Næstved Bibliotek og Borgerservice

Klassisk Lytteklub på Næstved Bibliotek vinter/forår 2022

Del

Næstved Bibliotek inviterer til Klassisk Lytteklub 3 gange vinter/forår 2022, første gang 21. januar 22 kl. 13-14.30.

Violinen er centralt instrument i klassisk musik. Foto: Unsplash
Violinen er centralt instrument i klassisk musik. Foto: Unsplash

Om Klassisk Lytteklub

Næstved Bibliotek har gennem en årrække arrangeret Klassisk Lytteklub for alle, der interesserer sig for klassisk musik.

Klassisk musik taler til krop, hjerte og hjerne og deltagerne i lytteklubben for at lytte til musikken og komponistens greb i værket sammen med andre. Deltagerne kan dele deres oplevelser sammen med andre lyttere, der er interesseret i klassisk musik.

Det giver en helt speciel oplevelse at lytte sammen til et klassisk værk, som måske tager en halv time og ikke bliver afbrudt undervejs – vi hører endda af og til musikken flere gange efter hinanden, udtaler værterne i Klassisk Lytteklub, bibliotekar Jens Kryger Nielsen og kulturformidler Helle Sigaard. Det giver også nye indsigter at møde anderledes musik og efterfølgende deltage i en åben samtale om musikoplevelsen og om, hvorfor nogen kan lide musikken, mens andre ikke kan.

I Klassisk Lytteklub får deltagerne mulighed for at høre musik, som de ikke selv har valgt eller fundet, og som giver indsigt i mange forskellige komponister – deres vej til musikken og ikke mindst deres værker, som vi sammen kan være med til at fortolke: er musikken glad, munter, trist, vred eller veksler den evt. mellem disse følelser?

Vinter/forår 22 skal lytteklubben høre Mozarts ”Don Juan”, Händels ”Water Music” og Mahlers ”Opstandelsessymfonien”.

Program for Klassisk Lytteklub

Fredag d. 21. januar: Mozarts ”Don Juan”

Fredag d. 18. februar. Händels ”Water Music”

Fredag d. 18. marts. Mahlers ”Opstandelsessymfonien”

Alle fredage kl. 13.00-14.30.

Når man tilmelder dig Klassisk Lytteklub, tilmelder man sig automatisk alle 3 gange, og det forventes, at man møder op til de fleste af dem.

Tilmelding via Bibliotekets hjemmeside www.naesbib.dk

DR Klub Klassisk

Klassisk Lytteklub er en del af DR Klub Klassisk, som er et samarbejde mellem DR, Bibzoom og landets biblioteker. Samarbejdspartnerne melder sæsonens temaer ud, og temaerne vælges i forhold til koncerter i DR Koncertsalen eller andre væsentlige begivenheder på det klassiske område.

Hermed gives tilladelse til at bruge vedhæftede billede redaktionelt

Kontakter

Billeder

Violinen er centralt instrument i klassisk musik. Foto: Unsplash
Violinen er centralt instrument i klassisk musik. Foto: Unsplash
Download

Information om Næstved Bibliotek og Borgerservice

Næstved Bibliotek og Borgerservice
Næstved Bibliotek og Borgerservice
Kvægtorvet 4-6
4700 Næstved

55885588http://www.naesbib.dk

- består af Næstved Bibliotek, Fensmark Bibliotek, Fuglebjerg Bibliotek, Glumsø Bibliotek og Korskilde Bibliotek. Sammen driver vi et moderne biblioteks- og borgerservicetilbud for alle borgere i Næstved Kommune med det erklærede formål, at borgerne opnår indsigt og udsyn til at navigere i eget liv.

Følg pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum