DI Sydvestjylland

KLAUSULERET: LPM Production A/S løfter stort ansvar og vinder DI Initiativpris

Del

LPM Production A/S i Ølgod har igennem en årrække løftet et stort ansvar både med at uddanne faglærte, ved at integrere medarbejdere på randen af arbejdsmarkedet i arbejdsstyrken, og med at mindske virksomhedens klimaaftryk ved at producere så bæredygtigt som muligt.

For den flotte indsats belønner DI Sydvestjylland LPM Production A/S med sin initiativpris 2021.

- Vi er i bestyrelsen for DI Sydvestjylland meget stolte af, at vi her i vores område har en virksomhed, der på så flot vis løfter et stort ansvar, både når det gælder fremtidens medarbejdere og virksomhedens klimaaftryk.

- Netop manglen på medarbejdere og vores fælles ansvar for at skabe en mere bæredygtig fremtid, er de to helt store udfordringer for erhvervslivet, som vi oplever lige nu. LPM Production A/S har med deres vedholdende indsats vist alle andre virksomheder vejen til, hvad man som virksomhed selv kan gøre. Det er meget imponerende, siger næstformand for DI Sydvestjylland, adm. direktør Jørgen Østergaard, Flensted Food Group A/S.

Initiativprisen uddeles mandag den 20. december kl. 9.30 hos LPM Production, Energivej 34, 6870 Ølgod.

Overrækkelsen vil blive foretaget af borgmester Erik Buhl Nielsen, kommende borgmester Mads Sørensen, Varde Kommune og næstformand i DI Sydvestjylland adm. direktør Jørgen Østergaard, Flensted Food Group A/S

Pressen inviteres til at deltage ved overrækkelsen.

LPM Production A/S er en moderne og idérig fremstillingsvirksomhed, der er specialiseret i produktion af komponenter af metal og plast herunder 3D opmåling. Virksomheden er dermed en af mange mellemstore underleverandører i industrien men dog med en helt særlig og ansvarsbevidst tilgang til sin rolle i samfundet.

Eksempelvis løfter virksomheden en stor indsats i forhold til arbejdsmarkedet, hvor adskillige medarbejdere, som i større eller mindre grad har været marginaliseret på arbejdsmarkedet, er blevet integreret på virksomheden, og flere har endda opnået at blive ansat på helt normale vilkår.

LPM Production A/S arbejder også intenst på den store opgave med at udbrede kendskabet til industriteknikeruddannelsen over for folkeskolens afgangsklasser, over for studerende i almindelighed samt UU-vejledere og forældre til de unge. Det sker i samarbejde med supportteamet på Herningsholm Erhvervsskole og i regi af samarbejdet ”industritekniker.nu”.

- Jeg tror, alle virksomheder i Varde Kommune er bevidste om, at det bliver sværere og sværere at finde medarbejdere. Derfor er det ekstra vigtigt, at vi alle gør en indsats for at få så mange ind i arbejdsstyrken som muligt, også de personer der af en eller anden grund ikke er kommet i gang endnu. Derudover er det også vigtigt, at så mange som muligt får mulighed for at tage en erhvervsfaglig uddannelse, for dem er der især brug for ude i erhvervslivet, siger Jørgen Østergaard.

Også i relation til bæredygtighed og virksomhedens klimaaftryk arbejder virksomheden målrettet på at forbedre sig. Virksomheden er med i samarbejdet ”Green Network” og har siden 2018 udarbejdet en klima- og miljørapport, som omfatter beregning af virksomhedens klimaaftryk.

Herudover samarbejder virksomheden med EcoVadis, som er et uafhængigt vurderingsbureau, der på global basis evaluerer, vurderer og rangerer virksomheders bæredygtighedsarbejde på en meget bred palette (miljø, klima, medarbejdertrivsel, etik). I 2021 gik LPM Production A/S fra en EcoVadis bronzemedalje til en sølvmedalje.

Senest har virksomheden deltaget i DI-projektet KlimaklarSMV og DI’s netværk for verdensmål og strategi for at finde de rette løsninger, herunder hvilke skridt virksomheden skal tage for at mindske udledningen af CO2 yderligere.

- Det er en bunden opgave at nedbringe vores udledning af CO2, derfor er jeg også ekstra glad for at vinderen af vores initiativpris i år, gør en stor indsats for ikke blot at tale om det, men også gør en stor og aktiv indsats ikke blot på klimaområdet, men på en lang række områder der spiller sammen med FN’s verdensmål, siger Jørgen Østergaard.

FAKTA OM INITIATIVPRISEN

InitiativPrisen uddeles som en hyldest til virkelysten, kreativiteten og skabertrangen blandt de mindre og mellemstore virksomheder i DI's medlemskreds.

Særligt kriterie 2021: En fremtidssikret forretning

Virksomheden har iværksat initiativer, der bidrager til at fremtidssikre virksomhedens produkter, services eller produktionsprocesser. Det kan eksempelvis være gennem tiltag, der tager afsæt i verdensmålene, hvor der blandt andet kan være fokus på bæredygtighed, miljøforbedrende tiltag, diversitet og uddannelse.

Det er afgørende, at der er skabt grundlag for en fremtidssikret forretning, idet de iværksatte initiativer giver virksomheden et godt afsæt i forhold til at styrke konkurrencekraften, vinde nye markeder og tiltrække de bedste talenter.

Vinderen af InitiativPrisen 2021 i Sydvestjylland dyster senere på året mod Initiativprisvindere fra DI’s øvrige 17 regionalforeninger om den landsdækkende InitiativPris, som uddeles i foråret 2022 på DI’s SMV-konference.

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos regionalforeningskonsulent Johan H. Pedersen, tlf. 40843207, e-mail: jhp@di.dk, eller pressekoordinator Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk.

Information om DI Sydvestjylland

DI Sydvestjylland
DI SydvestjyllandFor yderligere information om DI Sydvestjylland:

Chefkonsulent Johan H. Pedersen
Mail: jhp@di.dk
Tlf. 3377 3781
Mobil: 4084 3207

Chefsekretær Lissen Svellov
Mail: lsb@di.dk
Tlf. 3377 3702

Følg pressemeddelelser fra DI Sydvestjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Sydvestjylland

DI: Vejen er blandt de mest erhvervsvenlige kommuner1.9.2021 19:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Konkurrencen er hård, men igen i år lykkes det for Vejen Kommune at placere sig blandt de absolut mest erhvervsvenlige kommuner i landet. Det viser DI’s helt nye analyse af erhvervsvenligheden i landets kommuner, hvor Vejen i år scorer en flot 4. plads. - Vejen Kommune fortsætter med at imponere virksomhederne, selvom placeringen sidste år som nummer to i år er skiftet ud med en fjerdeplads. Vi kan se, at de førende kommuner i år ligger tættere end nogensinde, så det er meget lidt, der adskiller kommunerne i toppen, siger formand for DI Sydvestjylland, adm. direktør Jesper Toft Mathiasen, Claus Sørensen A/S.

Varde dansk mester i dialog med virksomhederne1.9.2021 19:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Varde Kommune tager endnu en topplacering i DI’s årlige analyse af erhvervsvenligheden i landets kommuner med en samlet placering som den 7. bedste kommune, hvilket er en fremgang på 1 plads i forhold til sidste års undersøgelse. Varde Kommune scorer højt på en lang række af de 10 kategorier som undersøgelsen omfatter, men specielt i kunsten at have en god dialog med kommunens virksomheder opnår Varde en flot 1. plads på landsplan.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum