Danmarks Grønne Investeringsfond

Kan den grønne bundlinje møde den sorte? Ny podcast fra Danmarks Grønne Investeringsfond

Del

Hvad skal der egentlig til for at accelerere den grønne omstilling herhjemme? Og kan man egentlig tjene penge på at redde verden? I en ny podcast fra Danmarks Grønne Investeringsfond undersøger klimajournalist Rasmus Thirup Beck, hvordan vi får den grønne bundlinje til at møde den sorte.

I en ny podcast fra Danmarks Grønne Investeringsfond kan du møde en række virksomheder såsom NREP, Nordic Harvest, Refarmed, SharkSolutions, Hvidberg A/S, Ennogie m.fl. og høre deres personlige indsigter i den grønne bundlinjes muligheder og udfordringer.

Michael Zöllner, Managing Director i Danmarks Grønne Investeringsfond:
”Skal vi nå vores ambitiøse klimamål, er der behov for opmærksomhed om de mennesker, virksomheder og ideer, som skal drive innovationen. I Danmarks Grønne Investeringsfond medfinansierer vi de grønne løsninger, vi alle skal leve af i fremtiden - hvad enten det er nye idéer eller mere kendte teknologier. Men skal grøn omstilling være attraktivt for alle, kræver det også, at vi kan få den grønne bundlinje til at møde den sorte. I podcasten giver en række virksomheder deres bud på, hvordan vi når dertil.”

'Grøn omstilling - god forretning' udkommer i dag, og du kan dykke ned i de fem afsnit her  eller i din foretrukne podcast player.

Disse virksomheder kan I møde i de fem afsnit:

Afsnit 1: Kan man tjene penge på at redde verden? Det er muligvis et stort spørgsmål, men det er også et spørgsmål, der har vidtrækkende konsekvenser. Svaret søger vi derfor i denne podcast. I dette afsnit kan du komme med Rasmus Thirup Beck ned under jorden på besøg hos det vertikale landbrug Refarmed i en kælder i Søborg samt på besøg hos det andet vertikale landbrug, Nordic Harvest, der har til huse i en kæmpemæssig lagerhal i Taastrup.

Afsnit 2: Hvor stor en betydning har virksomheder, der vil tjene penge på at redde verden? Nok en del mere, end du lige tror. Men får vi den grønne bundlinje til at møde den sorte? I dette afsnit kan du komme med op på taget hos ejendomsselskabet NREP og deres kæmpemæssige solcelletag i Ishøj, ligesom du kan komme med til Herning, hvor Ennogie ikke producerer solceller til at sætte på taget - de producerer tage af solceller.

Afsnit 3: Hvor stort er potentialet i cirkulær økonomi? Skal vi de værste konsekvenser af klimakrisen til livs, skal vi bl.a. begrænse verdens udledning af drivhusgasser markant. I den ligning er virksomhederne - små som store - en vigtig brik for at nå grøn omstilling. I dette afsnit kan du komme med til Struer og ressourcepladsen Hvidberg A/S, ligesom du vil høre fra den sjællandske virksomhed Shark Solutions, der også er med til at kommercialisere den cirkulære økonomi.

Afsnit 4: Kan man tjene penge på Power-to-X og andre teknologiske fixes? Den grønne omstilling kan kun gå for langsomt. Derfor har både den danske og udenlandske regeringer sat deres lid til 'power to x'. Men kan vi også tjene penge på det? I dette afsnit kan du møde Green Hydrogen, der ved hjælp af elektrolyse bruger elektricitet til at spalte vandmolekyler i ilt og brint, samt European Energy, der bl.a. beskæftiger sig med vindmølleparker.

Afsnit 5: Det er ikke kun til lands og i luften, vi skal reducere udledningen af drivhusgasser. Det skal vi også til vands, men kan den maritime branche også både levere et overskud og pleje den grønne bundlinje? I dette afsnit kan du komme med ombord på et skib ejet af Terntank, der sejler på flydende naturgas. Og så kan du komme med ud at køre i en el-bus fra Umove i Roskilde.

Kontakter

For pressehenvendelser kontakt:
Presserådgiver i Danmarks Grønne Investeringsfond, Cecilie Idun Andersen: 31930573 eller mail: cea@vf.dk

Billeder

Information om Danmarks Grønne Investeringsfond

Danmarks Grønne Investeringsfond
Danmarks Grønne Investeringsfond
Strandvejen 104A
2900 Hellerup

http://gronfond.dk

Danmarks Grønne Investeringsfond er en selvstændig statslig lånefond, der har til formål at medfinansiere investeringer, som fremmer en grøn omstilling af det danske samfund. Fonden vil være med til at bygge bro mellem traditionelle finansieringskilder og egenkapital og opererer med et både grønt og kommercielt fokus. 

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Grønne Investeringsfond

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Grønne Investeringsfond

Hestebønne-protein skal medvirke til at revolutionere markedet for plantebaseret kost8.6.2021 08:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Der er stor efterspørgsel på proteiner som ingrediens i fødevarer eller i foder til dyr over hele verden, og en lang række positive fordele ved hestebønnen gør den attraktiv, når det kommer til sundhed og bæredygtighed. Nu vil virksomheden Meelunie-GPI opføre anlæg til udvinding af planteprotein fra hestebønner. Et bredt partnerskab bestående af SiccaDania, hollandske Meelunie, Københavns Universitet, Danmarks Grønne Investeringsfond og Ringkøbing Landbobank står bag projektet, hvor projektinvesteringen lyder på godt 250 mio. kr.

Blue World Technologies: Biler på bæredygtigt brændsel skal omstille transportsektoren26.5.2021 15:01:38 CEST | Pressemeddelelse

For aalborgensiske Blue World Technologies er vejen til den grønne omstilling af transportsektoren brolagt med bæredygtigt brændsel. Med deres revolutionerede methanol-brændselsceller vil virksomheden være en grøn kollega til el-bilen. Nu har virksomheden fået Danmarks Grønne Investeringsfond med på rejsen, som er kommet med frisk kapital til det grønne væksteventyr.

Refarmed flytter i kælderen hos danske madleverandører: Danmarks Grønne Investeringsfond sikrer kapital til det første anlæg20.4.2021 12:11:31 CEST | Pressemeddelelse

Danske Refarmed, med Camilla Enge i spidsen, vil tage et opgør med lange og CO2-udledende forsyningskæder. Den vertikale farm vil sende friske krydderurter direkte op fra produktionen i kælderen til storkøkkenet i stueetagen. Nu har virksomheden fået finansiering fra Danmarks Grønne Investeringsfond og Vækstfonden til at etablere deres første lokale produktion.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum