev.   

I brevet anerkender de fem nordiske lande Europarådets generalsekretær for hendes indsats for at beskytte menneskerettigheder, demokrati og retsstaten i de 47 medlemslande.

Generalsekretæren har bl.a. udarbejdet en ”værkstøjskasse” til medlemslandene, og i et klart brev til Ungarns premierminister Orbán udtrykt bekymring for situationen i Ungarn.

”Samarbejdet og betydningen af, at vi beskytter vores fælles, grundlæggende værdier står helt centralt, når vi sammen skal håndtere COVID-19-krisen,” fastslår Jeppe Kofod.

De fem udenrigsministre udtrykker ligeledes støtte til det nuværende georgiske formandskabs fælleserklæring om COVID-19-krisen og betydningen af, at alle 47 medlemslande bakker op om Europarådets arbejde på dette område.

For yderligere presse:
Udenrigsministeriets pressevagt
Tlf.: +45 61 97 92 47
@: pressevagten@um.dk

Vedhæftede filer

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Udviklingspolitisk Råd besøger Etiopien og Kenya22.4.2024 13:13:51 CEST | Pressemeddelelse

Kenya og Etiopien spiller væsentlige stabiliserende roller i et konfliktfyldt Østafrika. Men begge lande står samtidig over for store humanitære og klimamæssige udfordringer, og er blandt de største værtslande for flygtninge i Afrika. Danmark samarbejder blandt andet med landene om grøn og bæredygtig udvikling, modstandsdygtighed mod klimaforandringer, demokrati, menneskerettigheder, fattigdomsbekæmpelse og håndtering af flygtningesituationen. Udviklingspolitisk Råd besøger landene for at få indsigt i implementeringen af dansk humanitær støtte og danske udviklingsprojekter inden for bl.a. myndighedssamarbejdet, landbrug, sociale sikkerhedsnet, energi og vand.

Nye værktøjer skal rejse milliarder til klima og udvikling18.4.2024 07:19:04 CEST | Pressemeddelelse

Verdens udviklingslande mangler enorme beløb til klimaindsatser, fattigdomsbekæmpelse og udvikling af deres samfund. For at skaffe penge nok skal der tages helt nye metoder i brug for at tiltrække mange flere og større investeringer. Danmark er blandt de første lande, der bidrager til to nye finansieringsværktøjer, som vil rejse milliarder til klima og udvikling til gavn for verdens fattige.

Danmark sender støtte til Etiopien til hjælp mod væbnet konflikt, tørke, oversvømmelser og risiko for hungersnød16.4.2024 15:39:21 CEST | Pressemeddelelse

Etiopien er voldsomt præget af væbnede interne konflikter og tørke og oversvømmelse forårsaget af blandt andet klimaforandringer. Landet står i dag med store problemer med fordrivelse, kritisk fødevaremangel og massive humanitære behov. 20 millioner mennesker har behov for nødhjælp. Derfor støtter Danmark nu Etiopien med 100 millioner kroner.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye