viggo

Klimavenligt, københavnsk taxiselskab kører til Aarhus

Del

Viggo, taxiselskabernes nye klimavenlige alternativ, kører efter et godt år i København videre til Aarhus. Fredag d. 13. november kan aarhusianerne finde fem Viggo-biler i bymidten, og allerede i denne weekend er der ture til en flad 20'er.

Viggo kalder sig selv for en mobilitetsvirksomhed, for de er med egne ord mere, end hvad man typisk forbinder med et taxiselskab:

"Viggo adskiller sig fra det mere traditionelle taxiselskab ved at forene moderne teknologi og klimabevidsthed. Vi har ingen telefoncentral, og vi har ingen forurenende dieselbiler. Til gengæld har vi en brugervenlig app og nul-emissionsbiler - altså elbiler, som til en god, fast pris kører en stigende kundegruppe fra A til B", siger CEO i Viggo Kenneth Herschel.

Den stigende kundegruppe, som indtil videre hovedsageligt har været bosiddende i Storkøbenhavn, bliver nu udvidet til også at tælle de klimabevidste aarhusianere.

Aarhus - Danish for Progress

Aarhus har i mange år viftet med flaget for at være en europæisk foregangsby, og lige præcis den progressive attitude vil Viggo gerne være en del af:

“Aarhus imponerer på mange måder, men især deres mål og ambitioner om at være CO2-neutral i 2030 gør, at byen matcher alt, hvad vi i Viggo tilsvarende ønsker for fremtiden. Transport fylder omtrent en tredjedel af Danmarks samlede CO2-forbrug, og derfor giver Viggos elbiler i byen rigtig god mening”, siger Kenneth Herschel.

Viggo lancerer i Aarhus med fem elbiler den 13. november, og inden udgangen af 2020 er målet at have ti biler på de aarhusianske gader. Bilerne er primært Tesla Model 3 og Jaguar I-PACE, da det er de elbiler, der har længst rækkevidde og derfor også giver den bedste økonomi for de nye vognmænd.

"Og så er de biler da også at foretrække for kunderne - for hvem vil ikke gerne køre på business class til economy-pris", indskyder Kenneth Herschel med et glimt i øjet.

Viggo går efter erhvervssegmentet

Foruden ny teknologi og service er netop elbilen det bærende fundament for Viggo, og efter et års erfaring fra det københavnske marked ser CEO i Viggo, Kenneth Herschel, også - på grund af bilflåden - fortsat optimistisk på fremtiden i Aarhus:

"Vi ser en stor efterspørgsel på et klimafordrende alternativ på det område, som kaldes persontransport - fra både privatkunder og virksomheder. Især oplever vi, at grønne, bæredygtige tech-løsninger som Viggo, har de store erhvervsvirksomheders interesse."

Også derfor har Viggo et øget fokus på erhvervssegmentet og med mere end 40 virksomhedsaftaler i København og omegn, håber mobilitetsvirksomheden på flere bæredygtige samarbejdsaftaler i Aarhus, hvor 8000-omegn nu også kan se frem til at implementere klimabevidst mobilitet for deres medarbejdere og derved spare 85 g. CO2 pr. kilometer sammenlignet med en typisk dieseltaxi.

Vi ses ved åen - og så mange andre steder

Viggo’s ambitioner på det skandinaviske marked er høje. Inden udgangen af 2021 vil de være i fem skandinaviske byer, og Aarhus er et naturligt næste skridt efter København i deres ekspansion:

"Vi glæder os til, at en masse klimabevidste aarhusianere downloader Viggo-appen d. 13. november - jeg tror, der er mange", slutter Kenneth Herschel af.

Man skal dog ikke vente så længe. Allerede i dag og i morgen kører to biler testkørsel i Aarhus, og du kan køre med mellem klokken 15 og 02 fredag d. 30.10 og mellem klokken 12 og 02 lørdag d. 31.10 til kun 20 kroner i introduktion.

Hent appen på get.viggo.com/apr

Nøgleord

Billeder

Information om viggo

viggo
viggo
Tømmergravsgade 4
2450 København SV

https://www.viggo.com/da/

Viggo, hvem?

 • Viggo er en moderne gentleman. Han stiger ud af bilen og åbner døren for dig, og så er han til at stole på. Han er på engelsk også "we go"...
 • Viggo har 55 biler kørende i Storkøbenhavn, og forventer at åbne op uden for Danmark i 2021.
 • Viggo er prismæssigt på samme niveau som den eksisterende branche
 • Du kan kun bestille en Viggo via Viggo appen, som du kan hente på get.viggo.com/apr
 • Viggo har i App Store en rating på 4,9 ud af 5
 • Som kunde bliver din totale CO2-besparelse optalt, når du kører. Du vil altid kunne se besparelsen på en enkelt tur samt den totale besparelse på taxameteret
 • Kører du 5 km med en elbil, svarer det ca. til, at du sparer så meget, som et lille træ absorberer på en måned
 • Indtil videre har Viggo i alt sparet klimaet for 66 tons CO2 - se beregninger her
 • Viggo kører kun med elbiler - dog flere forskellige slags. Lige nu tæller flåden flest biler á mærkerne Tesla og Jaguar, men også Hyundai og Kia
 • Viggos bestyrelsesformand er Peter Bardenfleth-Hansen, tidligere EMEA Direktør for Business Development i Tesla
 • Viggo har i alt 17 medarbejdere i hhv. København og Vilnius

Følg pressemeddelelser fra viggo

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra viggo

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum