Kræftens Bekæmpelse

Knæk Cancer: Hold sammen og bryd tavsheden

Del

Tre ud af fire kræftpatienter har oplevet tavshed fra tætte venner og familie. Knæk Cancer er tilbage i uge 43, hvor TV 2 og Kræftens Bekæmpelse sætter fokus på kræftsagen - i år med et budskab om at bryde tavsheden og holde sammen i en svær tid.

Esben Dalgaard og Louise Wolff er værter for Knæk Cancer Live i uge 43. Hele ugen samles der ind til forskning, patientstøtte og forebyggelse af kræft.  Foto: Morten Bengtsson/ TV 2
Esben Dalgaard og Louise Wolff er værter for Knæk Cancer Live i uge 43. Hele ugen samles der ind til forskning, patientstøtte og forebyggelse af kræft. Foto: Morten Bengtsson/ TV 2

Tre ud af fire kræftpatienter har oplevet tavshed fra tætte venner og familie i deres sygdomsforløb. Det viser en rundspørge fra Bilendi for TV 2. Netop derfor handler Knæk Cancer i uge 43 om at tage de svære samtaler med mennesker, der er ramt af alvorlig sygdom.

- Kræft er den sygdom, som flest i Danmark dør af, og måske derfor bliver mange ramt af berøringsangst, når vi møder et menneske med kræft. Med Knæk Cancer vil vi gerne skabe fællesskab og samtaler om en sygdom, som vi næsten alle har inde på livet. Det er der brug for, og danskernes store opbakning til ’Knæk Cancer’ viser år for år, hvor betydningsfuld en sag det er, siger indholdschef på TV 2 Dorthe Thirstrup.

I år falder Knæk Cancer sammen med store globale forandringer, der påvirker mange mennesker og skaber bekymring.

- Vi står i en helt særlig situation i år med krig i Ukraine, inflation og energikrise. Mange har det svært, derfor er der i år særlig grund til at stå sammen og hylde fællesskabet og mærke den styrke, det giver at gøre noget sammen. Jeg ser frem til igen at opleve det kæmpe engagement og håb, der spreder sig i hele landet under Knæk Cancer, siger Jesper Fisker, adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse.

Esben Dalgaard og Louise Wolff værter på Knæk Cancer Live
I uge 43 byder TV 2 på forskellige programmer, der alle støtter op om Knæk Cancer. Ugen afsluttes med Knæk Cancer Live, der i år har Louise Wolff og skuespiller Esben Dalgaard som værter.

Esben Dalgaard, der selv lever med en kræftdiagnose, glæder sig over, at han i år kan være med til at skabe opmærksomhed om kræftsagen:

- Da jeg blev spurgt, om jeg ville være vært på Knæk Cancer Live, tøvede jeg ikke et sekund. Jeg kan næsten ikke forestille mig noget mere meningsfyldt. Siden jeg fik min diagnose, har jeg forsøgt at skabe opmærksomhed om især modermærkekræft. Jeg er taknemmelig for at kunne bidrage som vært ved Knæk Cancer Live og sætte fokus på den sygdom, som vi stadig er alt for mange, der rammes af.

Uge 43 med håb, latter og wienervals
Som vanligt har Knæk Cancer også en vigtig plads i ugens ’Vild med dans’, der igen i år inviterer indenfor til en storslået aften i Det Kongelige Teater. I ’Lykkehjulet’ dystes der til gavn for indsamlingen, mens man som noget helt nyt kan følge Lene Beier, Nikolaj Stokholm og Tobias Dybvad, der i ’Knæk og byt’ konkurrerer om, hvem der med udgangspunkt i en Knæk Cancer-pin kan bytte sig til noget af langt større værdi, der til sidst sælges i den gode sags tjeneste.

’Knæk og byt’ afsluttes i Knæk Cancer Live, hvor underholdning og gode grin i det hele taget får lov at fylde mere end tidligere, mens lotterier og lodtrækning om præmier i år er helt væk fra liveshowet.

-------------------------------------------------------------------------

Det går pengene til: Forskning, patientstøtte og forebyggelse
I år er det 11. gang, Knæk Cancer løber af stablen. Over årene er 411 projekter sat i gang takket være danskernes store opbakning. Igen i år har Kræftens Bekæmpelse peget på indsatsområder inden for forebyggelse, forskning og patientstøtte, der kan få støtte fra Knæk Cancer.

Disse områder bliver støttet af Knæk Cancer:

Det går pengene til 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Esben Dalgaard og Louise Wolff er værter for Knæk Cancer Live i uge 43. Hele ugen samles der ind til forskning, patientstøtte og forebyggelse af kræft.  Foto: Morten Bengtsson/ TV 2
Esben Dalgaard og Louise Wolff er værter for Knæk Cancer Live i uge 43. Hele ugen samles der ind til forskning, patientstøtte og forebyggelse af kræft. Foto: Morten Bengtsson/ TV 2
Download

Information om Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse
Kræftens Bekæmpelse
Strandboulevarden 49
2100 Kbh Ø

http://www.cancer.dk

Følg pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum