Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

København henter ny topchef i Undervisningsministeriet

Del

Borgerrepræsentation har ansat 42-årige Søren Hartmann Hede som ny administrerende direktør i Økonomiforvaltningen fra 1. december 2019.

Søren Hartmann Hede kommer fra en stilling som departementschef i Undervisningsministeriet og har tidligere været direktør i Styrelsen for Undervisning og Kvalitet samt arbejdet i blandt andet Finansministeriet og Beskæftigelsesministeriet.

Det er dermed en stærk kombination af solid indsigt i politik, drift og økonomi, toplederfaring og gode personlige kompetencer, den nye administrerende direktør bringer med sig ind på Københavns Rådhus.

”Jeg glæder mig meget til at få Søren ombord som ny øverste direktør i forvaltningen og nær sparringspartner i hverdagen. Søren har i flere ministerier vist, at han kan skabe gode resultater, lede en stor organisation og sikre gode samarbejdsrelationer omkring sig”, siger overborgmester Frank Jensen (S).

”København er i en markant udvikling med mange muligheder og udfordringer. Den skal vi håndtere til gavn for byen og for københavnerne, og det kræver på de indre linjer et konstant fokus på kvalitet og en effektiv drift af kommunen. Jeg er sikker på, at Søren her er den helt rette til at fortsætte det gode arbejde i forvaltningen”, siger overborgmesteren.

Søren Hartmann Hede selv ser frem til de nye udfordringer, der venter i landets største kommune med flere end 40.000 ansatte og et samlet årligt budget på 38 mia. kr.

”København er en fantastisk by at leve i. Det kommer ikke af sig selv, men kræver en stærk kommune, hvor der er fælles retning, et stærkt samarbejde og styr på økonomien. Det er en utrolig spændende mulighed at kunne yde mit bidrag til dette som administrerende direktør i Økonomiforvaltningen”, siger han og fortsætter:

”Samtidig er Københavns Kommune en stor og spændende arbejdsplads, hvor vi skal sikre gode arbejdsvilkår for de mange tusinde dygtige medarbejdere, der hver dag leverer service til københavnerne. Jeg glæder mig meget til at lære kommunen og mine nye kolleger at kende, og ikke mindst til samarbejdet med overborgmesteren og Økonomiudvalget”, siger den kommende administrerende direktør i Økonomiforvaltningen.

Søren Hartmann Hede afløser Peter Stensgaard Mørch, der i august fik job som departementschef i Finansministeriet. Hartmann Hede er født i 1977 og uddannet cand.scient.pol i 2005 fra Aarhus Universitet.

CV

2018 -            Departementschef i Undervisningsministeriet

2017-2018     Direktør i Styrelsen for Undervisning og Kvalitet

2014-2017     Afdelingschef i Finansministeriet

2013-2014     Afdelingschef i Beskæftigelsesministeriet

2009-2013     Kontorchef i Finansministeriet

2006-2009     Fuldmægtig og specialkonsulent i Finansministeriet

2005-2006     Fuldmægtig i KL

Kontakter

Koncernkommunikationschef Amanda Justesen, Økonomiforvaltningen, Københavns Kommune, tlf. 29478526, email: de1e@kk.dk

Billeder

Information om Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Københavns Kommune Økonomiforvaltningen
Københavns Kommune Økonomiforvaltningen
Københavns Rådhus
1599 København V

33 66 33 66https://www.kk.dk

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum