Codan Forsikring A/S

Klimaforandringer bekymrer nye boligejere

Del

Er du ny på boligmarkedet? Så havde du formentlig antennerne slået helt ud, da klimarapporten fra FN’s klimapanel udkom forrige måned. Særligt nye boligejere er nemlig bekymrede for, hvad klimaforandringer kan få af betydning for deres bolig. Men boligejerne gør bare ikke noget ved deres bekymring. Det viser en ny undersøgelse fra Codan.

En stor del af de nye, danske boligejere er bekymrede for, hvad klimaforandringer kan få af betydning for deres bolig. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Epinion på vegne af Codan. Hver anden dansker, der har købt deres første bolig inden for de sidste tre år, er bekymrede, mens det samme gælder for 38 procent af alle danske boligejere.

Og der er desværre grund til bekymring, hvis du som boligejer ikke har klimasikret boligen endnu.

Den seneste klimarapport fra FN's klimapanel (IPCC), der udkom i august, fastslår nemlig, at klimaforandringerne er direkte skyld i mange af de ekstreme vejrfænomener, vi har oplevet de seneste år, og at vejret kun bliver mere vildt herfra.

Det medfører, at danskerne blandt andet skal forberede sig på flere skybrud og stormfloder i fremtiden, hvilket er blandt de vejrfænomener, der er allerhårdest mod boligen.

”Langt de fleste vejrrelaterede skader i private hjem skyldes storm eller voldsom regn. Og den nye klimarapport bakker desværre kun op om de tendenser, vi har set indtil videre. Skybruddene bliver hyppigere og mere lokale, og dermed kan de danske boligejere forvente flere vejrrelaterede skader i fremtiden – medmindre de forebygger dem,” siger Henrik Bundgaard, som er skadedirektør i Codan.

”Derfor kan jeg også sagtens forstå, at særligt de nye boligejere er bekymrede for klimaforandringerne. De har netop stået i en købssituation og har skullet tage stilling til gamle skader på boligen eller eventuelle ekstraomkostninger ved klimasikring,” siger Henrik Bundgaard og henviser til, at hele 7 ud af 10 af alle danske boligejere svarer, at de ville tænke over klimaforandringerne, hvis de skulle købe hus i dag.

Alt for få investerer i klimasikring

Selvom de danske boligejere udtrykker bekymring for det vilde vejr, så viser undersøgelsen, at bekymringen alligevel ikke får boligejerne til at gøre noget anderledes.

Kun 33 procent af de danske boligejere svarer, at de har fået foretaget forbedringer, der skulle minimere risikoen for vejrrelaterede skader inden de seneste fem år. Samtidig er det kun 16 procent af boligejerne, der forventer at foretage investeringer i skadeforebyggende tiltag mod vildt vejr inden for det næste år.

”Det overrasker mig desværre ikke, at der er så få danskere, der planlægger at klimasikre deres bolig. Vores erfaring viser, at boligejerne synes, det er for dyrt eller uoverskueligt at gå i gang med. Men nu ved vi desværre med sikkerhed, at særligt regnen bliver mere ekstrem i fremtiden. Så der er rigtig god grund til at undersøge, hvordan man kan sikre sig mod fx oversvømmede kældre,” siger Henrik Bundgaard.

De mest effektive løsninger på skybrudssikring er ifølge Codans skadedirektør at installere en højtvandsslukker eller at etablere omfangsdræn. Og så er det vigtigt, at man jævnligt renser sine tagrender, så de ikke stopper til, når regnen kommer.

Nøgletal fra befolkningsundersøgelsen:

  • Nye boligejere* bekymrer sig mere over, hvad klimaforandringerne betyder for deres bolig, end gennemsnittet af boligejere – 46 % i meget høj, høj eller nogen grad for nye boligejere, mens det er 38 % for alle boligejere
  • 29 % af de nye boligejere tænkte over, hvordan klimaforandringerne ville påvirke det hus, de valgte, da de købte deres bolig. For boligejere der købte deres hus for mere end 11-20 år siden, er det kun 18 %.
  • 72 % af de danske boligejere ville tænke over klimaforandringerne, hvis de skulle vælge og købe hus i dag
  • 33 % af de danske boligejere har inden de sidste 5 år fået foretaget forbedringer på deres bolig, der skal minimere risikoen for vejrrelaterede skader. 64 % har ikke.
  • Kun 16 % forventer at foretage investeringer i skadeforebyggende tiltag de kommende 12 måneder, der skal minimere risikoen for vejrelaterede skader på boligen. 71 % gør ikke.

”Nye boligejere” omfatter danskere, der har købt deres første bolig inden for de seneste 0-3 år.

Om befolkningsundersøgelsen:

Codan har gennemført en befolkningsundersøgelse om danskernes holdninger til bolig og vejrskader. Analysen er baseret på cirka 2.000 webinterviews af danske boligejere indsamlet via Epinion i perioden 20. maj - 16. juni 2021. Undersøgelsen er vægtet på køn, alder, region og boligtype, således undersøgelsen er repræsentativ for de danske boligejere.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Codan Forsikring A/S

Codan Forsikring A/S
Codan Forsikring A/S
Gammel Kongevej 60
1790 København V

3355 5555https://www.codan.dk/

Codan Forsikring har cirka 250.000 danske husstande og 50.000 små og store virksomheder som kunder. Codan Forsikring er i dag ejet 50% af den canadiske forsikringskoncern Intact Financial Corporation og 50% af danske Tryg A/S. Læs mere om Codan på www.codan.dk.

Følg pressemeddelelser fra Codan Forsikring A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Codan Forsikring A/S

Codan Danmark kommer stærkt ud af 1. halvår med en markant forøgelse af forsikringsresultatet og en solid combined ratio18.8.2021 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Codan Danmark kommer ud af 1. halvår 2021 med en positiv vækst på 1,7 pct. og en combined ratio på 85,3 pct. Samtidig forbedres forsikringsresultatet med 43 pct. sammenlignet med 1. halvår 2020. Det er udtryk for en styrket underliggende forretning, og det er netop dette udgangspunkt, der skal bane vejen for yderligere vækst på toplinjen i Codan i 2. halvår. Det skal blandt andet ske med en fortsat udbygning af distributionen, særligt med agenturer samt forsikringsalliancen, Privatsikring. I erhvervsforretningen betyder den styrkede lønsomhed, at der nu kan fokuseres mere på nye vækstmuligheder samt at levere en endnu større indsats på forebyggelse.

Hver fjerde sommerhusejer har haft en vejrskade det seneste år30.7.2021 07:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Corona har fået sommerhussalget til at stige voldsomt. Men med sommerhuskøbene følger ikke kun frisk luft, sand under fødderne og en sikker ferielokation. Udover de seneste ugers kraftige regnskyl, viser en ny undersøgelse lavet for Codan nemlig, at hver fjerde danske sommerhusejer har haft en vejrskade på deres sommerhus inden for det seneste år. Og det er langt flere end blandt normale boligejere. Det bekymrer skadedirektør i Codan, Henrik Bundgaard, da det i sidste ende kan få betydning for sommerhusets værdi.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum