Haderslev KommuneHaderslev KommuneHaderslev Kommune

Knivklub på vej på Slesvigske Vognsamling

Del

Nu er sæsonen i gang igen i værkstederne på Slesvigske Vognsamling i Schaumanns gamle fabrikshaller på Simmerstedvej. Blandt de nye aktiviteter, der er på bedding, er oprettelsen af en knivklub, hvor man vil kunne lave skæfter i træ, ben, horn og kunststof samt sy skeder i læder. Det vil dog også være muligt for de mere ambitiøse at smede egne klinger.

Initiativtageren Jørgen Storgaard i foyeren på Slesvigske Vognsamling. Foto: Historie Haderslev
Initiativtageren Jørgen Storgaard i foyeren på Slesvigske Vognsamling. Foto: Historie Haderslev

Initiativtageren til knivklubben er Jørgen Storgaard, der tidligere har været med til at starte en knivklub i Aarhus. Efter at være flyttet til Haderslev, har han savnet knivklubben og fællesskabet omkring den. Efter at have talt med flere andre interesserede har han derfor sat gang i projektet.

Jørgen Storgaard tog derefter kontakt til Slesvigske Vognsamling. Her er man glad for at kunne lægge lokaler til et sådant initiativ. Det er netop meningen, at værkstederne skal bruges og være til gavn for Haderslevs borgere.

Ud over voksne medlemmer håber Jørgen Storgaard, at spejdergrupper og andre ungdomsforeninger også har lyst til at kigge forbi og blive instrueret i, hvordan man laver en kniv.

Knivklubben vil blive organiseret som en forening, og da hobbysæsonen nærmer sig, er det på tide med en stiftende generalforsamling. Den vil finde sted på Slesvigske Vognsamling den 23. august kl. 19.

Alle med interesse i knivmageri er velkomne – tag gerne ligesindede med!

Jørgen Storgaard kan træffes på tlf. 23 24 01 23.

Billeder

Initiativtageren Jørgen Storgaard i foyeren på Slesvigske Vognsamling. Foto: Historie Haderslev
Initiativtageren Jørgen Storgaard i foyeren på Slesvigske Vognsamling. Foto: Historie Haderslev
Download
Jørgen Storgaards kniv, som han har lavet skæftet på i masurbirk. Foto: Historie Haderslev
Jørgen Storgaards kniv, som han har lavet skæftet på i masurbirk. Foto: Historie Haderslev
Download

Links

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Christian X's Vej 39
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Slesvigske Vognsamling er et vognmuseum, der ligger i Haderslev. Museet og det tilhørende historiske værksted, varetager en af Nordeuropas største samlinger af historiske hestekøretøjer. Det inkluderer alt fra trækærrer og  kaner til herskabelige vogne. Museet har desuden et bredt perspektiv på den kulturhistoriske udvikling af hestevogne, og i udstillingsområdet finder man også forskellige historiske værktøjer, der har fokus på vognbyggeri.

Hver onsdag er værkstedet bemandet med håndværkere fra Slesvigske Vognsamlings Venner, som restaurerer, reparerer og rekonstruerer gamle vogne.

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Nyt budget i Haderslev Kommune: Sikring af velfærd med fokus på vækst og udvikling23.9.2022 11:25:41 CEST | Pressemeddelelse

Flertalsgruppen i Haderslev Kommune har indgået et budgetforlig med fokus på sikring af velfærden i en tid præget af kriser på flere områder. Samtidig fastholdes den langsigtede dagsorden om vækst og udvikling, der skal fremtidssikre velfærden. Forligspartierne består af partierne Venstre, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Radikale, Nye Borgerlige og Slesvigsk Parti.

Velo-Claus fortæller om sin passion for racercykler og Tour de France20.9.2022 13:31:56 CEST | Pressemeddelelse

Foredrag på Slesvigske Vognsamling den 5. oktober kl. 19.00 Claus Ostenfeldt, der kalder sig Velo-Claus, har en stor samling af racercykler, der har kørt Tour de France og andre store cykelløb. Et udvalg af de fineste og mest interessante indgår i sommerudstillingen på Slesvigske Vognsamling. I foredraget vil Velo-Claus fortælle om cyklerne, cykelrytterne, og hvordan de har fanget hans interesse.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum