Det Kongelige Teater

Kasper Holtens anmelderroste og prisbelønnede Nibelungens ring på KGL Xtra

Del

Wagners Nibelungens ring er den ultimative ”binge”-oplevelse inden for opera. Kæmpeværket streames fra i morgen gratis over fire fredage på KGL Xtra

Nibelungens ring er Richard Wagners største og mest betydningsfulde værk. Det er fire operaer i én - et mere end 15 timer langt musikalsk eventyr med en fortælling om guder, kæmper, drager og magi. Den er inspireret af nordisk mytologi og germanske sagn og lægger sig op ad fantasy-universer som Ringenes herre og Game of Thrones.

”Wagners Ringen er et af de største eventyr, der nogensinde er fortalt, og det er et af de største eventyr i Det Kongelige Teaters moderne historie,” udtaler Kasper Holten. ”I vores opsætning fortæller vi eventyret om Ringen som en familiesaga, hvor vi følger en stor magtfuld familie gennem generationer i løbet af det 20. århundrede – det nok mest magtfulde, blodige og fantastiske århundrede. Vi oplever, hvordan de forskellige generationer påvirker hinanden, og hvordan man bærer en arv med sig fra fortiden.”

Den Reumert-belønnede opførelse af Wagners Nibelungens ring på Det Kongelige Teater – The Copenhagen Ring – var teatrets første komplette opførelse af værket i næsten 100 år. Rejsen med Ringen på Det Kongelige Teater begyndte på Gamle Scene og sluttede i det nyåbnede operahus på Holmen og strakte sig fra 2003-2006.

Nibelungens ring blev optaget og udgivet på dvd i samarbejde med Cubus Film på det internationale plademærke Decca. Dvd’en fik i 2009 en Grammophone Award som årets dvd og blev kaldt ’fremragende, hjerteskærende og tankevækkende’. Det er den optagelse, med en lang række af Det Kongelige Teaters mest berømte Wagner-sangere og dirigeret af Michael Schønwandt, publikum vil kunne opleve på KGL Xtra fra henholdsvis 8., 15., 22. og 29. maj.

Første del af Nibelungens ring, Rhinguldet, kan ses her fra 8. maj: https://kglteater.dk/xtra

Kontakter

Billeder

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Det Kongelige Kapels chefdirigent Alexander Vedernikov død30.10.2020 15:21:12 CETPressemeddelelse

Det Kongelige Kapels chefdirigent Alexander Vedernikov er gået bort i en alder af 56 år. Han døde i Moskva, hvor han har opholdt sig den seneste tid, efter komplikationer i forbindelse med covid-19. Det var oprindeligt meningen, at han skulle have dirigeret Beethovens 9. symfoni med Det Kongelige Kapel ved en koncert i Operaen i aften. Derfor dedikerer Det Kongelige Teater koncerten i aften til mindet om Alexander Vedernikov. Alexander Vedernikov blev udnævnt til chefdirigent for Det Kongelige Kapel i 2018. Fra 2001-2009 indtog han den prestigefyldte post som musikchef og chefdirigent ved Bolsjoj Teatret i Moskva. Han grundlagde forinden Det Russiske Filharmoniske Symfoniorkester, hvis kunstneriske leder og chefdirigent han var 1995-2004. I perioden 2009-2018 var han chefdirigent ved Odense Symfoniorkester, og han sluttede i 2018 med at blive æresdirigent i Odense efter mammutprojektet med opførelser af Wagners Ringen som koncertopførelser og derefter i komplet scenisk form i OEDON. Ha

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum