DSK - De Samvirkende Købmænd

Købmænd til regeringen: Suspender arbejdsgiverperioden

Del

Regeringen bør som led i en hjælpepakke tilbyde virksomhederne refusion af sygedagpenge fra første sygedag i forbindelse med corona-virus

De Samvirkende Købmænd opfordrer regeringen til snarest muligt at suspendere den såkaldte ”arbejdsgiverperiode” for virksomheder, der bliver ramt af sygefravær som følge af corona-virussen. Det vil sige den periode på 30 dage, hvor arbejdsgiveren ifølge gældende regler har de fulde omkostninger, indtil det offentlige indleder udbetalingen af sygedagpenge.

”Regeringen bør som led i en hjælpepakke tilbyde virksomhederne refusion af sygedagpenge fra første sygedag, hvis sygefraværet skyldes myndighedsbestemt karantæne”, siger John Wagner, adm. direktør for De Samvirkende Købmænd, som repræsenterer næsten 1500 dagligvarebutikker.

”For rigtigt mange små og mellemstore virksomheder kan det blive en ødelæggende økonomisk belastning, hvis virksomheden skal bære de fulde omkostninger ved måske mange medarbejderes fravær igennem adskillige måneder. Derfor er det vigtigt med en hurtig tilkendegivelse på dette område, så frygten for virksomhedens og dermed arbejdspladsens fremtid ikke kommer til at spille en uheldig rolle i forbindelse med, hvordan sygdom håndteres lokalt”, siger John Wagner.

Nøgleord

Kontakter

Information om DSK - De Samvirkende Købmænd

DSK - De Samvirkende Købmænd
DSK - De Samvirkende Købmænd
Islands Brygge 26
2300 København S

3962 1616http://www.dsk.dk/

Vi passer godt på den danske købmand.

Med De Samvirkende Købmænd har danske købmænd en slagkraftig brancheorganisation, der sætter mange "fingeraftryk" i dansk erhvervslovgivning.

Medlemskredsen omfatter ca. 1.400 supermarkeder, discountbutikker, nærbutikker og convenience. DSK har også samtidig et tæt samarbejde med de to grossister i den frie sektor: Dagrofa og Reitan Distribution.

I daglig tale siger vi, at DSK’s formål er at passe godt på den danske købmand. Mere formelt formuleret, så er DSK’s erklærede formål at skabe de bedst mulige vilkår for selvstændige forretningsdrivende i dansk dagligvarehandel.

Følg pressemeddelelser fra DSK - De Samvirkende Købmænd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DSK - De Samvirkende Købmænd

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum