Haderslev Kommune

Klimaplan sætter grøn retning for Haderslev Kommune

Del

Den 31. oktober vedtog kommunalbestyrelsen Haderslev kommunes klimaplan. Klimaplanen er udarbejdet efter DK2020, som er en standard for klimaplanlægning, som anvendes af nogle af verdens største og mest ambitiøse byer i det internationale bynetværk C40.

Med klimaplanen har kommunalbestyrelsen sat sig mål, om at Haderslev kommune skal have reduceret deres CO2-udledning med 70 % i 2030 og være CO2 neutral i 2050.

”Vi har sat os nogle ambitiøse mål i kommunalbestyrelsen, og det vil kræve et fokuseret og målrettet indsat for at nå dem. Derfor har vi også i budgettet for de kommende år sat penge af til den grønne omstilling”, siger Carsten Leth-Schmidt, formand for Teknik- og Klimaudvalget.

Klimaplanen sætter også mål om, at kommune er klimarobust i 2050. Det vil sige, at kommunen skal kunne modstå de udfordringer som klimaforandringerne giver, herunder blandt andet oversvømmelser fra havet, vandløb og ved ekstremregn.

Derudover er der hævet grundvandsstand og i sommerhalvåret kan der komme længere tørkeperioder, som kan give udfordringer for både borgere og landbrug. I arbejdet med klimaplanen er det nogle af de udfordringer, som der fremadrettes skal arbejdes med.

”Virksomheder og borgere vil kunne mærke, at vi har fået en klimaplan. Vi skal kigge på nye og forskellige energiformer og for eksempel vil der komme flere el-ladestandere i kommunen. Vi skal også sikre os mod klimaforandringerne. Det gælder blandt andet i vores sommerhusområder i Kelstrup og Hejsager Strand, men også i Fole hvor vi har sat penge af til at starte en undersøgelse og en klimasikring af området, hvor der har været problemer efter oversvømmelser”, siger borgmester Mads Skau.

For at nå målene er der i februar 2023 planlagt en konference, der kommer til at handle om grøn omstilling. Konferencen holdes i Vojens, og her borgerne kunne få inspiration til, hvad de selv kan gøre i forhold til grøn omstilling.

Derudover er der også taget hul på dialogen med nøgleaktører indenfor de store områder, energi, transport, landbrug og klimatilpasning. Her har der blandt andet være dialog med vores samarbejdes partner blandt andet fjernvarmeselskaberne, landbrugsforeningerne, og Provas.

Klimaplanen kan læses på kommunes hjemmeside.

Kontakter

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Christian X's Vej 39
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum