Kræftens Bekæmpelse

Knæk Cancer: Tak til danskerne for støtte til - foreløbig - 354 projekter

Del
Knæk Cancer er tilbage i uge 43 med oplysning, indsamling og fællesskab. Gennem de første ni indsamlinger har Knæk Cancer muliggjort 354 projekter, som har gjort os klogere på kræft og medvirket til bedre behandling, forebyggelse og støtte til kræftpatienter.
Natasja Crone og Louise Wolff - værter ved Knæk Cancer Liveshow. Foto: Marie Hald
Natasja Crone og Louise Wolff - værter ved Knæk Cancer Liveshow. Foto: Marie Hald

Når TV 2 og Kræftens Bekæmpelse i uge 43 holder Knæk Cancer-uge med oplysning og indsamling, er det tiende gang, danskerne samles om indsatsen mod kræft. På nuværende tidspunkt har Knæk Cancer-midlerne igangsat mere end 350 projekter inden for forskning, patientstøtte og forebyggelse – og mange lovende resultater er skabt.

Men Knæk Cancer er andet og mere end indsamling. Knæk Cancer ønsker at skabe åbenhed om kræft, give håb og fortælle danskerne, at ingen skal stå alene med sygdommen, hvad enten de selv er ramt eller er pårørende.

- Jeg elsker danskernes kolossale engagement i Knæk Cancer, og den fælles indsats er stærkt inspirerende for os alle sammen. Det er denne involvering, som løfter Knæk Cancer til at være en særlig folkesag, og gør det muligt for Knæk Cancer at bidrage til, at vi i Danmark bliver endnu klogere på kræft og kan skabe håb om bedre behandling og støtte til kræftpatienter, siger indholdsdirektør Lotte Lindegaard, TV 2.

Hos Kræftens Bekæmpelse siger administrerende direktør Jesper Fisker:

- Knæk Cancer er et stort og stærkt fællesskab, der samler utrolig mange danskere om kræftsagen. Hvert år rører det mig dybt, hvordan så mange mennesker bidrager til at gøre Knæk Cancer til noget helt særligt. Det stærke engagement, der strømmer til fra alle dele af landet, er lige til at få kuldegysninger af. Kræft kan være forbundet med angst og sorg, men under Knæk Cancer er også masser af håb, glæde og tro.

Knæk Cancer samler Danmark og gør en forskel

Hvert år med Knæk Cancer har Kræftens Bekæmpelse på forhånd defineret en række fokusområder for årets indsamling. I år vil pengene fra Knæk Cancer blandt andet gå til bedre overlevelse efter sjældne kræftformer, forskning i kræftkirurgi og DNA-skaders betydning for kræft og bedre behandling i eller tættere på eget hjem.

Her kan du i 12 overskrifter se, hvad pengene går til i 2021 – og læse mere om de enkelte temaer.

I alt har 354 projekter fået penge siden 2012, herunder vigtig forskning, som ikke var sat i gang uden Knæk Cancer. Blandt andet er der siden 2017 med støtte fra Knæk Cancer oprettet 11 nationale forskningscentre, som har fokus på vigtige områder inden for kræftforskningen, heriblandt immunterapi, stråleterapi, senfølger, lungekræft og børnekræft.

Du kan læse om alle de 354 projekter på www.detgårpengenetil.dk.

Værter i ’Knæk Cancer Live’

I Knæk Cancer-ugen byder TV 2 på særlige programmer og indslag, der sætter fokus på forskning i kræft, oplysning om forebyggelse af kræft og på livet som kræftpatient og pårørende. Det sker i ’Go’ morgen Danmark’, som indleder Knæk Cancer-ugen allerede søndag i uge 42 (søndag 24. oktober), og ’Go’ aften LIVE ’.

Det sker også i en ny, varm og humoristisk TV 2-fiktionsserie om at turde leve livet. Serien hedder ’Overleverne’, og her møder vi otte mennesker i alderen 25-65 år, der har været igennem et cancerforløb, men nu er raskmeldte og skal tilbage til livet. Men hvordan genvinder man fodfæstet efter en alvorlig sygdom?

Læs mere om ’Overleverne’.

Knæk Cancer har også en vigtig plads i ugens ’Vild med dans’, der er tilbage i Det Kongelige Teater, og i ’Lykkehjulet’ på TV 2 CHARLIE, hvor der quizzes til gavn for Knæk Cancer. Og kræftsagen har selvfølgelig hovedrollen i ’Knæk Cancer Live’ lørdag 30. oktober, hvor blandt andre Natasja Crone og Louise Wolff er værter.

Knæk Cancer lever – foruden på tv, sociale medier og på knækcancer.tv2.dk– via aktiviteter og indsamlinger i hele landet både hos privatpersoner, men i høj grad også i foreninger, virksomheder, hos sponsorer og samarbejdspartnere.

Det er muligt for alle at starte en Knæk Cancer-indsamling – læs mere her.

Danskernes engagement imponerer

Det folkelige engagement hos privatpersoner, foreninger og virksomheder har været voksende, siden TV 2 og Kræftens Bekæmpelse første gang gennemførte Knæk Cancer. I 2020 betød coronaen benspænd for en række frivillige aktiviteter, men i år er der igen vækst i aktiviteterne blandt de mange frivillige. Med alt fra spisearrangementer til gåture.

Se på Danmarkskortet, hvor der er indsamlinger og aktiviteter under Knæk Cancer: 

En række byer gennemfører stemningsfulde ’Tænd et lys’-ceremonier arrangeret af frivillige fra Stafet for Livet. Her er det muligt med lysposer at mindes personer, der er døde af kræft, og vise støtte til dem, der er ramt af kræft. Indsamlingsprogrammet ’Knæk Cancer Live’ sender i løbet af aftenen direkte fra ’Tænd et lys’-begivenheden i Billund. Camilla

---------

Om Knæk Cancer

Knæk Cancer er en ambitiøs overskrift. Men det er ikke desto mindre det mål, TV 2 og Kræftens Bekæmpelse har sat sig. Ikke alene, men sammen med danskerne, for kræft er en fælles sag, som kræver en fælles indsats. Vi kan ikke udrette mirakler – men vi vil prøve.

Derfor handler en hel uge om to ting: Oplysning og indsamling. Oplysning om sygdom, forebyggelse og helbredelse, om forskning og patienter, om død og ikke mindst om håb og liv. I en lang række programmer på TV 2 sættes der fokus på kræft, og undervejs vil pengene blive danset og samlet ind til forskning, forebyggelse og patientstøtte. Det hele kulminerer i et stort indsamlingsshow på TV 2 lørdag 30. oktober 2021.

Kræft rammer hver tredje dansker under 75 år og gør alle andre til pårørende. Den gode historie er, at flertallet overlever kræften, men vi vil gerne sætte barren lidt højere. Færre skal få kræft, og flere skal overleve.

---------

Om kræft i Danmark

• Kræft opstår, hvis celler i kroppen begynder at vokse ude af kontrol og uden formål

• Hver tredje dansker får kræft, før de fylder 75 år

• Kræft er den hyppigste dødsårsag blandt danskerne, men heldigvis overlever to ud af tre kræftpatienter deres kræftsygdom i mere end fem år

• I 2019 blev der stillet 45.453 kræftdiagnoser i Danmark

• Knap 352.000 danskere lever med eller efter en kræftdiagnose

• Der findes mere end 200 forskellige kræftformer

• Fire ud af ti kræfttilfælde kan forebygges

• Forskning leder hele tiden til nye fremskridt og nye måder at behandle kræft på. Det betyder, at flere overlever kræft eller lever længere med sygdommen.

Nøgleord

Kontakter

Redaktør Michael Hansen, TV 2 Kommunikation, miha@tv2.dk / 20 24 38 06


Kræftens Bekæmpelses pressetelefon: 35 25 74 00

Billeder

Natasja Crone og Louise Wolff - værter ved Knæk Cancer Liveshow. Foto: Marie Hald
Natasja Crone og Louise Wolff - værter ved Knæk Cancer Liveshow. Foto: Marie Hald
Download
indholdsdirektør Lotte Lindegaard, TV 2. Foto: Miklos Szabo
indholdsdirektør Lotte Lindegaard, TV 2. Foto: Miklos Szabo
Download
Adm. direktør Jesper Fisker, Kræftens Bekæmpelse. Foto: Tomas Bertelsen
Adm. direktør Jesper Fisker, Kræftens Bekæmpelse. Foto: Tomas Bertelsen
Download

Information om Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse
Kræftens Bekæmpelse
Strandboulevarden 49
2100 Kbh Ø

http://www.cancer.dk

Følg pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye