Klimabevidste danskere vil have flere danske råvarer på julebordet
Danskerne tænker mere over klima og bæredygtighed i forbindelse med juleforberedelserne i år end sidste år. En analyse som Norstat har lavet for Landbrug & Fødevarer viser, at sammenlignet med sidste år, er der flere i 2020, som siger, at de tænker over klima og bæredygtighed i forbindelse med deres juleforberedelser.
Det er især initiativer som at smide mindre mad ud og købe flere danskproducerede fødevarer – og juletræer, som danskerne er villige til at gøre mere af, af hensyn til klima og bæredygtighed
Sammenlignet med sidste år, så er det især andelen af danskere, som vil købe dansk producerede fødevarer, som er steget. Denne andel er steget signifikant fra 34 procent i 2019 til 43 procent i 2020.
At flere forbrugerne putter danske varer i indkøbskurven kan have noget med Covid-19 at gøre, mener analysechef i Landbrug & Fødevarer, Per Vesterbæk.
- Den nuværende situation med Covid-19 spiller en vigtig rolle for, at danskerne gerne vil købe mere dansk denne jul. Det skyldes flere forskellige ting. Forbrugerne vil gerne større det lokale i en udfordrende økonomisk tid. Der er tryghed i de lokale varer, som man ved hvor kommer fra. Ligeledes er kort transportafstand en fordel, når vi tænker på klima og bæredygtighed. Det har vi også set i andre undersøgelser, siger han
I analysen er der også blevet spurgt om, hvad de vil gøre mindre af for at tage hensyn til klimaet. Her svarer Her svarer 27 procent at de vil købe færre udenlandske varer.
I det hele taget fylder hensynet til bæredygtighed og klima meget i juletiden hos danskerne.
De interviewede er blevet spurgt om, i hvilken grad tanker om klima og bæredygtighed har indflydelse på deres forberedelse af julen i år.
Andelen af de, som svarer ”i høj grad” og ”i nogen grad” er steget signifikant fra år 2019 til år 2020.
De danskere, som giver udtryk for, at klima og bæredygtighed har en indflydelse på deres juleforberedelser, er overrepræsenteret blandt kvinder, mens der er flere mænd der slet ikke tænker på klima og bæredygtighed i forbindelse med julen.
Kontakter
Yderligere info via presserådgiver Mille Marie Christensen, mic@lf.dk, 61702047
Vedhæftede filer
Information om Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Her er restauranterne, der er nomineret til Årets ret med gris og Årets ret med ost 20251.10.2025 06:07:00 CEST | Pressemeddelelse
Siden sommeren er det strømmet ind med indstillinger fra hele landet til dette års kokkekonkurrencer, Årets ret med gris og Årets ret med ost, og nu er de nominerede fundet.
Danske kokke satte grøntsagerne i front24.9.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
En ny undersøgelse af Landbrug & Fødevarer viser, at hver tredje dansker ønsker at spise mere mad fra planter i fremtiden. Derfor samledes nogle af Danmarks mest visionære kokke og madprofessionelle til Grønt Kokketræf 2025 for at gå foran og demonstrere, hvordan det grønne køkken kan inspirere branchen til at udvikle smagsoplevelser.
Store som små strømmede til Åbent Landbrug22.9.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Halm i lommerne, smil på læberne og nysgerrige spørgsmål. Sådan så det ud, da tusindvis af danskere i alle aldre i går søndag tog på opdagelse i sol, regn og blæst. Årets Åbent Landbrug havde i alt 94.989 besøgende og markerede 30-års jubilæet for den landsdækkende begivenhed, hvor landmænd og virksomheder inviterer danskerne indenfor.
Vær med til at fejre 30-års jubilæum for årets familiedag på landet18.9.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Træk i gummistøvlerne, tag familien i hånden og gå på opdagelse i landbruget, når Landbrug & Fødevarer inviterer til årets store familiedag på landet søndag den. 21. september. Siden 1995 har danske landmænd og fødevarevirksomheder holdt åbent for gæster, der gerne vil vide mere om, hvor deres mad kommer fra
Slagterprisen 2025 er uddelt på Hindsgavl Slot17.9.2025 06:36:00 CEST | Pressemeddelelse
I et meget stærkt felt af dygtige slagtermestre på tværs af de to kategorier, kunne de bedste i slagterfaget lade sige hylde til Landbrug & Fødevarers Fødevaredag på Hindsgavl Slot, hvor slagtermester Anders Kjeldbjerg fra MENY i Herning og slagtermestrene Steffen Vammen Kolstrup & André Kjelkvist-Born fra Slagtermestrene Born og Kolstrup, kunne træde frem som vindere af Slagterprisen 2025. Prisen er en anerkendelse af håndværk, faglighed og nytænkning i slagterfaget.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum