DSK - De Samvirkende Købmænd

Købmænd: Beskyt bymidter - rul planlovens liberalisering tilbage

Del

For at beskytte landets bymidter mod butiksdød opfordrer adm. direktør John Wagner, De Samvirkende Købmænd, erhvervsminister Simon Kollerup til at rulle den seneste liberalisering af planloven tilbage

”Rul den seneste liberalisering af planloven tilbage, så kommunerne ikke kan bygge flere megabutikker uden for bymidterne. Ellers risikerer vi endnu flere døde bymidter.”

Sådan lyder det fra adm. direktør John Wagner fra De Samvirkende Købmænd forud for evaluering af planloven frem mod sommer. De indkomne høringssvar bliver behandlet i løbet af foråret.

I 2017 blev planloven ændret som opfølgning på aftalen fra juni 2016 mellem Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti, om ”Danmark i bedre balance – Bedre rammer for kommuner, borgere og virksomheder i hele landet.”

Med ændringen af planloven har kommunerne fået øget råderum og en række nye muligheder i planlægningen. Det har givet en række utilsigtede resultater.

Liberaliseringen af planlovens detailhandelsbestemmeler har på kun halvandet år fået 22 kommuner til at planlægge en halv million nye butikskvadratmeter til udvalgsvarebutikker uden for byerne. Samtidig flytter mere og mere handel over til internetbutikker.

- Vi risikerer i løbet af de næste 10 år at have bygget så meget, at vi samlet står med over tre mio. m2 ledige butikslokaler. Er det klogt ud fra en klimabetragtning, spørger John Wagner.

Derfor opfordrer han erhvervsminister Simon Kollerup til at rulle liberaliseringen tilbage.

- Der er behov for som minimum at suspendere kommunernes adgang til at udlægge og udvide de såkaldte aflastningsområder, hvor de store megabutiks-centre bliver bygget. Vi bør i stedet kortlægge konsekvenserne for bymidterne af de mange nye kvadratmeter og stigende e-handel, mener John Wagner.

Nøgleord

Kontakter

Information om DSK - De Samvirkende Købmænd

DSK - De Samvirkende Købmænd
DSK - De Samvirkende Købmænd
Islands Brygge 26
2300 København S

3962 1616http://www.dsk.dk/

Vi passer godt på den danske købmand.

Med De Samvirkende Købmænd har danske købmænd en slagkraftig brancheorganisation, der sætter mange "fingeraftryk" i dansk erhvervslovgivning.

Medlemskredsen omfatter ca. 1.400 supermarkeder, discountbutikker, nærbutikker og convenience. DSK har også samtidig et tæt samarbejde med de to grossister i den frie sektor: Dagrofa og Reitan Distribution.

I daglig tale siger vi, at DSK’s formål er at passe godt på den danske købmand. Mere formelt formuleret, så er DSK’s erklærede formål at skabe de bedst mulige vilkår for selvstændige forretningsdrivende i dansk dagligvarehandel.

Følg pressemeddelelser fra DSK - De Samvirkende Købmænd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DSK - De Samvirkende Købmænd

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum