Næstved Bibliotek og Borgerservice

Klassisk Lytteklub på Næstved Bibliotek, efteråret 2021

Del

Næstved Bibliotek har gennem en årrække arrangeret Klassisk Lytteklub for alle, der interesserer sig for klassisk musik, og nu starter en ny efterårssæson. Næstved Bibliotek inviterer til Klassisk Lytteklub 3 gange i efteråret 2021, første gang 24. september kl. 13-14.30.

Opera under åben himmel i Verona
Opera under åben himmel i Verona

Om Klassisk Lytteklub

Klassisk musik taler til krop, hjerte og hjerne og deltagerne i lytteklubben kommer for at lytte til musikken og komponistens greb i værket sammen med andre. Deltagerne kan dele deres oplevelser sammen med andre lyttere, der er interesseret i klassisk musik.
Det giver en helt speciel oplevelse at lytte til et klassisk værk sammen, som måske tager en halv time og ikke bliver afbrudt undervejs. Vi hører endda af og til musikken flere gange efter hinanden, udtaler værterne i Klassisk Lytteklub, bibliotekar Jens Kryger Nielsen og kulturformidler Helle Sigaard. Det giver også nye indsigter at møde anderledes musik og efterfølgende deltage i en åben samtale om musikoplevelsen og om, hvorfor nogen kan lide musikken, mens andre ikke kan.
I Klassisk Lytteklub får deltagerne mulighed for at høre musik, som de ikke selv har valgt eller fundet, og som giver indsigt i mange forskellige komponister – deres vej til musikken og ikke mindst deres værker, som vi sammen kan være med til at fortolke: er musikken glad, munter, trist, vred eller veksler den evt. mellem disse følelser?
I efteråret 2021 skal lytteklubben høre Maurice Ravels ”La Valse”, samt Giuseppe Verdis berømte opera ”Aida”.
Og som noget nyt kan deltagerne være med til at bestemme musikken, vi skal høre til det, biblioteket kalder ”Favoriteftermiddag”. Før stykket spilles, begrundes valget med en kort introduktion.

Alle fredage kl. 12.30 til 14.00.

Tilmelding til Klassisk Lytteklub

Når man tilmelder dig Klassisk Lytteklub, tilmelder man sig automatisk alle 3 gange, og det forventes, at man møder op til de fleste af dem.
Tilmelding via Bibliotekets hjemmeside www.naesbib.dk


DR Klub Klassisk
Klassisk Lytteklub er en del af DR Klub Klassisk, som er et samarbejde mellem DR, Bibzoom og landets biblioteker. Samarbejdspartnerne melder sæsonens temaer ud, og temaerne vælges i forhold til koncerter i DR Koncertsalen eller andre væsentlige begivenheder på det klassiske område.

Kontakter

Billeder

Opera under åben himmel i Verona
Opera under åben himmel i Verona
Download

Information om Næstved Bibliotek og Borgerservice

Næstved Bibliotek og Borgerservice
Næstved Bibliotek og Borgerservice
Kvægtorvet 4-6
4700 Næstved

55885588http://www.naesbib.dk

- består af Næstved Bibliotek, Fensmark Bibliotek, Fuglebjerg Bibliotek, Glumsø Bibliotek og Korskilde Bibliotek. Sammen driver vi et moderne biblioteks- og borgerservicetilbud for alle borgere i Næstved Kommune med det erklærede formål, at borgerne opnår indsigt og udsyn til at navigere i eget liv.

Følg pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum