Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Klimaledere fra hele verden skal følge COP26 til dørs i København

Del

Danmark er vært, når den nuværende og den kommende COP-præsident fra henholdsvis Storbritannien og Egypten afholder May Ministerial i København 12. og 13. maj. Mødet har fokus på at følge op på målene i Parisaftalen, implementere resultaterne fra COP26 og se frem mod næste COP i Egypten.

Op mod 40 af verdens fremmeste klimaledere mødes i København til May Ministerial 12. og 13. maj. Det er det nuværende britiske COP-formandskab samt det indgående egyptiske formandskab, der har bedt Danmark om at være vært. Mødet har fokus på implementeringen af resultaterne fra sidste års klimatopmøde i Glasgow og skal lægge de første trædesten frem mod COP27 i Egypten i november.

”Jeg er utrolig stolt over, at Danmark er blevet bedt om at være vært. Det er en anderkendelse af vores klimaindsats og vores rolle i det globale klimadiplomati. COP26 i Glasgow var afgørende, da mødet fastlagde vores fælles høje visioner for den globale klimaindsats. Nu skal vi samle op på forpligtelserne og se på, hvordan vi gennemfører de løfter, vi gav i Glasgow, så vi baner vejen for succes ved COP27 i Egypten. Mødet i København er derfor et vigtigt bindeled, hvor vi tager de første vigtige skridt mod at levere på vores store klimaambitioner,” siger klimaminister Dan Jørgensen.

Det er første gang siden COP26 i Glasgow, at de mest relevante klimaministre og fremtrædende politiske stemmer samles. Den nuværende britiske COP-præsident Alok Sharma deler formandskabet ved mødet med den tiltrædende egyptiske COP-præsident Sameh Shoukry, ligesom FN’s klimachef Patricia Espinosa bl.a. også deltager.

Det er COP-præsidentskabet, der har besluttet indholdet for mødet. De overordnede temaer bliver at følge op på og implementere visionerne fra klimapagten i Glasgow, herunder fokus på at holde målet om 1,5 grader i live, sikre mere klimafinansiering samt se nærmere på arbejdet med klimatilpasning.

REGISTRERING TIL PRESSEMØDE
Pressemødet finder sted i Moltkes Palæ fredag 13. maj kl. 13.30. Det vil også være muligt at følge pressemødet via live stream.

For tilmelding: Send mail med navn, medie, kontaktoplysninger samt om man deltager fysisk eller virtuelt til esmal@kefm.dk. Link til livestream vil blive sendt ud på dagen.

Nøgleord

Kontakter

Presserådgiver ved Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet, Esther Margrethe Lynard, på esmal@kefm.dk

Information om Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
Holmens Kanal 20
1060 København K

41723805http://kefm.dk

I Klima-, Energi og Forsyningsministeriet arbejder vi for målet om at reducere udledningen af drivhusgasser med 70 procent i Danmark i 2030 og for et visionært, grønt lederskab både i Danmark og ude i verden.

Følg pressemeddelelser fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum