Røde Kors

Kender du Danmarks mest fantastiske frivillig?

Del

For frivillige i Danmark har i år været et unikt år. Hele Danmark lukkede ned, og frivillige gik nye veje for fortsat at gøre en forskel i en helt anderledes tid.

Foto: Steven Biccard
Foto: Steven Biccard

Den 26. november kårer Røde Kors, Coop, Roskilde Festival og Kræftens Bekæmpelse årets Fantastiske Frivillig. Det sker ved et arrangement hos Røde Kors i København, og det er nu muligt at indstille frivillige til prisen.  

De frivillige udfører et stort stykke arbejde hver dag over alt i Danmark – corona eller ej. Nu skal dette års Fantastiske Frivillig kåres. 

Fra den 14. september til 1. november er det derfor muligt at indstille frivillige til prisen her: www.fantastiskefrivillige.dk 

Corona tvang os alle til at holde os hjemme. Det gælder også Danmarks frivillige, som hver uge besøger ensomme på plejehjem, hjælper skolebørn med matematik eller giver et pusterum til unge på kanten af samfundet. Alligevel fandt frivilligheden nye veje i år og civilsamfundet beviste endnu en gang sin unikke styrke som fællesskabsbygger.  

Blandt alle de indstillede udvælger en jury 10 fantastiske frivillige, der især fortjener at blive hyldet for deres indsats. Vinderen bliver kåret til et arrangement den 26. november hos Røde Kors i København og får en præmie på 25.000 kr. sponsoreret af Coop. Præmien udbetales til den forening, hvor den frivillige er aktiv.   

Juryen består af chef for foreningsteamet Malene Brandt, Coop, national chef Marie-Louise Gotholdt, Røde Kors, direktør Signe Lopdrup, Roskilde Festival, afdelingschef Pernille Slebsager, Kræftens Bekæmpelse, sekretariatschef Maruska la Cour Mosegaard, Kræftens Bekæmpelse, medlem af forretningsudvalget, Rasmus Kjær Slot, Dansk Ungdoms Fællesråd, formand Charlotte Bach Thomassen, DGI, næstformand Anna Bjerre, Frivillighedsrådet,  formand Anne Marie Skov, Tuborgfondet, og formand Per Paludan Hansen, Dansk Folkeoplysnings Samråd.    

Vinderen af Fantastiske Frivillige 2019 blev Stine Knak Olesen fra Århus, som er frivillig fysioterapeut hos Fundamentet.

Kontakter

For henvendelser kontakt Røde Kors’ pressetelefon:

3529 9699
Røde Kors.dk/presse

Billeder

Foto: Steven Biccard
Foto: Steven Biccard
Download

Information om Røde Kors

Røde Kors
Røde Kors
Blegdamsvej 27
2100 København Ø

+45 35 25 92 00https://www.rodekors.dk/
Røde Kors er altid til stede

Hver dag redder vi liv og ruster mennesker til at klare sig gennem kriser og katastrofer. I Danmark skaber vi fællesskaber og støtter samfundets sårbare til et bedre liv.

Vi hjælper mennesker på begge sider af konflikten og i de fjerneste egne af verden. Uden hensyn til nationalitet, religion eller politiske holdninger.

Vi er verdens største humanitære organisation med mere end 11 millioner frivillige i 191 lande. Vi er en del af dit lokalsamfund, uanset hvor du bor. Med din hjælp kan vi altid være til stede, når der er brug for os.

Følg pressemeddelelser fra Røde Kors

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Røde Kors

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum