Det Kongelige Teater

København får nyt gadenavn

Del

I forbindelse med den stort anlagte balletfestival til sommer omdøber Københavns Kommune på tirsdag en gade i indre by til ære for den tidligere solodanser, koreograf og balletmester Harald Lander.

Foto fra Harald Landers mesterværk "Etudes" af fotograf Costin Radu
Foto fra Harald Landers mesterværk "Etudes" af fotograf Costin Radu

Det sker ikke så tit, at en gade i indre by skifter navn. Derfor er det en helt særlig ære, når Den Kongelige Ballet på tirsdag indvier Harald Landers Gade bag Gamle Scene i indre by.

”Harald Lander er en af det 20. århundredes største koreografer, og hans værk Etudes bliver stadigvæk danset i alle store, internationale kompagnier,” fortæller balletmester Nikolaj Hübbe. ”Harald Landers Gade kommer til at føre direkte op til Gamle Scene, hvor Lander selv var balletmester i 20 år. På den måde fejrer Den Kongelige Ballet den store balletmester og skyder balletfestivalen i gang, hvor netop Landers Etudes bliver den store finale den 9. juni. ”

Harald Lander (1905-1971) var verdensberømt solodanser og koreograf. Fra 1932-1951 fungerede han som balletmester for Den Kongelige Ballet og fik på de 20 år en uvurderlig betydning for udviklingen af dansk ballet i det 20. århundrede. Han førte den berømte, danske tradition fra August Bournonville videre, men forstod også de strømninger, der var i tiden, og bragte dem hjem til Danmark. Han forlod Den Kongelige Ballet i 1951 og blev balletmester for Pariseroperaen frem til 1963. Hans hovedværk Etudes, som er en hyldest til klassisk ballet og glæden ved at danse, bliver stadig opsat overalt i verden.

Frem til på tirsdag hedder Harald Landers Gade stadig Heibergsgade. Det drejer sig om de ca. 100 meter, der strækker sig fra Peder Skrams Gade og langs Stærekassen. Der er ingen private beboere, der påvirkes af omdøbningen.

Tirsdag fra kl. 11-12 fejrer Nikolaj Hübbe, ballettens dansere, Det Kongelige Teater og Harald Landers enke, Lise Lander, navneskiftet på Harald Landers Gade bag Gamle Scene. Om aftenen hylder teatret den tidligere solodanser, koreograf og balletmester ved Hübberiet på selve scenen – en forestilling dedikeret til netop Harald Lander.

Kontakter

Billeder

Foto fra Harald Landers mesterværk "Etudes" af fotograf Costin Radu
Foto fra Harald Landers mesterværk "Etudes" af fotograf Costin Radu
Download

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum