Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Københavns Rådhus oplyses i Ukraines farver nytårsaften

Del
Nytårsaften vil København Rådhus blive lyst op i de ukrainske nationalfarver blåt og gult. Oplysningen sker for at udvise solidaritet og sympati med Ukraine. Alle partier står bag initiativet.

Københavns Rådhus vil nytårsaften d. 31. december i tidsrummet 23-01, herover midnat, oplyses i Ukraines nationalfarver. Oplysningen vil ske på rådhustårnet og de øverste tindemure.

Nytårsaften lyser Københavns Rådhus op i Ukraines farver ved overgangen til 2023. Det gør vi for at markere, at vi står urokkeligt sammen i vores solidaritet og støtte til Ukraine og ukrainerne – og vores fælles ønske og håb om, at det nye år igen vil bringe fred i Ukraine og Europa”, siger Sophie Hæstorp Andersen, overborgmester i København.

Overborgmesteren håber, at budskabet både når de festglade københavnere på Rådhuspladsen og de mange tusinder hjemme i stuerne, som traditionen tro tænder for Tv’et og ser nedtællingen til årsskiftet direkte fra København og det smukke rådhusur.

Gruppeforpersonskredsen på Københavns Rådhus har godkendt beslutningen, og dermed bakker alle partier op om at oplyse Københavns Rådhus nytårsaften.

FAKTA

  • Københavns Rådhus har tidligere været oplyst i gult og blåt i forbindelse med en støttekoncert for Ukraine på Rådhuspladsen den 12. marts 2022.

Pressekontakt

  • Kontakt til overborgmester Sophie Hæstorp Andersen via pressekonsulent Simon Kærup på 2492 6298

Information om Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Københavns Kommune Økonomiforvaltningen
Københavns Kommune Økonomiforvaltningen
Københavns Rådhus
1599 København V

33 66 33 66https://www.kk.dk

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum