Serviceforbundet

Kirkens ansatte roser Kirkeministeren Joy for at samle kirken, og komme frem til den svære fælles beslutning om at aflyse julegudstjenester i år.

Del

Kirkens ansatte er meget tilfredse med, at julegudstjenesterne nu bliver aflyst.

Kirkeministeren har netop udsendt en pressemeddelelse om at julegudstjenesterne er aflyst i år på grund af smittefare. Kirkens ansattes organisationer støtter op om denne svære beslutning.

FAKK – Forbundet for Kirke- og Kirkegårdsansatte, og Danmarks Kirketjenerforening, og Serviceforbundet – der repræsenterer kirkens ansatte, har i de sidste dage være udtrykt stor bekymring for afholdelse af julegudstjenesterne i år.

Derfor er der stor tilfredshed med, at julegudstjenesterne nu bliver aflyst frem til Hellig tre Kongers søndag den 3. januar.

Joy Mogensen har vist et stort engagement og leveret et flot stykke politisk håndværk i at samle kirken bag denne svære beslutning

Igennem forløbet har Kirkeministeren taget disse bekymringer meget alvorligt, og haft en tæt dialog med alle de implicerede parter. Forbundsformand for Serviceforbundet, John Nielsen udtaler:

”Vi er meget glade for Kirkeministerens engagement og involvering i sagen, og det viser at ministeren tager situationen alvorligt. Julegudstjenesterne er for rigtig mange danskere en utrolig vigtig begivenhed, og vi forstår der har været mange følelser og hensyn involveret.

Jeg vil godt rose Kirkeminister Joy Mogensens engagement og involvering i sagen, og at hun har spillet en afgørende rolle i at samle alle de mange interesser og hensyn.

Ikke mindst vil jeg rose Kirkeminister Joy Mogensens for at være den samlende faktor i, hvad vi opfatter som den sundhedsfaglige rigtige beslutning nemlig, at aflyse julegudstjenester i år. Vi skal samtidigt opfordre alle til at deltage i udendørs gudstjenester, drive-in og virtuelle gudstjenester hvor det måtte være muligt”

”Julen betyder meget for os ansatte i Folkekirken. Derfor er det med tungt hjerte, at vi har måtte anbefale aflysningen af gudstjenesterne, men det har desværre været nødvendigt på grund af den stigende smiite,” siger formanden for Danmarks Kirketjenerforening, Gert R. Schmidt.

Kontakter

Information om Serviceforbundet

Serviceforbundet
Serviceforbundet
Ramsingsvej 30
2500 Valby

70 150 400https://serviceforbundet.dk/

FAKK – Forbundet for Kirke- og Kirkegårdsansatte, og Danmarks Kirketjenerforening er organiseret under Serviceforbundet.

Serviceforbundet er medlem af Fagbevægelsens Hovedorganisation.

Serviceforbundets medlemsorganisationer organiserer ca. 1.800 ansatte kirkefunktionærer, som arbejder på de mere end 2.000 danske kirker.

Følg pressemeddelelser fra Serviceforbundet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Serviceforbundet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum