Røde Kors

Københavnsk kongres- og eventbureau vinder Røde Kors’ Førstehjælpspris

Del

Incoming-bureau BDP, der tager sig af kongres- og krydstogtgæster i København, og deres bureau for guider, GVIDI, vandt Førstehjælpsprisen 2019, som Røde Kors og Aleris-Hamlet uddeler. Her kan alle guider og fastansatte førstehjælp, og det skaber tryghed for turisterne.

Foto: Peter Sørensen
Foto: Peter Sørensen

Det blev det københavnske incoming-bureau BDP og deres guide-bureau, GVIDI, der vandt Førstehjælpsprisen 2019, som Røde Kors og privathospitalet Aleris-Hamlet uddeler.

BDP tager sig blandt andet af kongres- og krydstogtgæster, som besøger København, og guiderne i GVIDI tager dem med på tur rundt i Københavns gader og stræder. Her er det nyttigt at kunne førstehjælp, når en turist snubler over en kantsten. Og det kan de mere end 100 guider og 14 fastansatte.

”BDP og GVIDI tager det meget alvorligt, at de er en arbejdsplads, der har ansvaret for et stort antal mennesker, hvor der er en vis risiko for ulykker, når de færdes rundt med turisterne. De sørger ikke blot for at alle får et førstehjælpskursus ved ansættelsen, men de sørger også for, at kurset genopfriskes hvert andet år,” siger Michael Gram Kirkegaard, vicedirektør i privathospitalet Aleris-Hamlet.

Førstehjælp skaber tryghed

Det er obligatorisk i BDP og GVIDI at have et opdateret førstehjælpsbevis, så de ved, hvad de skal gøre, hvis ulykken er ude. De vil gerne gå i front for, at det bliver prioriteret højere i turistbranchen, og de kan se, at nogle af deres guider kommer fra andre bureauer, hvor de ikke har fået et førstehjælpskursus.

Sofia Louise Larsen, der er projektassistent i BDP og koordinerer førstehjælpskurser i BDP og GVIDI, sætter stor pris på, at de bliver anerkendt for deres arbejde med førstehjælp, som skaber tryghed for turisterne.

”Gæsten skal føle sig tryg i vores guiders hænder. De får et førstehjælpskursus, som burde være obligatorisk i branchen. Det vil vi gerne gå i front for,” siger hun.

Nøgleord

Kontakter

For yderligere information kontakt:
Pressemedarbejder i Røde Kors Kasper Bøgsted Kristensen på 40 46 67 74

Billeder

Foto: Peter Sørensen
Foto: Peter Sørensen
Download
Foto: Peter Sørensen
Foto: Peter Sørensen
Download

Links

Information om Røde Kors

Røde Kors
Røde Kors
Blegdamsvej 27
2100 København Ø

+45 35 25 92 00https://www.rodekors.dk/

Røde Kors: Alle skal kunne førstehjælp

Det er Røde Kors’ ambition, at alle danskere skal kunne førstehjælp og skal holde det vedlige. Lige nu har kun hver tredje dansker et opdateret førstehjælpskursus, og hver femte dansker har aldrig taget et kursus. Det viser en helt ny, repræsentativ undersøgelse, som analysevirksomheden Voxmeter har udført for Røde Kors.

For at sætte fokus på vigtigheden af førstehjælp kårer Røde Kors hvert år en arbejdsplads, der har gjort noget særligt for at uddanne medarbejderne i førstehjælp.

Følg pressemeddelelser fra Røde Kors

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Røde Kors

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum