Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Kapacitet for hurtigtest justeres ned til 200.000 daglige test

Del

Den seneste uge har antallet af hurtigtest været under 100.000 om dagen. Styrelsen for Forsyningssikkerhed justerer derfor kapaciteten for hurtigtest ned til 200.000 daglige test som følge af den aftalte model for nedskalering.

Efter en uge med under 100.000 daglige hurtigtest har Styrelsen for Forsyningssikkerhed orienteret de private udbydere om, at kapaciteten for hurtigtest nu justeres ned fra 300.000 til 200.000 daglige tests.

Testindsatsen vil fortsat blive tilrettelagt, så danskere nemt kan komme til et testcenter. Derfor vil der fortsat ikke være længere end 20 km. til nærmeste teststed for den enkelte dansker (enten PCR eller hurtigtest), og der vil være både et PCR- og et hurtigteststed i alle kommuner. Direktør i Styrelsen for Forsyningssikkerhed Lisbet Zilmer-Johns siger:

”For hvert et vaccinestik falder behovet for hurtigtest. Så det er en god nyhed, at vi nu kan nedskalere yderligere. Regionerne og SFOS følger løbende behovet for test og søger at sikre, at man nemt kan komme til et testcenter, hvis man f.eks. skal rejse eller ikke er vaccineret. Jeg vil stadig opfordre til at benytte PCR-test, hvis det er muligt for dig. Gennem de mere sikre PCR-test finder vi nemlig de meget smitsomme varianter, og så holder PCR også i 4 dage i coronapasset.”

Det gælder stadig, at hvis man er nær kontakt til en smittet eller har symptomer, så skal man have en PCR-test.

I sidste uge blev der i gennemsnit foretaget 75.000 hurtigtest dagligt og 53.000 PCR-test dagligt.

Fakta om testkapaciteten:

Testkapaciteten for hurtigtest er et udtryk for, hvor mange test de private udbydere skal kunne foretage om dagen.

Modellen for nedskalering af hurtigtestkapaciteten er en fem trins-model. Det grundlæggende element er, at der skrues ned, når testaktiviteten i en periode er faldet væsentligt. F.eks. nedskaleres hurtigtestkapaciteten fra 300.000 til 200.000 daglige test, når der i en periode på syv dage er blevet foretaget under 100.000 daglige antigentest. Det har været tilfældet de seneste syv dage, derfor nedskaleres nu til trin 4.

Model for nedskalering af antigentestkapaciteten

Trin 1 Kapacitet på 500.000 daglige antigentest
Trin 2 Såfremt testaktiviteten er under 300.000 daglige antigentest syv dage i streg, kan trin 2 iværksættes, og der nedskaleres til en kapacitet på 400.000 daglige antigentest. (Iværksat den 22. juni)
Trin 3 Såfremt testaktiviteten er under 200.000 daglige antigentest syv dage i streg, kan trin 3 iværksættes, og der nedskaleres til en kapacitet på 300.000 daglige antigentest. (Iværksat den 19. juli)
Trin 4 Såfremt testaktiviteten er under 100.000 daglige antigentest syv dage i streg, kan trin 4 iværksættes, og der nedskaleres til en kapacitet på 200.000 daglige antigentest. (Iværksat den 16. august)
Trin 5 Såfremt testaktiviteten er under 50.000 daglige antigentest syv dage i streg, kan trin 5 iværksættes, og der nedskaleres til en kapacitet på 100.000 daglige antigentest.

Adresser og åbningstider for testcentrene opdateres løbende på coronasmitte.dk.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Styrelsen for Forsyningssikkerhed
Styrelsen for Forsyningssikkerhed
Datavej 16
3460 Birkerød

+45 4516 1666https://sfos.dk/

Styrelsen for Forsyningssikkerhed er en dansk styrelse under Justitsministeriet. Styrelsens opgave er at understøtte det danske samfunds beredskab i forhold til nuværende og fremtidige kriser, hvor der kan forudses knaphed på særlige kritiske ressourcer.

Følg pressemeddelelser fra Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Nu kan du få en PCR-test uden at bestille tid, og PCR-testen vil fremover gælde 96 timer i coronapasset30.6.2021 14:40:46 CEST | Pressemeddelelse

Fra torsdag den 1. juli kan du blive PCR-testet for coronasmitte uden at skulle bestille tid i forvejen de fleste steder i landet. Og PCR-testen vil fremover gælde i 96 timer i coronapasset. Samtidig er den gennemsnitlige svartid i PCR-sporet nede på 15 timer. Hvis man kan, så vælg PCR, opfordrer Testcenter Danmark og Styrelsen for Forsyningssikkerhed.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum