Røde Kors

Køb genbrug, når det passer dig bedst: Landets første Røde Kors selvbetjeningsbutik åbner i Aabenraa

Del

Første 100 pct. ubemandede genbrugsbutik slår dørene op med åbningstider, der kan fungere for de fleste uden at kollidere med arbejde og pligter. ”Detailbranchen er i nybrud, og vi skal følge med”, siger chef for Genbrug i Røde Kors, Tina Donnerborg

Mellem kl. 6 og kl. 22 vil man 360 dage om året kunne lukke sig selv ind i den nye Røde Kors-butik i Storegade i Aabenraa og handle modetøj til de velkendte gode genbrugspriser. Men udover de markant udvidede åbningstider, vil der også være et andet tiltag i butikken, som kommende kunder vil bemærke: De vil formentligt ikke blive mødt med ’goddag’, når de træder indenfor, for butikken har modsat alle andre Røde Kors-butikker ingen frivillige til at tage imod betaling for varerne. I stedet klarer kunderne selv betalingen via mobile pay.

”Som kunder har vi vænnet os til at kunne handle, når det passer os bedst. Nye butiksformer opstår overalt, og nu prøver vi også her i Røde Kors Genbrug at tilbyde en mulighed med selvbetjening og udvidede åbningstider, så kunder kan handle hos os på et tidspunkt, der dur for dem”, siger Tina Donnerborg, som er chef for Genbrug i Røde Kors.

Vil gerne udbrede konceptet
Selvbetjeningsbutikker er ikke en ny form i sig selv og ses allerede blandt eksempelvis supermarkeder og lokale blomsterbutikker. Røde Kors Selvbetjening i Aabenraa er den første af sin slags og vil fungere som testbutik for at prøve konceptet af.

”Hvis selvbetjeningsbutikken her bliver en succes, så vil vi gerne se på at udbrede konceptet flere steder i landet”, siger Tina Donnerborg.

Rent praktisk fungerer det sådan, at kunden med en enkelt sms lukker sig selv ind via et elektronisk system for herefter at kunne bevæge sig rundt i butikken og se på og prøve varer, fuldstændigt på samme måde som i bemandede butikker. Når kunden har fundet sine varer, betales elektronisk med mobile pay, og man kan forlade butikken igen – alt sammen altså uden at have kontakt til en medarbejder.

Invitation til butiksåbning
Det er Røde Kors i Aabenraa, som driver den nye selvbetjeningsbutik, hvor frivillige står for opfyldning af varer i butikken en gang ugentligt og regelmæssigt besøger butikken, som vil være videoovervåget, for at sikre, at den fremstår i pæn orden og indbydende for kunderne. Røde Kors i Aabenraa driver i forvejen Danmarks største Røde Kors butik.

”Vi har et fantastisk lokalsamfund, som virkelig støtter Røde Kors Genbrug. Den nye selvbetjeningsbutik kommer til at ligge mere centralt, og vi håber, at det sammen med de mærkbart udvidede åbningstider giver vores kunder endnu bedre muligheder for at handle”, siger Susanne Frank, som er formand for Røde Kors i Aabenraa.

Desuden kan konceptet og den store fleksibilitet måske medvirke til, at flere kan finde tid til en frivillig indsats, håber hun:

”Selv om butikken er ubemandet, vil nye frivillige stadig blive en del af vores fællesskab i Røde Kors-huset på Langebro. Dette koncept udvider mulighederne for os som afdeling og for alle, der gerne vil være frivillig”, siger Susanne Frank.

 

Røde Kors’ selvbetjeningsbutik åbner fredag den 8. juli kl. 15 på adressen Storegade 6, 6200 Aabenraa.

For yderligere information kontakt formand for Røde Kors Aabenraa, Susanne Frank på tlf. 2653 3264 eller susfra@rodekors.dk

Kontakter

For henvendelser kontakt Røde Kors’ pressetelefon:

3529 9699
Røde Kors.dk/presse

Information om Røde Kors

Røde Kors
Røde Kors
Blegdamsvej 27
2100 København Ø

+45 35 25 92 00https://www.rodekors.dk/

Røde Kors er altid til stede

Hver dag redder vi liv og ruster mennesker til at klare sig gennem kriser og katastrofer. Vi skaber fællesskaber og støtter samfundets sårbare til et bedre liv, og i kriser er vi en del af det nationale beredskab i Danmark.

192 lande er med Genevekonventionen blevet enige om at have Røde Kors som fælles hjælpeorganisation. Vi hjælper mennesker på begge sider af konflikten og i de fjerneste egne af verden. Uden hensyn til nationalitet, religion eller politiske holdninger.

Vi er verdens største humanitære organisation med omkring 12 millioner frivillige over hele verden. Vi er en bevægelse for medmenneskelighed i verden, i lokalsamfundet og dér, hvor du bor.

Følg pressemeddelelser fra Røde Kors

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Røde Kors

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum